Power Dance Squad en Rough winnen SDC

Power Dance Squad en Rough winnen SDC
Foto © Therry da Silva: Power Dance Squad TVC

COEVORDEN/STEENWIJK – Op 22 en 23 juni 2019 werden de Nederlandse kampioenschappen Performing Cheer & Dance van Stichting Soneo gehouden in Theater De Meenthe in Steenwijk, beter bekend als de landelijke Soneo Dance Challenge. Ruim honderdvijftig teams kwamen in actie op de dansvloer in zeven verschillende dansstijlen. Power Dance Squad en Rough van gymsportvereniging TVC Coevorden leverden een topprestatie met twee nationale titels in respectievelijk showdance en hiphop.

Rough kwam uit in de categorie hiphop 10-13 jaar en pakte het goud.

Power Dance Squad zette de kroon op wederom een succesvol seizoen met het goud in de categorie showdance 18+ en het zilver in de categorie jazz 18+. De spectaculaire opening, de unieke kleding en het thema van de choreografie worden geroemd.

Twee nationale titels en geroemde choreografie

Foto © Therry da Silva

Power Dance Squad pakte de nationale titel voor het derde achtereenvolgende jaar. Afgelopen seizoen wonnen ze ook de finale van de Noord-Nederlandse kampioenschappen (NNSK) in Workum en diverse prijzen en finaleplaatsen tijdens de de voorrondes van de NNSK en van de Soneo Dance Challenge in Urk, Sneek, Dronten en Assen. Bij de Europese kampioenschappen in Bottrop werden ze negende.

Prachtige eindejaarsshow en succesvol seizoen

De twee groepen zag GymPOWER in actie tijdens de prachtige eindejaarsshow van TVC (zie bijgaande foto’s). Volgens hoofdtrainster Ria de Jong van TVC is het geheim van hun succes de degelijke turnbasis die de dansers bij de club hebben meegekregen.

Meer informatie, beelden (foto’s en een vlog) en de complete uitslagen zijn te vinden op de Facebookpagina en website van Soneo. In bijgesloten vlog van Soneo een impressie van de opening van de Soneo Dance Challenge 2019, waarin je de geweldige sfeer en de vibe van dit toernooi kan proeven.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Credits foto’s © Therry da Silva onder persaccreditatie van © GymPOWER; video/vlog FB © Stg Soneo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.