Laatste regiotraining teamgym in Sittard

Laatste regiotraining teamgym in Sittard

SITTARD – Op zondag 23 juni 2019 gaf het combiteam van Turnschool Rijssen, dat  versterkt met gymnasten van TVC Coevorden, HSV 1946 Hoek van Holland en KEV Vriezenveen, tijdens ‘DG The Finals’, het Landelijke Finaleweekend van turnbond KNGU in Rotterdam Ahoy, een demonstratie van hun stoere dans waarmee het team vorige maand goud veroverde in Denemarken. Op zaterdag 29 juni 2019 wordt de laatste regionale teamgymtraining voor dit seizoen gehouden, onder auspiciën van de Landelijke Technische Commissie Groepsspringen.

Bij Swentibold Sittard worden op deze dag alle belangstellende gymnasten verwacht die kennis willen maken met deze gymsport die groepsspringen op de minitrampoline combineert met groepstumbling en -dans. Na de zomer begint dan het traject richting de volgende Europese kampioenschappen die volgend jaar in de Deense hoofdstad Kopenhagen plaats zullen vinden.

Doel regionale trainingen teamgym 2019

Het doel van de regiotrainingen is om teamgym in Nederland onder de aandacht te brengen en op de kaart te zetten. Gekozen is daarom om ze in de verschillende delen van Nederland te geven en te werken met verschillende trainers. Centraal tijdens de regiotrainingen staat het leren van nieuwe dingen, zoals het bewegen op muziek inclusief pirouettes, en het verbeteren van de techniek zoals insprong, afzethouding en de uitstapsalto. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de minitrampoline, de airtrack en de vloer.

Tot 31 mei 2019 kon iedereen zich aanmelden die een kans wilde krijgen om zich te kwalificeren om met een Nederlands team in de diverse leeftijdscategorieën en klasses (junioren/senioren en dames/heren/mixed) deel te nemen aan de Europese titelstrijd van 2020. Het is niet verplicht om na de regiotrainingen in te stromen in de EK-trajectselectie. Omgekeerd is het wel een pre als je hebt deelgenomen aan minstens één regiotraining. Team Nederland heeft inmiddels ook een sollicitatieprocedure afgewerkt voor een nieuwe hoofdtrainer en choreograaf.

Traject EK teamgym 2020 in Kopenhagen

De training op 29 juni 2019 in Sittard is de laatste in de kennismakingsserie van zes in dit aflopend seizoen. Je kunt je hiervoor aanmelden via de website van Team Nederland voor EK Teamgym. De in dit artikel ingesloten video is de promofilm ‘Whatever it takes’ van de UEG i.s.m. de Deense gymfed GymDanmark voor de EK 2020 in Kopenhagen en geeft een goed beeld van wat je van deze sport en EK mag verwachten.

Artikel © GymPOWER | Tekst © Therry da Silva ogv info Team Nederland Teamgym en Coördinatie Regiotrainingen Teamgym | Credit inzetfoto © Casper Beijn: screenshot video demo dans van het combiteam van Turnschool Rijssen in Rotterdam Ahoy

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.