Broers staan op voor trampolinesport

Broers staan op voor trampolinesport

ROTTERDAM/AALSMEER – In Rotterdam Ahoy werd tijdens het Landelijke Finaleweekend van turnbond KNGU op 22 en 23 juni 2019 in het Sportpaleis en in Hal 1 de Nederlandse kampioenschappen gehouden voor trampolinespring(st)ers uit de ere-, eerste, tweede, derde en vierde divisie. Een bijzonder duo dat hier deelnam in het synchroonspringen tweede divisie werd gevormd door Melvin en Casper Dokter van SV Omnia 2000… en niet alleen omdat de twee broers met 78,750 punten een bronzen medaille in de wacht wisten te slepen.

Er werd met groot plezier zowel in hal 1 als in het Sportpaleis fanatiek gesprongen om de titels en het andere eremetaal. Vele prolongatie van de titels, maar ook vele nieuwe kampioenen. Tussen de bedrijven door werd er ook gedacht aan Romée Pol van Sparta Ermelo en Niamh Slattery van TV Triffis Alkmaar die zich in Minsk, Wit-Rusland, voorbereidden op hun wedstrijden op 24 en 25 juni 2019 tijdens de tweede editie van de Europese Spelen aldaar en daardoor het kampioenenbal in Rotterdam Ahoy moesten missen. De twee hebben hun afvaardiging op basis van het behalen van de hoge kwalificatielimiet meer dan waar gemaakt. Pol werd individueel vijfde en samen behaalden ze dezelfde eindpositie in het synchroonspringen, een topprestatie om trots op te zijn.

Met groot plezier en fanatiek gesprongen

Het kan wel het laatste titeltoernooi zijn waar trampolinespringers aan deelnemen die deel uitmaken van Team Nederland. De KNGU nam eind vorig jaar het besluit om de topsportstatus van de sport en de sporters in te trekken, “omdat er geen impact wordt verwacht in 2019 en 2020” volgens technisch directeur Mark Meijer. Het besluit heeft veel mensen in deze sportwereld verdriet gedaan.

Daar komt het bijzondere om de hoek kijken van dit verhaal. De twee broers en trampolinespringers, ‘the real Dutch flying Dokters’ zijn de oprichters ‘Spring is in the Air’, een organisatie die vanuit Aalsmeer – waar de sport sinds mensenheugenis diepe roots heeft geschoten met de gebroeders Rien en Ron de Ruiter en het oudste trampolinetoernooi van Europa – sinds begin dit jaar zich inzet voor de trampolinesporters in Nederland: “Wij zijn een jong en innovatief bedrijf dat de Nederlandse trampolinegemeenschap op een unieke manier ondersteunt. Laten we de Nederlandse trampolinesport weer groots maken.’The sky is the limit’!” 

Nederlandse trampolinesport weer groots

Deze diashow vereist JavaScript.

Naar hun mening zijn er in Nederland vele grote trampolinetalenten met een grote toekomst die hard werken in de trainingszaal naast studie en/of werk en daarom alle support verdienen zodat ze hun sportcarrière mogelijk kunnen maken nu de topsportstatus wegvalt. In Rotterdam Ahoy toonden ze hun steun aan toppers als Nederlands kampioen Roel Teillers en clubgenoot Jordy Mol van TV Triffis Alkmaar en achtste springwonder Milco Abrahams en clubgenoot Luuk Swinkels bij Trampolinespringen Flik-Flak Den Bosch, waarbij deze de speciaal trampoline-outfit showden  waarmee ‘Spring is in the Air’ ze hoopt te ondersteunen.

“Nederland is een trampolineland bij uitstek en kent vele grote talenten die er hard voor werken. Wat zij kunnen en durven is van grote klasse en levert altijd spectaculair kijkspektakel op. Deze jongens staan daarvoor dagelijks op de trampoline om hun sprongkracht te ontwikkelen en te perfectioneren. Ze trainen soms zelfs twee keer per dag. Alle kosten voor hun trainingen en wedstrijden moeten ze echter zelf dragen. Sommigen hebben een bijbaan, maar eigenlijk is dat geen realistische optie naast vijfentwintig uur training per week èn school of studie. We vinden dat deze topsporters meer verdienen dan slechts een medaille op een NK. We willen ze helpen om met hun trampolinetalent en -skills inkomsten te genereren. Dat is waarom ieder van hen een speciaal ‘Spring is in the Air’-pakje kreeg, dat laat één van de manieren zien hoe we hen kunnen steunen. Er is ruimte genoeg op dit pakje voor een sponsor die ook wil help[en en bijdragen aan hun sportcarrière. Trampolinespringen is niet alleen een Olympische topsport maar bovenal ook topentertainment, dat hebben meerdere trampolinespringers al eerder bewezen in shows, voorstellingen en gala’s. We willen zorgen dat ze dat weer en meer kunnen doen, a la Tara Fokké en Jeroen Kaslander on tour met Armin van Buuren in Ziggodome!”

Help mee samen met ‘Spring is in the Air’

De broers spraken verslaggevers van GymPOWER aan met hun verhaal en legden uit welke mogelijkheden ‘Spring is in the Air’ ziet om de trampolinesporters in Nederland de komende tijd vooruit te helpen en deden een oproep voor sponsoren en evenementenmakers hen daarbij te steunen. Het interview van GymPOWER met Melvin en Casper Dokter kun je bekijken via bovenstaande link naar ons YouTube-kanaal. Het verhaal van twee broers die opstonden voor de sport die hun passie heeft.

Meer informatie over ‘Spring is in the Air’ kun je vinden op haar Facebookpagina. De complete uitslagen van de NK eredivisie en de landelijke finales eerste tot en met vierde divisie in Rotterdam Ahoy is te vinden op de website van de KNGU.

Artikel/verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | interviews en inzetfoto © Casper Beijn | Foto’s met Roel Teillers, Milco Abrahams, Jordy Mol en Luuk Swinkels verstrekt door © Spring is in the Air

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.