Guurtje Praasterink achtste van Europa

Guurtje Praasterink achtste van Europa
Foto © KNZB

KAZAN –  Bij de Europese kampioenschappen voor junioren, die van 24 tot en met 30 juni 2019 in de ‘Aquatics Palace’ in Kazan, Rusland, zijn gehouden, is bij de ‘dames jeugd A’ schoonspringster Guurtje Praasterink achtste geworden op de toren met totaal 330,80 punten. Een knappe prestatie van de Nederlandse op het internationale titeltoernooi waaraan 170 atleten uit 25 landen meededen. 

Praasterink kwam uit in de categorie A voor junioren van 16 tot 18 jaar, waarin negentien deelneemsters meededen in de voorronde. Praasterink behaalde ze 331,10 punten waarmee ze zich als achtste plaatste voor de finale met de beste twaalf schoonspringsters. ’’Guurtje hield goed stand in de finale. Een mooi internationaal record en twee zeer stabiele wedstrijden’’, verklaarde Oranjecoach Ramon de Meijer aldus de KNZB in haar persbericht.

Een mooi internationaal record

De Europese titel in deze categorie ging naar de Russische Iana Satina met 426,95 punten. Die bereikte de finale als derde met 362,95 punten, maar wist een flink schepje bovenop te gooien om zelfs haar landgenote Elizaveta Kuzina te verslaan. Die bereikte de finale als eerste met 389,95 punten en kwam in de eindronde tot 391,85 punten wat haar het zilver opleverde. De Britse Josie Zillig, in de voorronde nog vierde met 362,00 punten nam een goed voorbeeld aan de Russinnen en hield met 385,50 punten de Italiaanse Chiara Pellacani – in de voorronde nog in de tweede positie met 363,85 punten – van het brons en het erepodium af. Pellacani werd vierde met 380,25 punten.

Hield vier finalisten achter zich

De Italiaanse Silvia Murianni die nog als zevende eindigde in de voorronde met 334,10 punten, viel in de finale terug naar 311,50 punten en de elfde plaats. Ze wisselde van plaats met de Britse Emily Martin (elfde in de voorronde met 319,15 punten) die in de finale sterk kwam opzetten en uiteindelijk vijfde werd met 378,45 punten. Tussen Martin en Praasterink zakten de Duitse Pauline Pfeif en de Roemeense Muscalu Angelica één plaats in het klassement. De Nederlandse hield vier finalisten achter zich: ook de Finse Ronja Rundgren (negende), de Noorse Helle Tuxen (tiende) en de Zweedse Hedda Grelz (twaalfde) achter zich.

Bij de heren kon Bram Meulendijks niet meer in actie komen door een blessure. Meer informatie, inclusief de complete uitslagen, is te vinden op de website van het EJK schoonspringen Kazan 2019 en de KNZB.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Credits foto © KNZB

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.