Coole vibes NK Urban tastbaar in Ahoy

Coole vibes NK Urban tastbaar in Ahoy
Foto © Ineke Klaassen

ROTTERDAM – Op 22 en 23 juni 2019 werd tijdens ‘DG The Finals’ in Rotterdam Ahoy ook het seizoen voor alle dansers bij de KNGU afgesloten. Het programma in de professionele theaterzaal in hal 6, – vanuit het Sportpaleis bekeken aan het andere uiteinde van het uitgestrekte complex -, was wederom een doorslaand succes qua performances, bezoekers en vibes. Met de tweedaagse nationale titelstrijd in drie soorten dansstijlen – jazzdans, urban en showdance – voor groepen c.q. duo’s – en een avondvullende Dance2Show voor demodansgroepen was dit één van de meest intensieve en spannende onderdelen van dit weekend. Verslaggevers van GymPOWER namen een kijkje en lieten zich meeslepen door het oogstrelend kijkspektakel. In deze nieuwsreportage in tekst en beeld aandacht voor het NK Urban & Show 2019.

Op zondag 23 juni 2019 werd het NK Urban gehouden met deelname van 72 gekwalificeerde deelnemers (showteams, urban squads en koppels) van 20 clubs uit zeven provincies van Nederland, verdeeld tussen twee blokken, een ochtend- en middagprogramma, in drie disciplines (duo, urban en show) op drie niveaus (beginners, intermediate en advanced) en in vier leeftijdscategorieën (t/m 10 jaar, t/m 13 jaar, 14 t/m 17 jaar, 18+ jaar). Ook op deze tweede dag van ‘DG The Finals’ was de coole vibes tastbaar en de stoere sfeer in hal 6 goed hoorbaar. Rotterdam Ahoy trilde mee met de energieke dynamiek en enthousiaste support.

Coole vibes, stoere sfeer, spannende ontknopingen

Foto © Ineke Klaassen: Showgroep NGV Excelsior Nijkerk

In elke categorie en klasse volop kijkspektakel en spannende ontknopingen. Het algemeen medailleklassement werd aangevoerd door Dance Studio Bennekom en DVO Dordrecht met elk vijf nationale titels. De andere gingen naar Sport- en Dansschool uit Marum (SDM), Dansschool Nicole van Twist uit Prinsenbeek, CGV Beatrix uit De Krim, Danscentrum Chantal uit Schagen, OKK Dance uit Dordrecht, DJF Dance Centre uit Zevenaar en N.G.V. Excelsior uit Nijkerk.

Dance Studio Bennekom uit Gelderland had het grootste aantal deelnemers in Ahoy staan – één duo, drie showteams en zes urban squads – en wist ook het grootste aantal medailles te behalen: vijf nationale titels, drie keer zilver en één keer brons, totaal liefst negen medailles. DVO Dordrecht had een kleiner aantal deelnemers – vijf duo’s en twee urban squads – maar door een record van zeven uit zeven neer te zetten waaronder ook vijf nationale titels, één keer zilver en één keer brons, deelden ze ex aequo de eerste plaats in het algemeen medailleklassement.

Veel teams of enkele teams, elke medaille mogelijk

De tweede plaats was voor SDM uit Marum die met negen deelnemers – vier duo’s en vijf urban squads – een totaal van zes medailles behaalde: drie nationale titels, een keer zilver en drie keer brons. Op de derde plaats in het algemeen medailleklassement veroverde Dansschool Nicole van Twist uit Prinsenbeek, Brabant, zich met zeven deelnemers – één duo, drie showgropen en drie urban squads – ook een plek in de top met zes medailles: één nationale titel, maar ook twee keer zilver en drie keer brons.

De vierde plaats was voor CGV Beatrix uit De Krim die met zes deelnemers – twee duo’s en vier urban squads – vier medailles veroverde: één nationale titel, één keer zilver, twee keer brons. Danscentrum Chantal uit Schagen en O.K.K. Dance uit Dordrecht deelden knap ex aequo de vijfde plaats in het algemeen medailleklassement met twee medailles voor twee deelnemers – de eerste met twee showgroepen, de tweede met twee urban squads -: één nationale titel en één keer zilver.

Twee clubs ex aequo met vijf nationale kampioenen

Op de laatste twee nationale titels legden de deelnemers van twee Gelderse sport- c.q. dansclubs, respectievelijk DJF Dance Centre uit Zevenaar (één duo) en N.G.V. Excelsior uit Nijkerk (één showgroep) ook knap beslag voor de zesde plaats in het algemeen medailleklassement. Hierna drie clubs op de zevende plaats met één keer zilver en één keer brons: Dance Factory uit Middenbeemster (met vier deelnemers: drie duo’s en één urban squad), Dansschool Verônto uit Emmen (met zes deelnemers: twee duo’s, één showgroep en drie urban squads) en Dansstudio Jump uit Prinsenbeek (met drie deelnemers: twee showgroepen en één urban squad).

Dansschool eMotions uit Markelo (met showgroep Focus), Dansstudio Dynamiek uit Enter en Holten (met drie urban squads), GV Avanti Wilskracht uit Enschedé (met twee urban squads) en Xtraordinary Dance Centre uit Hoogeveen (met één duo) pakten ieder één keer zilver voor de achtste plaats. Zonder medailles maar wel met de eervolle vermelding zich voor de NK-finales gekwalificeerd te hebben bleven vier clubs: Hit it Dance Centre uit Lichtenvoorde (vierde plaats voor urban squad Eccentric), SV LEDO Gym uit Bornerbroek (vierde plaats voor urban squad Explosion), GV Odival Eibergen (vijfde plaats voor urban squad Game Over) en Dansstudio Drachten met vier showgroepen.

Muziek en beelden in nieuwsreportages GymPOWER

Het beeldverslag en nieuwsreportage van GymPOWER van de NK Urban, Show & Duo op 23 juni jl. tijdens ‘DG The Finals 2019’ in Rotterdam Ahoy is te bekijken via de link bovenin dit artikel op het YouTube-kanaal van de sportredactie van GymPOWER. De complete uitslagen zijn te vinden op de website van de KNGU. Let op: In deze video is via YouTube copyrightvrije muziek verwerkt in plaats van de originele muziek van de acts, om te voorkomen dat de nieuwsreportage c.q. het beeldverslag van GymPOWER wordt verwijderd of zonder geluid wordt vertoond. De gebruikte muziek is uit respect voor de dansers en choreografen met zorg uitgezocht om te matchen met de dansbewegingen op de vastgelegde beelden.

Beelden en tekst in deze (beeld)verslagen en nieuwsreportages kunnen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de sportredactie van GymPOWER en auteursrechthebbenden elders dan op de media van GymPOWER gepubliceerd worden. Alle rechten worden voorbehouden. Voor beelden gemaakt onder persaccreditatie geldt de (ruimere) AVG-regels in verband met de persvrijheid. Wie geportretteerd is op de op GymPOWER gepubliceerde beelden en daar een vraag over heeft, kan contact met de Sportredactie van GymPOWER opnemen via het contactformulier op de website www.gympower.nl.

Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credits tekst © Therry da Silva | Credits fotografie © Ineke Klaassen (inclusief inzetfoto en aantal videobeelden) en © Therry da Silva | Credits interviews en aantal videobeelden plus video-edit © Casper Beijn | Credits muziek video NK Urban 2019 via © YouTube: ‘Tango mango’ © Quincas Moreira; ‘Realization’ © Hanu Dixit; ‘Otis mcmusic’ en ‘Ever felt -pt 2’ © Otis McDonald; ‘Come to win’ © Silent Partner; ‘Lalala’ ©Otis McDonald

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.