Pistorius zevende op World Roller Games

Foto © Therry da Silva: Sylvia Pistorius in haar vrije dans tijdens het NK 2019

BARCELONA – Op de ‘World Roller Games’, de Wereldspelen voor rolschaatssporten, die van 4 tot en met 14 juli 2019 gehouden worden in Barcelona, Spanje, wordt Nederland bij het individuele kunstrolschaatsen vertegenwoordigd door Nederlands kampioen Sylvia Pistorius en second runner up Nicky Boer. Pistorius behaalde op 9 juli 2019 bij onderdeel roldansen allround een plek in de top van het klassement. Een totaalscore van 99,72 punten na twee küren was goed voor de zevende plaats. Voor Nederlandse begrippen is dit een fantastisch resultaat voor deze artistieke sport.

Aan de Wereldspelen van 2019 in Barcelona doen meer dan 4000 atleten uit 115 landen mee die uitkomen in elf verschillende disciplines van de rolsport. Het niveau van de wedstrijden bij het voor kunstrolschaatsen hoogst haalbare titeltoernooi ter wereld lag extra hoog dit jaar.

Pistorius van KRC Rolling Nieuwegein, die op 4 juli 2019 de Nederlandse vlag mocht dragen tijdens de openingsceremonie van deze Wereldspelen, behaalde met haar eerste netjes uitgevoerde dans, het onderdeel ‘solo style dance’, 45,32 punten waarmee ze de negende plaats bezette in het tussenklassement. Met haar tweede dans, het onderdeel ‘sole free dance’, die ze in haar kenmerkende elegante stijl uitvoerde, behaalde ze 54,40 punten wat haar allround twee plaatsen in het klassement deed klimmen voor een zevende plaats in de wereldtop.

Voor de tweede Nederlandse kunstrolschaatster op deze Wereldspelen, Nicky Boer van Rolling ’90 Moerkapelle, verliep met name de eerste dans niet als gepland waardoor ze totaal 44,75 punten behaalde voor de 28ste plaats. Op de Nederlandse kampioenschappen roldansen op 29 en 30 juni 2019 in Kerkdriel kwam Boer allround tot 75,29 punten voor het NK-brons.

De showgroepen van KRC Rolling Nieuwegein, Rolling ‘90 Moerkapelle en RC De Oude Molen Beek en Donk komen nog tussen 11 en 14 juli 2019 in actie namens Nederland op de Wereldspelen voor rolschaatssporten. Er doet ook een Oranje herenteam rollerhockey mee. Alle wedstrijden in alle sporten op de ‘World Roller Games’ zijn live te volgen via de livestream-website van de internationale federatie World Skate.

Meer informatie en beelden van de Wereldspelen en deze artistieke sport in Nederland zijn ook te vinden op de websites en online (social) media van de genoemde sportclubs alsmede op de website en de Facebookpagina van het Sectie Bestuur Kunstrolschaatsen (SBK) van de Nederlandse Rollersport Bond (NRB)

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Credits foto © Therry da Silva: Sylvia Pistorius op het NK Roldansen 2019

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.