Team Nederland op EK en WK in Ermelo

Team Nederland op EK en WK in Ermelo
Foto © Therry da Silva: Claire de Ridder tijdens CVI Ermelo 2019

ERMELO – Van 24 tot en met 28 juli 2019 worden tegelijkertijd twee titeltoernooien voltige gehouden in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, onder auspiciën van de internationale federatie FEI: het EK voor senioren en het WK voor junioren. De kans om kennis te maken met deze spectaculaire acrobatische en artistieke sport die volop kijkspektakel op hoog niveau biedt. Een groot aantal deelnemers zullen zich melden voor het EK en het WJK, waaronder ook de Oranje equipe onder leiding van bondscoach Diana van Klaveren. Bij beide leeftijdscategorieën doet een team en drie solisten mee. Nederlands kampioene Claire de Ridder deed in het weekend van 27 tot en met 30 juni 2019 goede zaken in de voorbereiding door brons te winnen op het CVI Flyinge in Zweden. 

Een Europese titelstrijd en/of een wereldkampioenschap voor eigen publiek geeft altijd extra adrenaline aan sporters en de Oranjeruiters zijn dan ook er op gebrand om het beste te geven in Ermelo. Zowel bij de senioren als de junioren verschijnt Nederland met een sterk equipe in de startblokken. Bondscoach Van Klaveren heeft alle vertrouwen in de Nederlandse selectie, dat ze een goed resultaat kan neerzetten.

Het leuke van beide toernooien is ook dat er een landenteamwedstrijd gehouden wordt, waarbij de resultaten van het team en de beste twee van de drie solisten bij elkaar opgeteld worden. Iedereen draagt een steentje bij in een artistieke sport waarin het samenspel tussen voltigeur, longeur en het paard van doorslaggevend belang is voor een geslaagde routine met dito acrobatiek.

Team Roy Rogers en drie senior solo’s

Bij de senioren heeft Nederland drie sterke troeven: routinier Carola Sneekes en eerstejaars Annebeth Kubbe (zevende op de CVI Belgium 2019!) voegen zich bij de ervaren De Ridder voor de solo’s. Alle drie hebben hun sporen verdiend op internationale toernooien en daarom moeten finaleplaatsen en een top tien klassering op het EK voor ze haalbaar zijn, aldus bondscoach Van Klaveren.

Team Roy Rogers dat vijfde werd op het EK twee jaar terug en vorig jaar zesde werd op de ‘World Equestrian Games’, de Wereldspelen van de hippische sporten, is weer van de partij. Het team bestaat uit voltigeurs Carola Sneekes, Esther Sneekes, Sofie van der Laan, Roxanne Ruigrok, Dianne Termeulen en Renske van Schaik, het paard Rubin Royal en longeur Cynthia Danvers.

Nationaal Juniorenteam en drie solo’s

Foto © Casper Beijn: Nationaal Juniorenteam Voltige tijdens CVI Ermelo 2019

Bij de junioren komen solo Lotte Geelhoed, Renske van Schaik en Charlotte Seidel in actie. Gezien eerdere prestaties worden zij ook in staat geacht om finaleplaatsen te halen. Bondscoach Van Klaveren heeft met het nationale juniorenteam een top zes klassering in de finale als doel.

Het team bestaat uit voltigeurs Geertje van der Meer, Dorien Luteijn, Naomi Ruitenbeek, Quinn Wonneberg, Lut Oltmans, Anouk Bangamu Arachchige en Ilonka van Dam, het paard Buick Hill en longeur Nicky Heijboer. Voor zowel de senioren als de junioren teams en solisten staan diverse paarden en longeurs reserve.

Meer informatie is te vinden op de website van het toernooi (inclusief het programma en ticketverkoop van EK en WJK) en op de website van de hippische sportbond KNHS.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Credit beelden: © Therry da Silva (inzetfoto: Claire de Ridder op CVI Ermelo 2019), © Casper Beijn (foto Nederlands juniorenteam op CVI Ermelo 2010), FB © Claire de Ridder (brons op CVI Flyinge 2019) en video © FEI: promo voor EK & WK voltige 2019 in Ermelo, Nederland

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.