Teams Djalita en Panthers op EK Cheer

Teams Djalita en Panthers op EK Cheer
Foto © Yoshida Rosenboom: NK AFBN Cheerleading 2019 in Amsterdam

HEIDELBERG – Het cheerleadingseizoen werd beklonken met de Europese kampioenschappen: op 29 en 30 juni 2019 het EK van de European Cheerleading Union (ECU) in Sint Petersburg en op 6 en 7 juli 2019 het EK van de European Cheerleading Association (ECA) in Heidelberg, Duitsland. Aan het laatste EK namen vier teams deel namens Nederland, afgevaardigd door de afdeling ‘Dutch Cheer & Dance’ van de AFBN: drie teams van Djalita Academy Cheerleaders uit Vleuten en een team van Amsterdam Panthers Cheerleaders

Foto © Yoshida Rosenboom: Panthers Amsterdam in actie op het NK AFBN Cheerleading 2019

Een jaar na het geslaagde EK in de Maaspoort Sports & Events hal in Den Bosch kon ECA weer een succes melden met een deelnemersrecord: meer dan 1.600 atleten uit heel Europa namen deel aan de Europese titelstrijd in het Olympic Centre in Heidelberg. Met zowel cheerleading als cheerdance op het programma kon het toernooi rekenen op deelname van landen als Duitsland, Groot-Brittannië, Oekraïne, Rusland, Italië en ook Nederland.

Deelnemersrecord op EK ECA 2019

De Nederlandse teams deden mee in de categorieën ‘Junior Cheer All Female’ en ‘Junior Groupstunt All Female’, waarin meisjes tussen de 11 en 17 jaar deelnamen. De teams Djalita Supreme Stars en de Blue Stars van de Amsterdam Panthers werden respectievelijk achtste en negende in de eerste categorie; en de teams Djalita Rocket Stars en Djalita Fire Stars tiende en elfde in de tweede categorie.

Al waren de deelnemersvelden per categorie relatief klein, het niveau was hoog met veel sterke teams waardoor de internationale wedstrijdervaring waardevol was voor de verdere ontwikkeling van deze teams. Er werd ook tijd gemaakt voor de bezichtiging van de stad. Trainster Danuta Donk van Djalita: “Naast de wedstrijd hebben zij ook cultuur mogen opsnuiven in de mooie plaats Heidelberg, met onder andere het beroemde Heidelbergse kasteel. Een combinatie van cultuur en sport, plus nieuwe cheervrienden maken, maakt een EK compleet.”

Combi cultuur, sport en ontmoeting

In de bovenaan dit artikel ingesloten YouTube-video een mooie samenvatting van © CCA Central Cheerleading Agency over het EK in Heidelberg.

Aan het EK van de ECU in Sint Petersburg hebben uiteindelijk geen Nederlandse teams deelgenomen. De reden daarvan is onbekend. Meer informatie over de EK’s is te vinden op de websites van de ECA en de ECU, alsmede op de websites en/of Facebookpagina’s van de AFBN Dutch Cheer & Dance en de Dutch Cheer Association (DCA).

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Credit foto’s  © Yoshida Rosenboom: (inzetfoto) Djalita cheerleaders en (foto 2) Panthers Amsterdam in actie op het NK Cheerleading 2019 van de AFBN en video YouTube © CCA Central Cheerleading Agency

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.