Devona Wateringen sluit af met Einddemo

Devona Wateringen sluit af met Einddemo

WATERINGEN – Gymnastiekvereniging Devona Wateringen rondt in het weekend van 13 en 14 juli 2019 een uitzonderlijk wedstrijdseizoen af met de opvoering in de tot theater omgeturnde wedstrijdhal van sportpark VELO haar Einddemo, een spectaculaire show waarin alle clubleden – een indrukwekkende grote groet van selectie tot recreatie – uit het turnen, de acrogym en het springen in actie komen en het enthousiaste publiek aan familie, sponsoren en andere supporters te verwennen met prachtige choreografieën. GymPOWER nam op uitnodiging een kijkje bij de VIP-show op zaterdagmiddag.

“Stralende kinderen, enthousiaste vrijwilligers, sterke helpende mannen, creatieve en toegewijde trainsters en een geoliede organisatie!” Geen van de superlatieven is er één teveel. Het entertainment-gehalte is hoog, het programma loopt als een trein, alle deelnemende disciplines zijn gelijkwaardig en vloeiend verwerkt in de choreo’s en komen goed tot hun recht. Er wordt echt geturnd op brug, balk en vloer – de gigantisch grote Airgym Airfloor – en tussendoor komt de acro-combi van balans en tempo en het springen op de minitrampoline en pegases mooi aan bod en in beeld. Gymnasten van elke leeftijd doen hun uiterste best hun steentje bij te dragen en de coaches begeleiden het in goede banen.

Stralend, gelijkwaardig en vloeiend

Bovenal is het een hechte groep gymnasten die met elkaar deze show neerzetten. Er is geen onderscheid, geen wedstrijddruk, hier geldt alleen de ene wet om het publiek vermaken: ‘the show must go on, keep smiling!’ Het plezier is eminent en spat er vanaf, de saamhorigheid ook. Hier staat een grote groep maatjes de show van hun leven op te voeren en zo blijkt het ook achter de coulissen te zijn. Het is de afronding van een uitzonderlijk seizoen waarin ze met elkaar veel hebben bereikt en de Einddemo is hun feestje om dat uitbundig te vieren met hun achterban. Al mogen andere sport- en showliefhebbers gerust ook komen kijken.

Deze diashow vereist JavaScript.

WATERINGEN – Gymnastiekvereniging en ‘Kleuren Turnen sportclub’ Devona Wateringen rondt in het weekend van 13 en 14 juli 2019 een uitzonderlijk wedstrijdseizoen af met de opvoering in de tot theater omgeturnde wedstrijdhal van sportpark VELO haar Einddemo, een spectaculaire show waarin alle clubleden – een indrukwekkende grote groet van selectie tot recreatie – uit het turnen, de acrogym en het springen in actie komen en het enthousiaste publiek aan familie, sponsoren en andere supporters te verwennen met prachtige choreografieën (van trainster Valerie van den Beemt). GymPOWER nam op uitnodiging een kijkje bij de VIP-show op zaterdagmiddag.

“Stralende kinderen, enthousiaste vrijwilligers, sterke helpende mannen, creatieve en toegewijde trainsters en een geoliede organisatie!” … “Adorei o espectáculo, esteve muinto bonito, parabéns Devona!” [Zie voor de vertaling de ondertiteling in de aftervideo van GymPOWER] Geen van de superlatieven is er één teveel. Het entertainment-gehalte is hoog, het programma loopt als een trein, alle deelnemende disciplines zijn gelijkwaardig en vloeiend verwerkt in de choreo’s en komen goed tot hun recht. Er wordt echt geturnd op brug, balk en vloer – de gigantisch grote Airgym Big Floor – en tussendoor komt de acro-combi van balans en tempo en het springen op de minitrampoline en pegases mooi aan bod en in beeld. Gymnasten van elke leeftijd doen hun uiterste best hun steentje bij te dragen en de coaches begeleiden het in goede banen.

Stralend, gelijkwaardig en vloeiend

Bovenal is het een hechte groep gymnasten die met elkaar deze show neerzetten. Er is geen onderscheid, geen wedstrijddruk, hier geldt alleen de ene wet om het publiek vermaken: ‘the show must go on, keep smiling!’ Het plezier is eminent en spat er vanaf, de saamhorigheid ook. Hier staat een grote groep maatjes de show van hun leven op te voeren en zo blijkt het ook achter de coulissen te zijn. Het is de afronding van een uitzonderlijk seizoen waarin ze met elkaar veel hebben bereikt en de Einddemo 2019 is hun feestje om dat uitbundig te vieren met hun achterban. Al mogen andere sport- en showliefhebbers gerust ook komen kijken.

Devona Wateringen kende afgelopen wedstrijdseizoen liefst 32 finalisten in het damesturnen (eerste tot en met derde divisie) en acrogym (D/E niveau), die liefst 38 medailles veroverden, waaronder negen nationale kampioenstitels. Na de huldiging op zondag 7 juli 2019, waarbij een korte demonstratie van de finale-oefeningen gegeven werd en geproost werd op de prachtige resultaten met een vooruitblik naar het nieuwe seizoen, was het voor iedereen uitkijken naar het laatste weekend voor de zomerstop. Er is hard gewerkt de laatste maanden in de trainingszaal, voor de landelijke finales maar juist ook voor de Einddemo.

Balkturnen op muziek is inspirerend

De muziek is met smaak uitgezocht, de synchroniciteit en de mooie lijnen in de groepsdans betoverend. Volgens Nathalie van den Beemt, hoofdtrainster van Devona, bleek dat zelfs van toegevoegde waarde: “Samen trainen op muziek op een balk is heel inspirerend! Je zag ze zelfverzekerder turnen door het gedeelde plezier en vertrouwen. Zo’n show is dan juist geen verzwaring van het programma, maar blijkt van toegevoegde waarde. De show verbindt ook iedereen in de club, van alle leeftijden, alle lesgroepen en alle disciplines. Dat past in onze visie dat iedereen in de club meetelt en naar niveau een doel heeft om naar te streven. Voordat de show begint, heeft het al zijn waarde getoond. We gaan hierna met vertrouwen de zomer in en kijken nu al uit naar wat een volgende seizoen in petto heeft. Maar eerst nog even de laatste dag met onze Einddemo.”

Meer info over Devona Wateringen en haar Einddemo 2019 – inclusief de ticketverkoop – is te vinden op haar website en Facebookpagina. Een uitgebreider (beeld)verslag met meer details en interviews is te bekijken op het YouTube-kanaal van de Sportredactie van GymPOWER (zie bovenaan dit artikel de ingesloten aftervideo). In de volgende GymPOWER Sportmagazine staat het interview met hoofdtrainster Nathalie van den Beemt over één van de grote troeven van de succesvolle club: de ontwikkeling van de vernieuwende en plezierige leermethode voor de basistechnieken van gymnastische sporten (het ‘Kleuren Turnen‘), die internationaal en landelijk op grote belangstelling kan rekenen in de sportwereld en een ware ommekeer aan het ontketenen is! Wees niet de laatste om het te leren kennen 

Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credits (beeld)reportage: tekst en inzetfoto © Therry da Silva | interviews, video(beelden) en overige foto’s © Casper Beijn | Credits muziek via © MoVaVi en © YouTube: ‘Fugitive kind’ © Devon Church; ‘Fall of the destiny’ © Asher Fulero; ‘Intimate tango’ © Doug Maxwell

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.