Vooruitblik AcroGymPOWER seizoen 19-20

Vooruitblik AcroGymPOWER seizoen 19-20
Persfoto archief © GymPOWER | Fotograaf © Therry da Silva: NK Acrogym Rotterdam Ahoy 2019

ROTTERDAM – Naar artikel op AcroGymPOWER – De zomervakantieperiode is alweer bijna voorbij. Nog even, en het nieuwe sportseizoen 2019-2020 barst in volle hevigheid los. In de opmaat naar de Olympische Spelen volgend jaar zomer, ligt er voor de liefhebbers van de acrobatische gymnastiek toch een hoop leuks te beleven in het verschiet al mag de sport zich (nog steeds) niet verheugen op het hoogste sportpodium ter wereld. AcroGymPOWER open met een kleine vooruitblik op wat we kunnen verwachten.

In september om te beginnen het vormbehoud voor de Nederlandse acroteams die zich gekwalificeerd hebben voor de EK en EAGC in Holon, Israël. Voor het eerst te houden in Marum, in de acrohal van Acro Academy Noord-Nederland. Daarna een World Cup en bijbehorend  internationaal toernooi in Portugal: de ‘Lisboa International Acro Cup’ (LIAC). Een weekje later in Hongarije een volgend internationaal toernooi, de Budapest International Acrobatic Cup (BIAC).

EK met veertien Nederlandse teams

Voordat al onze ogen gericht worden op de Europese Kampioenschappen in oktober in Israël, waar weer het fantastisch aantal van veertien Nederlandse teams aan zullen meedoen in de vier verschillende leeftijdscategorieën, kunnen we ook een blik werpen op de Aziatische Kampioenschappen in Oezbekistan. Tegelijkertijd wordt ook de Gutenberg Pokal gehouden in Duitsland. En dan dus het EK, we houden onze vingers gekruist voor veel Nederlandse finalisten!

Het succesvolle concept van de Acro Champions League krijgt een vervolg in november: dan wordt de tweede editie van dit Portugese toernooi mét prijzengeld gehouden. Daarnaast nog de Pan American Championships in Mexico met gek genoeg deelname van Britse teams uit Bristol, waarna eind november op eigen bodem de internationale Breda Open Acrobatic Cup. December is de maand voor de Zwinger Acro Cup in Duitsland en in eigen land waarschijnlijk het begin van de kwalificaties voor de Wereldkampioenschappen.

Nieuwjaar begint met OZAK in Zierikzee

In Nederland wordt het nieuwe jaar ingeluid met de Open Zeeuwse Acro Kampioenschappen (OZAK) in Zierikzee. In België wordt tegelijkertijd de Sylvester Youth Trophy Acro gehouden en daarnaast worden in de eerste maand van het jaar daar traditioneel ook weer de Zeestern Trials gehouden. In januari starten natuurlijk ook de eerste plaatsingswedstrijden in Nederland voor de C-, D- en E-lijnen. In de V.S. staat de jaarlijkse Woga Classic op het programma tijdens de overgang van januari naar februari. Februari start met de King Edmund alias Bristol International Acro Cup in Groot-Brittannië. In hetzelfde land vinden we die maand de Pat Wade Classic.

Aller ogen in Nederland zijn gericht op de romantische februari-klassieker van eigen bodem: de Valentijnscup in Oosterwolde. Om in maart af te reizen ieder jaar naar de Maia International Acro Cup (MIAC) in Portugal, van oudsher een toernooi waar er altijd wel Nederlandse teams te vinden zijn en dit keer zelfs met een compleet nieuw wedstrijdformat! Hierbij ook een World Cup, net als een maandje later bij de Flanders International Acro Cup (FIAC) in België. Verder starten natuurlijk in maart de plaatsingswedstrijden voor de A- en B -lijnen, en in april is er ook de Vegas Acro Cup in Amerika, en de Burgas Cup in Bulgarije. En kijken of ze de Dinamic International Acro Cup (DIAC) weer organiseren in Valencia, Spanje.

Mooie NL-delegatie naar WK in Génève?

In mei, de maand van de Wereldkampioenschappen voor alle categorieën, dit jaar in Génève, Zwitserland. Zou Nederland hier met nét zo’n mooie grote delegatie heen gaan als naar de WK van Antwerpen in 2018 en naar de komende EK van 2019 in Holon, Israël? De kwalificaties zullen het uitwijzen. Met Pinksteren het IAG-toernooi niet vergeten en in juni sluiten we het Nederlandse seizoen dan af met de Open Kampioenschappen West Nederland (OKWN) in Beverwijk. en met natuurlijk de landelijke finales voor de D/E en voor de A/B/C lijnen in Rotterdam Ahoy.

En dat is om een aantal toernooien en wedstrijd te noemen. De eindejaarshows en gala’s zitten altijd volgepakt met acrobatiek. Geen mooie sport dan acrogym voor een goede showact! Voor de echte acroliefhebber is er genoeg te smullen in het nieuwe seizoen. In samenwerking met de sportredactie van GymPOWER zal AcroGymPOWER weer alles en iedereen in de acrosportwereld op de voet volgen en het over het voetlicht brengen.

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Credit tekst © Martine Hooijenga-Le Duc | Credit persfoto © GymPOWER/Fotograaf © Therry da Silva:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.