Licentiepunten voor Vitaliteitcongres

Licentiepunten voor Vitaliteitcongres
Foto © Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging

PUTTEN – Ter gelegenheid van vijfendertig jaar ‘Ismakogie in Nederland en ‘Fit en Vitaal met Ismakogie’ organiseert de Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging het Vitaliteitcongres ‘Mindful bewegen met Ismakogie’ op 6 en 7 september 2019 in het ‘Hof van Putten’ in Putten (Gelderland). Op vrijdagmiddag zijn er diverse lezingen, die raakvlak hebben met Ismakogie en de zaterdag staat helemaal in het teken van Ismakogie in het dagelijks leven. 

In principe is de inschrijving gesloten, maar enkele last-minute-aanmeldingen zullen nog wel kunnen. Kosten zijn € 55,00 voor vrijdagmiddag en € 75,00 voor de zaterdag. Voor de workshops verleent de KNGU vier licentiepunten.

Fit en vitaal door bewust bewegen

“Ervaar hoe je moeiteloos fit en vitaal kunt worden en blijven, met meer ontspanning, energie en balans in je dagelijks leven. Onbewuste bewegingspatronen die in de loop van je leven ‘erin geslopen zijn’ hebben vaak een negatieve invloed op je gezondheid en welzijn. Ga er zelf mee aan de slag!”

Beeld/Tagwolk © Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging

Ismakogie is een houding- en bewegingsleer uit Oostenrijk. Deze methode is vooral gericht op het bewust bewegen in het leven van alledag. Kleine bewuste bewegingen hebben groot effect op je lichaam. De juiste manier van bewegen verbetert je conditie en algeheel welzijn.

Geen fitnessapparatuur maar ‘mental power’

Bij Ismakogie wordt geen fitnessapparatuur gebruikt, maar maak je gebruik van je gedachten met een denkbeeldige weerstand. Hierdoor ontstaan kettingreacties van spieractiviteiten die je in je hele lichaam kunt voelen en je kunt het overal en altijd doen. Wachtend bij de kassa, bus of trein, in de file maar ook achter je bureau, tijdens een vergadering enz.

Programma Vitaliteitcongres Putten

Het programma van het Vitaliteitcongres ‘Mindful bewegen met Ismakogie’ ziet er als volgt uit.

Vrijdagmiddag 6 september 2019 van 14:00 – 17:00 uur lezingen

– Cognitieve Fitness (Cognitieve Fitness richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve vitaliteit. Cognitieve Fitness is effectief voor een ieder die zijn/haar hersenen gezond wil houden).

– Batesmethode (Bij ‘Natuurlijk Beter Zien’ speelt beweging een cruciale rol).

– Ismakogie

Zaterdag 7 september 2019 van 10:00 – 16:30 uur workshops Ismakogie

Thema’s:

– Bewust Bezig met de B’s: Bovenbenen, Bekkenbodem, Buik, Billen.

– Soepele voeten en actief lopen

– Speels werken aan soepele schouders

– Een stralend gezicht

Meer informatie over Ismakogie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelika van der Schilden: 06 53691258 of een kijkje nemen op de website Ismakogie.nl. Informatie over het congres is ook op die website te vinden (via deze link) en op de Facebook-evenementenpagina van de Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging.

Artikel © GymPOWER | Credits tekst en beeld © Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging

7 thoughts on “Licentiepunten voor Vitaliteitcongres

  1. Een mooi artikel over Ismakogie. Ook in Zutphen kun je lessen volgen op de woensdagmorgen. Maar maak kennis met de plezierige rustige vorm van bewegen, waarbij je bewust wordt van je eigen bewegingen in het dagelijks leven.

  2. Het was een geweldig inspirerend weekend, bewegen in en met de kleine spieren, maar natuurlijk in samenwerking met de grote spieren. Ismakogie is echt een aanvulling in je dagelijks bewegen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.