Medaille-oogst op Kiepenkerl Cup 2019

Medaille-oogst op Kiepenkerl Cup 2019
Screenshot Kiepenkerl Cup © SV Grün-Weiß 1919 e.V.

NOTTULN – Van 6 tot en met 8 september 2019 werd de negentiende editie van de Kiepenkerl Cup gehouden, georganiseerd door SV DJK Grün-Weiß 1919 e.V. in het Duitse Nottuln, dichtbij de stad Munster. Het internationale toernooi met deelname van clubs uit o.a. Duitsland, België, Oostenrijk en Nederland hield een competitie in voor zowel het individuele trampolinespringen als het dubbelminitrampolinespringen. De grote delegatie Nederlandse sporters maakte dankbaar gebruik van deze krachtmeting aan het begin van het seizoen. Vooral de DMT-ers zorgden voor een flinke oogst eremetaal en finaleplaatsen, maar ook op de grote trampoline werden resultaten geboekt. In totaal behaalden de 49 springers van de zes Nederlandse clubs dertien medailles: 3x goud, 5x zilver, 5x brons.

Namens de zes Nederlandse clubs TVIJ IJmuiden, Forza Gymnastica Goes, GV Pro Patria Zoetermeer, GV Turn’87 Oostburg, GV Novitas Apeldoorn en Cleton Sports Apeldoorn kwamen in totaal 49 gymnasten in actie op de Kiepenkerl Cup 2019, een vijftal van die springers in beide disciplines. In totaal behaalden 33 Nederlandse DMT-ers voor twintig finaleplaatsen waarbij twaalf medailles verzilverd werden; in het individueel trampolinespringen waren dat 21 springers die zorgden voor zes finaleplaatsen waarbij één bronzen medaille behaald werd. In de kwalificatieronde werden bij beide onderdelen twee oefeningen gesprongen. De trampolinespringers tien sprongen in de verplichte en de keuze-oefening en de DMT-ers ook twee sprongenseries. Bij beide onderdelen gingen bij bijna elke leeftijdscategorie, mits het deelnemersveld dat toeliet, zoals gebruikelijk in de gymsportwereld de beste acht naar de finale.

Resultaten dubbelminitrampolinespringen

Bij het dubbelminitrampolinespringen kwamen de gymnasten van de volgende Nederlandse clubs in actie. Namens GV Turn’87 Oostburg: Anna Heinsdijk, Guitho de Wolff, Randy Verheije, Esmée Vinjé, Dion de Witte, Casey Verheije, Cars Valk, Kyan Musters, Anouk Verstraete en Valerie Steenbergen; namens GV Novitas Apeldoorn: Lieke Idsardi, Ilja Otten, Ilona Veldhuizen, Esmee Bosveld, Isa Schoemaker, Anouk Veldhuis, Jade Peters en Simone Te Winkel; namens Cleton Sports Apeldoorn:  Maud Jansen, Jurn Booltink, Björn van Beek, Anne-Fleur van den Berg en Marjolein Steman; namens Forza Gymnastica Goes:  Beau de Munck, Levi Schrier, Björn Hoogerheide, Sven Traas, Iris Schrier, Tessa Verhaar, Thijme van Riel, Remo Schrier, Pol Sangster en Jelle Ooms.

In de categorie dames geboren in 2007 en later pakte Heinsdijk het goud met totaal 60,700 punten voor haar twee finale-sprongseries; Jansen werd vierde met 57,900 punten. In de categorie heren geboren in 2000 of eerder vochten drie Nederlanders een titanenstrijd uit met de Duitser Daniel Schmidt die het goud pakte met liefst 75,700 punten, het scorerecord voor DMT op de Kiepenkerl Cup 2019. Nederlands kampioen Booltink pakte het zilver met 68,300 punten, De Wolff het brons met 68,100 punten en Van Beek werd vierde met 63,000 punten. In de categorie heren geboren in 2007 of later pakte Randy Verheije het goud met 61,200 punten voor zijn sprongenseries in de finale, gevolgd door De Munck die zilver pakte met 58,600 punten. De Duitser Philip Keller sloop het erepodium op met 57,000 punten, waarachter Levi Schrier nipt op de vierde plaats eindigde met 56,600 punten. Hoogerheide haalde de finale net niet met een negende plaats.

In de categorie dames geboren in 2005 en 2006 was het veld deelnemers beduidend groot, waaronder acht Nederlandse DMT-springsters. Iris Schreur pakte het brons met 60,400 punten voor haar twee sprongenseries in de finale. Bij de heren in dezelfde categorie zes Nederlandse deelnemers, waarvan vijf in de finale. pakte De Witte het zilver met 60,300 punten, gevolgd door Van Riel met het brons voor 59,000 punten. Casey Verheije werd vierde met 58,800 punten, Valk zesde met 57,300 punten en Remo Schrier achtste (zijn eerste sprongenserie in de finale kon hij niet uitspringen). Musters werd negende en miste nipt de finale.

In de categorie dames geboren in 2003 en 2004 pakte Verstraete het zilver met 59,100 punten en werd Veldhuis zesde met 58,000 punten. Peters en Steenbergen haalden de finale net niet met een negende en tiende plaats. Bij de heren in dezelfde leeftijdscategorie gingen alle vijf deelnemers naar de finale, waarbij Sangster met 57,000 punten gedeeld derde werd met de Duitser Luis Poggemann. In de categorie dames geboren in 2001-2002 was het deelnemersveld ook klein maar fijn. Steman pakte het goud met 61,600 punten voor haar sprongenserie in de finale. Te Winkel werd hier zesde met 58,700 punten. Tot slot pakte Ooms in dezelfde leeftijdscategorie bij heren het zilver met 57,100 punten.

Resultaten individueel trampolinespringen

Bij het trampolinespringen kwamen de gymnasten van de volgende Nederlandse clubs in actie. Namens TVIJ IJmuiden: Lieke van Vierzen,  Joy van Keyzerswaard, Zoë Hekelaar en Ramona Schuring; namens Forza Gymnastica Goes: Levi Schrier, Sven Traas, Beau de Munck, Iris Schrier, Remo Schrier en Bas Dittner; namens GV Pro Patria Zoetermeer: Shefaley Gokoel, Ivy Henczel, Anouchka van Haaren, Hedwig van Overbeeke, Jaydy-Mae Köhler, Melissa Klein, Amber Klooswijk, Felicia van der Schoot, Richard van Overbeeke, Björn Christiaans en Ashley Kuijper.

In de categorie dames geboren in 2005 en 2006 behaalde Van Haaren een vierde plaats in de finale met 45,210 punten; Van Keijzerswaard miste nipt die finale met een negende plaats. In dezelfde leeftijdscategorie bij de heren werd Remo Schrier ook vierde in de finale met 45,855 punten. In de categorie heren geboren in 2003 en 2004 plaatste Van Overbeeke zich voor de finale, waarin hij zijn oefening niet kon uitspringen en achtste werd. In de categorie dames geboren in 1998-2002 overkwam Hekelaar hetzelfde, ze bereikte de finale en werd achtste na een niet uitgesprongen oefening. In de categorie dames geboren in 2002 en eerder werd Schuring derde in de finale en behaalde zodoende de enige medaille voor de delegatie van Nederlandse clubs: brons met 46,380 punten. Kuijper mistte de finale in dit kleine veld deelnemers en werd vijfde.

Meer informatie en de complete uitslagen zijn te vinden op de websites en Facebookpagina’s van de organiserende club, SV DJK Grün-Weiß 1919 e.V., de Duitse turnbond DTB en de diverse Nederlandse clubs die deelnamen: TVIJ IJmuiden, Forza Gymnastica Goes, GV Pro Patria Zoetermeer, GV Turn’87 Oostburg, GV Novitas Apeldoorn en Cleton Sports Apeldoorn

Artikel © GymPOWER | Tekst © Therry da Silva | Ingesloten beelden Facebookpagina’s © GV Novitas Apeldoorn / © Forza Gymnastica Goes / © Pro Patria Zoetermeer / © Romana Schuring-TVIJ IJmuiden

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.