Clinics voor sporttalenten in zes sporten

Clinics voor sporttalenten in zes sporten
Beeldcitaat © CTO Zuid: Salto Toppers 2019

EINDHOVEN – Het Centrum voor Topsport en Onderwijs voor Zuid-Nederland (CTO Zuid) in Eindhoven, onderdeel van Brabant Sport, organiseert in de maand oktober 2019, in samenwerking met het InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch, sportbonden KNZB, KNWU, KNSB, KNGU en kennis- en innovatiecentrum Urban Sports Performance Centre, zeven clinics ‘Saltotoppers’ voor talentvolle Brabantse kinderen die ontdekt willen worden als acrobatisch en artistiek sporttalent.

Nienke Nijenhuis, manager van CTO Zuid: “We zoeken kinderen in de leeftijd van zes tot dertien jaar die graag salto’s maken. Binnen, buiten, op de fiets, op een trampoline, noem maar op. Kinderen die overal en nergens springen met een skateboard of de gekste dingen op een trampoline of de rand van een zwembad doen. Dat zijn namelijk kinderen die we kennis willen laten maken met onze SaltoTopper clinics: freerunnen, BMX, schoonspringen, trampolinespringen, turnen dames en heren en kunstrijden!”

Clinics en gesprekken met topsporters

Door middel van clinics en gesprekken met topsporters uit deze sportdisciplines, wil CTO Zuid de verbinding maken tussen de talentvolle kinderen en sportbonden en de lokale verenigingen. “Wie weet kunnen we zelfs al talentvolle kinderen identificeren die in kunnen stromen in een van onze eigen talentenprogramma’s én vinden we misschien wel de nieuwe Inge Jansen (onlangs Europees kampioen schoonspringen geworden).”

Kinderen die zich aanmelden kunnen kiezen uit één of meerdere clinics, alle zes of slechts één of een aantal. Daarnaast krijgen ze een informatiebijeenkomst en een algemene fysieke test aangeboden. Aan de hand hiervan wordt er per kind gekeken naar de resultaten en het mogelijke vervolgtraject binnen een vereniging of regionaal trainingscentrum.

Ook gymdocenten, trainers en ouders

De clinics vinden plaats op de volgende data:

Schoonspringen zondag 6 oktober 2019 minimaal zwemdiploma
Freerunnen dinsdag 15 oktober 2019 geen voorkeursleeftijd
BMX-freestyle dinsdag 15 oktober 2019 vanaf 8 jaar
Trampoline woensdag 16 oktober 2019 vanaf 6 jaar
Turnen meisjes woensdag 16 oktober 2019 vanaf 6-9 jaar
Kunstrijden vrijdag 18 oktober 2019 vanaf 6-9 jaar
Turnen jongens volgt nog alleen jongens van 6-8 jaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.