Nederlandse turners klaar voor WK-team

Nederlandse turners klaar voor WK-team
Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Erepodium landenteams 2e interland Heerenveen
Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Individueel eredpodium

HEERENVEEN – Op 21 september 2019 turnde in de wedstrijdhal van Sportstad Heerenveen de Nederlandse herenselectie de laatste kwalificatie-interland voor de komende WK in Stuttgart, waar gestreden zal worden voor teamkwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Volgens bondscoach Bram van Bokhoven vooral een test voor de meerkampers, momenteel de belangrijkste input voor de puzzel van de definitieve WK-selectie. Spanje en namens dit land Nestor Abad Sanjuan individueel (83,934), waren te sterk voor de rest van het veld, team Nederland 1 en Bart Deurloo (82,983) werden tweede, voor een dapper Australië. Nederland 2 werd vierde. De Spaanse turner Joel Plata Rodríguez pakte het brons (82,516).

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Casper Beijn: Bart Deurloo beste Nederlandse meerkamper in Heerenveen

Waar bij de twee ’DG-trials’ voor de turnsters in Sportstad Heerenveen de internationale deelnemers nog getrakteerd werden op redelijk goed gevulde tribunes, was dat bij de turners een compleet ander verhaal en bij de laatste interland zelfs aan de magere kant te noemen, terwijl de line-up, de wedstrijd en het turnniveau zeker niet onder deden voor die bij de dames. Tijdens de zes rotaties kwam ieder ogen te kort en schreeuwden de aanwezigen, waaronder ook acrogym- en rg-kenners, hun helden naar succes toe.

Analyse en vergelijking scores 

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Team España met gouden beker op het erepodium

Team 1 van Nederland bestaande uit Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Frank Rijken, Bram Louwije en Michel Bletterman – die ten opzichte van twee weken eerder de plek had ingenomen van Rick Jacobs -, scoorde een punt hoger dan op de interland van 7 september 2019.

Individueel scoorden Bart Deurloo en Casimir Schmidt in de meerkampscore net iets onder de eerste interland van dit traject, turnde Louwije iets beter, Bletterman – in Team 2 op de eerste interland – daar nét iets onder en Frank Rijken over vier toestellen gemiddeld iets hoger dan zijn vorige score: 13,440 punten gemiddeld ten opzichte van 13,160 punten bij de vorige interland. Ter vergelijking, Rick Jacobs – turnend op 21 september in team 2 – scoorde over vier toestellen 53,6 00 punten (gemiddeld 13,400 punten) ten opzichte van 54,700 punten op de eerste interland van 7 september jl.

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Team 1 Nederland met de zilveren beker op het erepodium

Vloer leek bij deze interland voor de Nederlandse herenturners een obstakel. Op sprong bleven ze achter op het team van Spanje. Op brug zou Epke Zonderland – weer turnend in Team 2 – met zijn score van 14,933 punten van meerwaarde zijn geweest voor de teamscore van Nederland 1, maar op vloer stond daar tegenover dat andere turners ook een punt extra bij kunnen dragen.

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Team 2 Nederland bij de prijzenuitreiking

Op rek is Zonderland nog aan vorm aan het winnen en verschillen de teamscores van team 1 nog niet veel van team 2. Deurloo en Schmidt scoren in de hele breedte goed. Op brug en sprong scoorde Bletterman bij beide toestellen bijna de hoogste score voor het team. Bij ringen miste er nog een degelijke derde score maar mooi was dat op voltige alweer drie punten in totaal sterker werd geturnd dan bij de vorige interland.

Als Nederland daar weinig achter blijft op de andere toplanden, is het interessant welke keuze op de andere toestellen de doorslag geeft. Biedt bondscoach Van Bokhoven Zonderland via het team een kans op een WK-medaille en daarmee kwalificatie voor de Spelen of is een evenwichtige teamscore toch belangrijker? Het maakt de keuze tot een echt interessante puzzel.

Overzicht virtuele teamscores

Hierbij een overzicht van de scores over de kwalificatie-interlands:

pb over 2 interlands vloer voltige ringen sprong brug rek aantal virtuele

teamscores

Bart Deurloo b-14,150 b-14,000 b-14,000 b-14,300 b-13,933* b-14,600 5 + 1 R
Casimir Schmidt b-14,133 b-13,650* b-14,133 b-14,100* b-13,933* b-13,000 2 + 3 R
Michel Bletterman b-13,450* b-13,133 b-12,950 b-14,250 b-14,100 b-12,100 2 + 1 R
Frank Rijken b-13,833 b-13,350 b-13,600 b-13,550* 2 + 1 R
Rick Jacobs b-13,550 b-13,300* b-14,350 b-13,550 2 + 1 R
Epke Zonderland b-14,933 b-13,950 2 + 0 R
Bram Louwije b-12,650 b-13,700 b-13,000 b-13,900 b-12,500 b-13,800 2 + 0 R
Loran de Munck b-13,400 b-12,450 b-14,050 1 + 0 R
Jermain Grünberg b-13,067 b-10,8 b-12,667 b-14,000 b-13,750 b-13,000 0 + 0 R
Lars Vos b-11,000 b-8,967 b-12,700 b-12,350 b-11,867 b-12,150 0 + 0 R

*score = vierde virtuele teamscore (b = best, R = reservescore)

***Update*** – 23-09-2019 16:56 uur – Het persbericht van de KNGU heeft onze redactie bereikt, de keuze voor het WK-team is bekend: Michel Bletterman, Bart Deurloo, Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Epke Zonderland zullen Nederland vertegenwoordigen bij de WK turnen in Stuttgart. De reserveturner wordt na de podiumtraining bekendgemaakt, dat betekent in het 5-4-3 wedstrijdsysteem dat er nog een turner van de zes die meereizen naar het WK zal afvallen op het allerlaatste nippertje.

Eigen conclusies en verwachtingen

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Bart Deurloo turnend op vloer

Bart Deurloo startte met een val op vloer in de tweede serie, maar herpakte zich goed en zette dat door op de overige toestellen. Zijn voltige was met 14,000 punten meer dan een punt hoger dan in de vorige wedstrijd, zijn ringen waren met tevens 14,000 beter, net als sprong met 14,300 punten en brug met 13,933 punten. Zijn rekoefening was nagenoeg gelijk. Deurloo komt goed op stoom op het juiste moment en kan gaan pieken in Stuttgart.

Het lijkt dus zeker van belang niet alleen naar de meerkampscores te kijken. Deurloo’s eigen conclusie tegenover GymPOWER was: “Ik voelde me qua fitheid alweer iets beter dan vorige week. Bij vloer moet ik gewoon scherp blijven. Het team was weer een heel ander team, dus we gaan zien wat het wordt. Het is vaak een goed teken als de keuze moeilijk wordt.”   

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Casimir Schmidt turnend op vloer

Casimir Schmidt werd individueel vijfde en was niet tevreden. Toch toonde hij ook verbeteringen op voltige en ringen. Zijn ‘schaar tot stand’ maakte het nog spannend maar bij vloer en brug had hij  nagenoeg dezelfde score als twee weken geleden. Alleen zijn twee sprongen, vielen nog wat tegen.

Schmidt legde in de mixed zone aan GymPOWER uit: “Vloer was nog prima, maar bij voltige gebeurde er iets raars. Ik viel half op het toestel, dus ik had een grote stop. Ringen was goed, sprong jammer. Ik ben nog aan het wennen hoe ik bij m’n nieuwe sprong de landing in moet zetten, dat moet ik gewoon vaak doen, maar het wordt nu tijd dat ik goed op m’n voeten kom. Op de WK ga ik twee sprongen doen, de Dragulescu en Tsjukahara 2,5. Bij rek werd ik afgeleid, toen er iets gebeurde met het geluid in de zaal. Iets minder focus, een stap.”

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Epke Zonderland staat de regionale tv-ploeg te woord

 

Epke Zonderland, de Nederlandse sportheld waar vele jonge en oudere turnliefhebbers en menige buitenlandse turner voor naar Heerenveen kwamen, oogstte weer alom bewondering, door in twee weken tijd zichtbare verbetering te tonen. Zowel conditioneel als qua mentaliteit en gedrevenheid blijft de Nederlander een fenomeen op de turnvloer. Zijn brugoefening voor 14,933 punten was van wereldklasse, met mooie armwisselingen. Op rek liet hij drie losse vluchtelementen zien. Met een laatste impuls aan training om weer helemaal fit te zijn, kan hij op het WK gemakkelijk weer zijn beroemde combinaties laten zien.

Eén elementencombinatie kan al voldoende zijn voor de teamscore en plaatsing voor de finale, dus zal Zonderland met zijn talent en ervaring ook de komende weken met vertrouwen tegemoet gaan. Zonderland verklaarde in de mixed zone aan GymPOWER: “Ik heb na de interland van twee weken geleden weer een stap kunnen maken. Brug een tandje erbij en rekstok ook. Als we het halen met het team, gebruik ik dat om me voor te bereiden op de Spelen, en als dat niet lukt, individueel ook niet met een medaille, heb je de World Cups nodig volgend jaar, dus dan doe ik ze allemaal.”

Voldoende kwaliteiten en perspectief

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Bram Louwije turnend op voltige

Dat een score niet alles zegt, bewezen Bram Louwije en Michel Bletterman. Louwije verbeterde zich sterk ten opzichte van de vorige interland en het voorseizoen, maar moest er hard voor werken. Zijn scores op voltige en rek waren prima, maar er waren nog wat wiebels en elementen die maar net lukten. Hij toonde zijn vreugde op en langs de turnvloer, dat het dit keer eindelijk uitkwam, maar hoe is zijn vorm over twee weken als het er om gaat?

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Michel Bletterman turnend op vloer

Bletterman had de pech van een te aarzelend begin en een val op rek, maar oogt fit. Als hij deze twee toestellen zonder fouten turnt, zou hij ook zeker van betekenis kunnen zijn voor de teamscore.

Bletterman is vol vertrouwen en verklaarde na de wedstrijd aan GymPOWER: “Ik heb voldoende kwaliteiten en als het moet, sta ik er ook voor het team. Ik kan de knop omzetten en een goede score neerzetten. Net als ik het deed op het Testevent 2016 in Rio de Janeiro. Als het echt, echt moet.”

Frank Rijken scoorde stabiel, met 13,833 punten op voltige, twee keer 13,200 aan de ringen en op brug en 13,550 punten op rek. De coaches zouden dus zeker niet alleen naar scores moeten kijken. Van team Nederland twee was Rick Jacobs sterk en liet zien dat hij zich er niet zomaar bij wil neerleggen als het oog van de bondscoach niet direct op hem zou vallen. Met een goede sprong en een goede vloeroefening bij de eerste interland liet hij zeker  zijn talent zien. Loran de Munck startte op voltige zonder haperingen maar presteerde iets onder zijn scores van de vorige interland. Van de turners uit Team 2 viel het knappe herstel op van Jermain Grünberg.

Deze diashow vereist JavaScript.

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Casper Beijn: Interview met Jermain Grünberg in de mixed zone

Grürnberg baalde zichtbaar stevig van zijn eerste toesteloefening (op het voltigepaard dat hij een paar keer moest verlaten), maar wist zich met de ‘next apparatus mentality’ – geïntroduceerd in Oranje door de vorige bondscoach, wijlen Mitch Fenner -, goed te herpakken en kon twee keer met gebalde vuisten van blijdschap afgroeten na een geslaagde oefening. De turner uit het zuiden des lands verklaarde tegenover GymPOWER in de mixed zone: “Ik heb de laatste tijd inderdaad heel veel vooruitgang geboekt met de ‘next apparatus mentality’, het vorige toestel achter je laten en doorgaan met het volgende. Dat is ook het beste voor het team.”

Lars Vos turnde dit keer op alle zes toestellen, wat voor hem een persoonlijke stap vooruit was in Oranje. Een ongelukkig begin op het eerste toestel voltige zette hem op het verkeerde been in de wedstrijd, maar hij streed door om zijn meerkamp stabiel te krijgen, wat voor hem een mooi toekomstperspectief opent bij verdere progressie. De jongens die Stuttgart niet zullen halen, vormen wel de basis voor het Oranje van de toekomst.

Tevreden met ontvangst en prestaties

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Team España wint 2e Interland in Heerenveen

De vier punten verschil die bij het eerste toestel tussen Nederland en Spanje op het scorebord stonden, konden in de wedstrijdloop nauwelijks worden teruggebracht. Met een totaal van 215,083 punten voor Spanje tegenover 247,648 punten voor team Nederland 1 kon laat op de avond de eindbalans opgemaakt worden. De Spaanse equipe was gretig en toonde veel turnkwaliteit. Ondanks voltige en rek, waar team Nederland 1 de beste teamscore neerzette, was Spanje machtig en volgens eigen zeggen met het doel om een top-12 positie te behalen op de WK.

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Nestor Abad Sanjuan turnend aan de ringen

Individueel winnaar Nestor Abad Sanjuan, een goede wedstrijd- en trainingsbekende uit de Bundesliga van Bart Deurloo, toonde na harde aanmoedigingen van zijn teamgenoten de meeste spierballen en zette vooral op ringen (14,267 D 5,5), sprong (14,250), brug (14,167) en rek (13,950) een voor de WK hoopvolle totaalscore neer: 83.934 punten.

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Joel Plata Rodríguez voor Spanje turnend aan de ringen

Landgenoot Joel Plata Rodríguez verraste met het zilver voor een sterke meerkamp (82,983), waarbij hij net als Abad op alle zes toestellen boven de 13 punten noteerde: o.a. 13,833 punten (D5,9) op vloer, 14,200 punten (D 4,8) op sprong, 14,033 (D 5,4) punten op brug en 13,550 punten (D 5,7) op rek.

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Rayderley Zapata Santana in een zen-momentje tijdens de wedstrijd in Heerenveen

Rayderley Zapata Santana turnde niet op alle zes toestellen en kwam – na een goede World Cup-wedstrijd in Parijs – in Heerenven nog niet volledig uit de verf, maar maakte indruk aan de ringen (D 5,5 14,100 punten) en zijn moeilijkheid, D-scores van 6,5 op vloer, 5,2 op brug en twee sprongen van 5,6 en 5,2. Zapata Santana hoopt in Stuttgart in ieder geval toestelfinales te kunnen behalen.

Thierno Diallo droeg bij aan de teamscore met zijn voltige (13,733) maar had op brug ook een topoefening (14,000). Adria Vera was de beste op sprong van het hele veld met 14,950 punten en droeg bij aan de Spaanse teamscore met 13,733 punten aan de ringen. Nicolau Mir turnde ook mooie cijfers op vloer (13,867), sprong (14,650) en brug (14,600) om de overwinning van het stoere Spanje in Heerenveen te bezegelen.

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: de trotse vaandeldrager steelt de show bij de prijsuitreiking

De Nederlandse vaandeldrager voor dit team was wat trots op ‘zijn team’ met hun goede prestaties. Abad verklaarde na de wedstrijd aan GymPOWER: “Ik ben blij en tevreden met wat ik hier heb kunnen turnen. Op een paar toestellen wil ik met een paar dingetjes de puntjes nog beter op de i zetten, maar we kunnen nu voor Stuttgart gaan. We zijn hier goed ontvangen en hebben een goed kunnen werken hier.”

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Rayderley Zapata Santana turnend aan de ringen

Een Spaanse trainer bevestigde dat aan GymPOWER: “Ons team is zeker tevreden met de resultaten die we hier in Heerenveen hebben kunnen boeken in voorbereiding op het WK. We hadden het doel om minstens twee toestellen zonder vallen te turnen en dat is gelukt. We zijn klaar voor het WK. We gaan daar voor de top 12, want we willen graag met dit team naar Tokyo.”

De trainer wuifde resoluut de complimenten voor de winst in het hol van de leeuw weg. “Het Nederlandse team is één van onze concurrenten in Stuttgart, maar deze overwinning hier telt niet. Nederland heeft hier nog niet geturnd in haar sterkste opstelling voor het WK. Ze hebben genoeg troeven om daar met een nog sterker team te staan. Wat er in Stuttgart gebeurt, dat telt!”

Mooie wedstrijd en lastige sudoku

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Team Guatemala presenteert zich aan de jury bij het toestel voltige

Bijna onzichtbaar tijdens en na de wedstrijd waren de dappere Australiërs en de Guatemalteken. Waar alle aandacht en aanmoedigingen van het thuispubliek en de (lokale) pers zich vestigde op de Nederlandse en Friese turnhelden en een enkele keer op een mooie oefening van een bekende topper van Spanje, turnden de gasten uit verre streken, ‘down under’ en Midden-Amerika, bescheiden in de marge.

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Team Australia is klaar voor het WK in Stuttgart

De heren van Team Australië deden wat ze konden en hadden bij tijd en wijl zeker een aantal oefeningen de moeite van het bekijken waard.

Michael Tone was individueel de beste met goede scores op voltige (13,867), ringen (13,933) en sprong (14,150) waarop hij twee sprongen deed.Tyson Bull turnde op twee toestellen en kweet zich van zijn taak voor de teamscore: brug (13,700) en rek (13,950). Mitchell Morgans’ brug had klasse (14,100) net als zijn sprong (14,150). James Bacueti en Gabriel Swan-Mclean droegen hun steentje bij op respectievelijk vloer (13,500) en sprong (14,800 > de tweede score van het veld).

De Australiërs bevestigden desgevraagd na de wedstrijd aan GymPOWER te hebben genoten van de wedstrijd in Heerenveen en goed gemutst te vertrekken naar Stuttgart na de halte in Nederland. “We gaan op het WK ons best doen om het beste resultaat voor Australië neer te zetten. Dat in ieder geval!”

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Abellino Rubio turnend op voltige

De twee Guatemalteken oogden wat onwennig en ietwat gespannen in het verre noorden van Nederland, maar droegen ongemerkt ook hun aandeel bij aan het turnspektakel. Routinier Jorge Alfredo Vega Lopez (24) turnde op zijn specialiteiten vloer en sprong en deed het niet onverdienstelijk. Met een D-score (moeilijkheid) van 6,1 behaalde hij 13,300 punten op het eerste toestel en met twee sprongen (VT1 14,750; VT 14,800) noteerde hij zelfs de derde score van het veld op dit toestel (14,750 punten).

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Jorge Alfredo Vega Lopez turnend op vloer

Vega Lopez is de eerste turner ooit om een gouden medaille te behalen voor het Midden-Amerikaanse land (op vloer op de Panamerikaanse Spelen van 2015 in Toronto, Canada.)

Abellino Rubio (22) die volgens de FIG in 2018 zijn opwachting maakte op zijn eerste internationale toernooien, – de FIG World Cup van 2019 in Guimarâes, Portugal, en de Panamerikaanse turnkampioenschappen in Lima, Peru – verbeterde zijn (internationaal)  persoonlijk record op de meerkamp tot 69,999 punten voor de twaalfde plaats. Geen wereldscores, maar hij turnde wel een stabiele meerkamp.Zijn beste score was aan de ringen (D 4,7 12,633 punten). Op voltige en brug heeft hij zijn hoogste moeilijkheid, respectievelijk D 5,2 en D 5,3.

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Hamsa Hossaini, WK-ganger voor Marokko en supporter Oranje in Heerenveen

Vanaf de zijlijn keek Hamsa Hossaini, de WK-ganger uit Marokko toe. Hij moedigde zijn vrienden van het Nederlandse team aan. Ook hij telt zijn dagen richting Stuttgart af. Hossaini vertelt aan GymPOWER: “Het was een mooie wedstrijd om te zien, waar je veel van op kon steken. Altijd leuk om zo’n wedstrijd te volgen. Er is geen rivaliteit. Ze hebben me hier heel goed opgevangen en ik heb me heel goed kunnen voorbereiden, daar ben ik heel blij mee en dankbaar voor. We helpen elkaar en steunen elkaar.”

Na de wedstrijd wacht hij net zolang af totdat de Nederlandse turners kan feliciteren om dan zich snel uit de voeten te maken voor de avondrust.

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Casper Beijn: Epke Zonderland deelt handtekeningen uit na de wedstrijd

Na het te woord staan van eerst de tv-ploegen en daarna de andere pers, deelden de Nederlandse turnhelden handtekeningen uit of maakten selfies met de hele schare veelal jonge fans die met hun ouders enthousiast in lange rijen stonden te wachten in de mixed zone, waarna ze ook richting hotel konden. De Oranjecoaches gingen vlak na de wedstrijd op hun beurt in conclaaf in – symbolisch? – het Epke Zonderland Turncentrum om de ingewikkelde sudoku op te lossen.

Uiterlijk maandag 23 september 2019 maakt de bondscoach het WK-herenteam van Nederland bekend. Aangezien er zondagavond nog geen witte rook per persbericht uit Beekbergen c.q. Heerenveen is neergedaald, is het flink wat hersengymnastiek geweest. Wereldwijd wordt naar uitgekeken wie Nederland gaat opstellen in Stuttgart.

Demo acrogym en oktober-bierfeest

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Acrotrio Ratna Hulleman, Romy Zwiers & Danique van Berkum van Sportacrobatiek Zwolle (SAZ)

Tussen degenen die graag met de beste Nederlandse meerkamper van deze interland, Bart Deurloo, op de foto gingen na de wedstrijd, was het acrotrio Ratna Hulleman, Romy Zwiers en Danique van Berkum van Sportacrobatiek Zwolle (SAZ). Ze oogsten bij het overwegend Friese publiek en media een zeker verdiend applaus voor hun mooie demo en promotie voor de sportacrobatiek.

Copyright persfoto © GymPOWER | fotograaf © Therry da Silva: Enkele heren sporters en trainers van TeamNL van DG/KNGU in gesprek na de wedstrijd in het Epke Zonderland Turncentrum

De damesgroep, die niet naar het EK 2019 gaat maar wel haar zinnen gezet heeft op de kwalificaties eind dit jaar richting het WK 2020, sluit de reeks demonstraties acrobatische gymnastiek tijdens de vier interlands af, waarbij de Koninklijke gymnastiekunie van Nederland (KNGU), – met een ander logo, zwarte huisstijl en afgekorte Engelse naam (‘DG’) -, een aantal teams uit deze tak van de gymsport uitnodigde om het publiek te entertainen tijdens de pauzes en vóór de prijsuitreiking van de interlands.

De sfeer was goed in Heerenveen en de verwachtingen goed gestemd. Het belooft in Stuttgart – ondanks het feit dat er in dezelfde periode pal naast de sporthal het beroemde Duitse oktober-bierfeest in de stad gehouden wordt – een mooi wereldkampioenschap te worden, waar veel zal afhangen van de groepsmentaliteit, de focus en de individuele vorm van de dag. Dan zal er zeker meer publiek zijn om de turners naar grote prestaties te schreeuwen. Een echt Heineken Holland Huis zou hier zelfs op z’n plek zijn.

 

De complete uitslagen zijn te vinden op de website of andere media van de KNGU alias DG. Beelden van de tweede en laatste interland zijn ook te zien op de social media van GymPOWER. Meer informatie over het WK turnen 2019 in Stuttgart, inclusief de online ticketverkoop, is te vinden op de website van het toernooi.

Artikel onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credits tekst, beelden en interviews © Casper Beijn | fotografie actie © Therry da Silva

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.