Zin in start nieuw kunstschaatsseizoen

Zin in start nieuw kunstschaatsseizoen
Foto © Piet van Es, verstrekt door supporttem © Lois Marly Libregts
Foto © Piet van Es, verstrekt door supportteam © Lois Marly Libregts
SCHAIJK – Op 5 en 6 oktober 2019 start het nieuwe kunstschaatsseizoen in Nederland met de eerste KNSB Cup in de hoogste divisie die verreden wordt op de ijsbaan in Dordrecht. Met als doel o.a. EK, WK en de Winter Jeugd Olympische Spelen begin 2020 in Lausanne, Zwitserland. De verwachtingen zijn hoog gestemd, want er is qua kwantiteit en kwaliteit flink wat progressie geboekt. In diverse leeftijdscategorieën doen ruim 65 solisten mee, die de afgelopen zomermaanden getraind hebben in nationale en internationale trainingskampen. Eén daarvan is Lois Marly Libregts uit Schaijk: in Nederland voor het eerst uitkomend bij de junioren, internationaal nog bij de jeugd.
In de afgelopen maanden heeft Libregts de basis gelegd met trainingskampen in Den Haag, Geleen en Samsun, Turkije en de dagelijkse trainingen in Eindhoven en Tilburg voor de start in een nieuwe categorie, de Junioren. Ze heeft twee nieuwe kuren, die beiden langer zijn dan de kuren in de Advanced Novice categorie en meer elementen bevatten.
Libregts komt uit voor haar nieuwe Nederlandse club TKV (Tilburgse Kunstrij Vereniging).  Het vaste trainingsteam van Lois is #TEAMCARINE (Turnhout) o.l.v. Carine Herrygers en oud Olympier Jorik Hendrickx. De Belgische Sandy Suy is verzorgt de choreografie. Tevens maakt Lois deel uit van het team van Joan Haanappel, Stichting Kunstrijden Nederland. Libregts: “Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen en de wedstrijden! Dat is toch waar je dagelijks hard voor traint. In de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt en dan is het spannend om te kijken waar je nu staat.”
 
Voor Libregts zal dit eerste jaar Junioren een overgangsjaar worden waarin ze weer veel hoopt te leren en te groeien. Bij de ISU-wedstrijden [internationale wedstrijden van de hoogste divisie], zal ik aanvangen in Advanced Novice categorie. Een sterke categorie met nog genoeg uitdaging en waar ik dit jaar nog in mag deelnemen qua leeftijd. In die categorie zijn de kuren weer iets korter met minder elementen, dus passen we die voor deze wedstrijden aan. Ik heb twee mooie nieuwe kuren en vind het leuk deze weer te laten zien. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen!” 
 
De KNSB support Libregts met een NOC*NSF talentenstatus. Ze mag dit komende seizoen deelnemen in het SKN-team van de Stichting Kunstrijden Nederland van Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra en verder gesponsord door de Swanenberg IJzer Groep. Het Rodenborch College is een topsportschool die het haar mogelijk maakt haar sport op hoog niveau uit te voeren.  Na de eerste KNSB Cup in Dordrecht staan Antwerpen (Belgie), een SKN trainingskamp in Den Haag o.l.v. Chris Howarth en aansluitend een ISU wedstrijd in Tallin, Estonia op het programma voor Libregts. De wedstrijd in Dordrecht, met zaterdag de korte küren en zondag de lange küren, is live te volgen via de livestream van Show Your Skill Online.  
Meer info over de kunstschaatssport in Nederland, inclusief uitslagen en standen, zijn te vinden op de websites van de KNSB en Schaatsen.nl. Meer informatie over Lois Libregts is te vinden op haar website en/of Facebookpagina
Artikel © GymPOWER | Tekst en foto’s naar de pers- en nieuwsberichten van het supportteam van © Lois Marly Libregts en © KNSB | Fotograaf © Piet van Es: Lois Marly Libregts tijdens de simulatiewedstrijd in Tilburg op 21 september 2019

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.