Goud en zilver voor TC Waterland

Goud en zilver voor TC Waterland

PURMEREND/BEEMSTER – Bij de eerste editie van de Brabant Cup op zaterdag 26 oktober 2019 gehouden in de Maaspoorthal in Den Bosch werd goud en zilver in de wacht gesleept door turnsters van Turncentrum Waterland Purmerend en GV Hercules Beemster. Het toernooi had een bijzondere format want naast teamwedstrijden werd er ook gestreden door koppels. Caitlin Veerman en Verena Sens vormden samen een duo in het A-supplement en wonnen in deze categorie met overmacht. Ook de tweede plaats was hier voor een koppel van Turncentrum Waterland Danielle Klinkhamer en Lotte Heer wonnen het zilver en wisten de twee sterke koppels van De Hazenkamp Gymsports uit Nijmegen achter zich te laten.

In het kader van de Brabant Cup, georganiseerd in hetzelfde weekeinde en in dezelfde locatie in combinatie met de internationale Brabant Trophy en het Turngala Brabant 2019, werden wedstrijden geturnd op niveau supplementen A/B/C/D en ‘FIG elite’. De turnsters van Turncentrum Waterland deden mee aan de Brabant Cup op niveau supplement A, waarin zo’n twintig duo’s waren ingeschreven door acht sportclubs. Naast Turncentrum Waterland/Hercules Beemster en De Hazenkamp Gymsports waren dat Turnlust Budel, SGS Lingewaard, Jan van Weert, Achilles W.I.L. Almelo, WIK-FTC Heerenveen en Turnschool Zeeland uit Vlissingen.

Twee koppels op erepodium in A-supplement

Elke turnster van elke koppel turnde twee toestellen, samen de vier meerkamptoestellen van het damesturnen. Bij zo’n koppelwedstrijd komt het aan op de strategie en coaching, waarbij je je troeven slim moet inzetten. Sens opende sterk op het onderdeel balk met een 12,150 punten en ook Klinkhamer hield zich hier goed staande. Bij het onderdeel vloer turnde een Veerman een keurige oefening met geslaagde dubbelsalto. Heer kende hier een fout bij de landing van haar schroef voorover. Bij het onderdeel sprong zette Veerman een goede score neer met 12,950 punten en ook Heer scoorde goed met 12,300 punten.

Alles ging afhangen van het onderdeel brug en juist daar hadden de turnsters van Turncentrum Waterland nog wat problemen mee gehad in de training. Klinkhamer turnde als eerste. Het was hier en daar spannend, maar ze knokte zich door haar oefening heen en werd beloond met een 11,900 punten.  In de tussenstand stonden Klinkhamer en Heer hiermee op de eerste plaats. Sens turnde haar oefening vervolgens netjes en safe en hierdoor wist zij met Veerman de winst in het eindklassement toch nog naar zich toe te trekken. De sterke duo’s van De Hazenkamp Gymsports eindigden op de derde en vierde plaats.

Foto verstrekt door © Turncentrum Waterland

Twee koppels turnden mee in B-supplement

Ook in het B-supplement kwamen er twee duo’s van Turncentrum Waterland en GV Hercules Beemster in actie: de combinaties Elske Ruijter en Luna de Bruijn alsook Rosalie de Boer en Kaithlyn Verhage. In dat supplement deden zo’n vijfentwintig koppels mee van elf sportclubs: Avanti-Turnivo uit Bladel, Jan van Weert, Oranje Blauw Nijmegen, BredaGym, Olympia Oosterhout, Turnlust Budel, SGS Lingewaard, Turn4U Utrecht, Mobilee Woerden, Dynamo Roosendaal, De Hazenkamp Gymsports Nijmegen en Turncentrum Waterland/Hercules Beemster.

Beide duo’s van Turncentrum Waterland/Hercules Beemster eindigden net buiten het erepodium op een vijfde en zevende plaats. Ruijter en De Bruijn maakten een foutje teveel, waardoor zij een podiumplaats misliepen. Ook De Boer en Verhage zaten dicht bij de medailles met een keurige vijfde plaats. Al met al was het een geslaagd wedstrijdweekend voor Turncentrum Waterland.

Voorbereiding voor kwalificatie clubteams

De wedstrijden in Den Bosch waren ook een mooie voorbereiding voor de turnsters van Turncentrum Waterland op de komende landelijke voorwedstrijden voor de clubteams die volgende week plaatshebben in Waalwijk. Turncentrum Waterland is daar vertegenwoordigd met twee teams. Het derde team heeft haar voorwedstrijden het weekend daarna.

Op de twee bijgaande foto’s staat de hele afvaardiging van Turncentrum Waterland bij de Brabant Cup 2019. Op de groepsfoto staan van links naar rechts: Verhage, Heer, Klinkhamer, Veerman, Sens, De Bruijn, Ruijter en De Boer. Op de inzetfoto de twee duo’s met de gouden en zilveren medailles: Veerman, Sens, Heer en Klinkhamer.

Meer informatie is te vinden op de social media en website van Turncentrum Waterland en de Brabant Cup.

Artikel © GymPOWER | Credits info en foto’s: persbericht © Turncentrum Waterland

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.