Zilver en brons bij Rushmoor Rose Bowl

Zilver en brons bij Rushmoor Rose Bowl

ALDERSHOT – Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2019 heeft een team met turnsters van twee Nederlandse clubs met succes deelgenomen aan de internationale Rushmoor Rose Bowl, georganiseerd door Rushmoor Gymnastics Academy in het Britse Aldershot. Het team met drie turnsters van Pro Patria Zoetermeer – Marrylinn Hendriks, Winema Olaria en Loïs Schoonen – en twee van De Hazenkamp Gymsports Nijmegen – Maartje Wurkum en Romy Stevens – behaalde de derde plaats in het internationaal klassement en all-around de zesde plaats van het toernooi waaraan teams van vijftien clubs deelnamen, waaronder ook uit Groot-Brittannië en het Spaanse Catalonië. In de toestelfinales behaalde Wurkum zilver op sprong. Een mooie gelegenheid voor de jonge turnsters aan het begin van het lange turnseizoen om oefeningen en elementen te testen en wedstrijdervaring op te doen.

In de individuele meerkamp met 75 deelnemers eindigde Wurkum met 48,200 punten gedeeld achtste met Shannon Baker van South East Club. Wurkum mocht de toestelfinales op  sprong en vloer turnen op welke toestellen ze respectievelijk 13,500 en 12,000 punten had genoteerd. Hendriks werd twintigste met 45,567 punten. Haar beste toestel was sprong (13,367), waarmee ze ook de toestelfinale bereikte. Het goud en de Klinger Trophy voor hoogste meerkampscore ging naar Lorena Medina van het Catalaanse team met 51,267 punten, gevolgd op de derde plaats door landgenote Claudia Villalba (brons met 49,650 punten) en door de Britse Shanna-Kae Grant uit Leeds (zilver met 49,933 punten). Villalba won de The Zone Trophy voor de hoogste toestelscore (14,000 punten op sprong).

 

In de toestelfinale sprong met de negen beste turnsters uit de kwalificatieronde behaalde Wurkum het zilver met 13,200 punten (D 4,60), tussen drie Catalaanse turnsters in. Villalba won het goud met 13,275 (D 4,00); Medina en Andrea Carmona deelden het brons met 13,125 (D 4,60). Als jongste deelneemster eindigde Hendriks met de vijfde score (12,875; D 4,60) knap op de zesde plaats – door de ex aequo op de derde plaats -. “Marrylinn deed haar nieuwe sprong (gestrekte yourchenko met hele schroef) als jongste deelneemster in deze finale . Op vloer met twaalf finalisten wist Wurkum haar landingen niet te sticken. Ze werd tiende met 4.70 10.800 punten (D 4,70)”, schreef Pro Patria op haar Facebook.

Medina won het goud in de andere drie toestelfinales en bracht haar totaal op dit toernooi op zes medailles, waarvan vijf goud: brug (12,300), balk (13,100) en (12,700). Britse turnsters van The Academy (Phoebe Jakubczyk, Ruby Walsh en Alice Summers), Leeds (Grant) en South East (Dixie Lindsay), ontfermden zich over de andere toestelmedailles. Stevens werd vijfenveertigste in de individuele meerkamp met 42,283 punten, waarbij haar beste toestel sprong was (12,433). “Romy turnde deze wedstrijd voor het eerst haar 2.5 schroef op vloer, en liet op balk erg strak werk zien met onder andere een dubbele pirouette, en een 1.5 pirouette geheven”, scheef De Hazenkamp Gymsports op haar Facebookpagina. Olaria kwam tot 42,233 punten voor de zesenveertigste plaats, met ook op sprong haar beste klassering en score (12,333). Schoonen turnde 41,733 punten en eindigde op de drieënvijftigste plaats. Op vloer had ze haar beste optreden (11,000).

Meer informatie, inclusief de complete uitslagen, is te vinden op de website van de organiserende club, Rushmoor Gymnastics Academy, Gymdata.co.uk en de Facebookpagina’s van Pro Patria Zoetermeer en De Hazenkamp Gymsports Nijmegen.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | Credits inzetfoto: screenshot persfoto © Pro Patria Zoetermeer/Fotograaf © Benice Breeman | Credit ingesloten beelden Facebook: © Rushmoor Gymnastics Academy Aldershot, © Pro Patria Zoetermeer en © De Hazenkamp Gymsports Nijmegen

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.