EK-brons voor junior acroduo APG

EK-brons voor junior acroduo APG
Foto verstrekt door © Ambitious Pro Gymnastics

Foto verstrekt door © Ambitious Pro Gymnastics

PUURS-SINT-AMANDS – De Belgisch Kampioen damesparen in de leeftijdsklasse 13-19 jaar, Zaidi Nadoua en Majlen Matheessens, trainend bij Ambitious Pro Gymnastics in Puurs-Sint-Amands, trad de voorbije week ook aan op de Europese Kampioenschappen voor de jongerencategorieën die doorgingen van 24 oktober tot 3 november 2019 in Holon, Israël. Het duo behaalde een bronzen medaille in de all-around finale met een sterke combi-oefening. De club stuurde GymPOWER een persbericht erover.

De topclub uit België die elk jaar weer tekent voor de organisatie van de Flanders International Acro Cup annex FIG World Cup – waar dit jaar het laatste kwalificatiemoment voor Nederlandse teams werd gehouden voor de Europese Spelen – is met recht trots op de prestatie van haar gymnastes tussen het Europese acrogeweld. Ons continent behelst de meeste grootmachten in deze gymsport die alles in zich heeft om naar een Olympische status te streven. België is overigens tot nu toe één van die toplanden.

“Het team van acrogymclub Ambitious Pro Gymnastics (Puurs-Sint-Amands) turnde in de kwalificaties op een constant zeer hoog niveau en wist zich met een vijfde plaats op zestien deelnemende teams vlot te plaatsen voor de tempofinale. Ze lieten daarbij o.m. beide teams van de Russische Federatie achter zich.” [Dat feit op zich al is aardverschuivend in de acrosportwereld.] In de all-around-finale kraakten de kranige dames niet onder de stress, wel integendeel. Met de tweede beste score van alle finalisten (27,890 punten) voor hun combinatie-routine dikten ze hun puntentotaal aan tot 81,690 punten en wipten zo over het Portugese duo heen naar de bronzen podiumplaats… Onze toppers hadden geen last van decompressie in de balansfinale die daarop volgde. Ook daar weer een knalprestatie met een straffe score van 27,620 punten, bijna een half punt beter dan hun ook al sterke score van 27,220 uit de kwalificaties. Maar een aantal teams waren uit op revanche en turnden uitzonderlijk hoge cijfers op het scorebord, waardoor ze uiteindelijk belandden op de minst benijdenswaardige plaats net naast het podium…”.

Een vijfde plaats met tempo, een vierde met balans en een derde plaats met combi. Een bijzonder knappe prestatie waar zowel de gymnastes als hun club, trainers/coaches en supporters bijzonder trots op kunnen zijn. Meer informatie is te vinden op de website van Ambitious Pro Gymnastics en de website van de website van de Europese gymnastiekunie UEG.

Artikel © GymPOWER | Tekst © Therry da Silva naar het persbericht van APG | Credits foto’s verstrekt door © Ambitious Pro Gymnastics (APG) | Credits gedeelde foto post Facebook © Acrofoto.be/Fotograaf Christian Degroote

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.