Eric Herber reikt WK-medailles uit

Eric Herber reikt WK-medailles uit
Foto © WIRSO

ANTWERPEN – Van 16 tot en met 21 oktober 2019 werd de vierde editie van de wereldkampioenschappen rope skipping voor scholieren gehouden in het Belgische Antwerpen, de ‘4th World Inter-School Rope Skipping Championships’, georganiseerd door de World Inter School Rope Skipping Organisation (WIRSO). De springsport laat zich zien op de internationale kaart. Eric Herber, pionier rope skipping in Nederland, was ook aanwezig en had de eer om één van de medaille-uitreikers te zijn.

Foto © WIRSO

Met deelname van ruim 150 skippers van 21 scholen uit Brazilië, India, Rusland, Zweden, Hong Kong, de Verenigde Arabische Emiraten en België, waarnemers van scholen in de V.S., Zuid-Afrika en Zuid-Korea en ook vele begeleiders, vrijwilligers en samenwerkingspartners was het een geslaagd evenement waar elk continent ter aarde vertegenwoordigd was. Vanuit Nederlandse scholen was er geen interesse.

Er waren per wedstrijddag in diverse onderdelen (speed, freestyle en show), categorieën (per onderdeel) en niveaus (rookie en expert) prijzen te verdelen voor solisten, teams en scholen. Tot drieëndertig keer toe werden medailles uitgereikt aan de skippers die het erepodium haalden met hun prestaties. Herber hiel de Nederlandse eer hoog: “Dat was erg onverwacht. Ik ging gewoon als toeschouwer en om wat oude bekenden op te zoeken… Was desalniettemin een leuk extraatje!”

Foto © WIRSO: Erepodium

Jongens en meisjes deden mee in dezelfde categorieën en waren aan elkaar gewaagd. Met twee keer een eerste plaats en een keer een eerste plaats in het schoolklassement per dag ging het overall goud naar het Óscar Romero College in Dendermonde, België.

Het Sint-Vincentius Institiuut uit Buggenhout, België, werd tweede met twee keer een tweede plaats en een keer de eerste plaats. Het brons ging mee overzee met de Po Leung Kuk Lam  Man Chan English Primary School in Hong Kong, die twee keer de derde plaats haalde en een keer de tweede plaats.

De jeugd heeft de toekomst en zeker ook in deze springsport die ook hard aan de weg timmert richting Olympische status. In Antwerpen lieten de scholieren uit vele landen met hun kunnen en kunsten zien wat voor een behendigheid, coördinatie en snelheid je al op jonge leeftijd kunt ontwikkelen met het leren beheersen van het touwtje.

Eerdere edities werden georganiseerd in VAE Dubai (2015), Hongarije (2017) en Hong Kong (2018). De WIRSO is al in de weer met de organisatie van de vijfde (jubileum)editie in 2020 en nodigt alle scholieren uit de hele wereld uit om mee te doen. Er wordt nu al met plezier naar uitgekeken.

Meer informatie, inclusief meer beelden en de complete uitslagen, is te vinden op de Facebookpagina en de website van de WIRSO.

Artikel © GymPOWER | Tekst © Therry da Silva | Credit info, foto’s en ingesloten videobeelden FB © WIRSO

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.