Rope Skipping op kamp èn Your Stage

Rope Skipping op kamp èn Your Stage
Foto © Rope Skipping Nederland/© Dutch Rope Skipping Camp

NAARDEN/GOIRLE – Ook dit jaar organiseert Rope Skipping Nederland haar winterkamp. Wie meer wil weten over deze springsport en deze Nederlandse sporthelden wil ontmoeten, heeft nog tot zondag 25 november 2019 de kans om zich in te schrijven voor de Dutch Rope Skipping Camp‘ die van 27 t/m 30 december 2019 wederom gehouden wordt in de bijpassende accommodatie van Activestay in Goirle bij Tilburg, met verblijf en sport geregeld onder één dak.

Dit jaar extra feestelijk, omdat het de eerste jubileumeditie is. De ervaring maakt de meester. In de loop der jaren is het programma geperfectioneerd en het enthousiasme van stijgende aantal deelnemers vergroot. Voor een impressie hoe het op dit kamp er aan toe gaat, kun je het verslag van de editie van vorig jaar (2018) bekijken op de website van GymPOWER (klik op de link).

“Dit kamp met deelname uit België, Duitsland, Oostenrijk èn Nederland, is voor iedereen van elke leeftijd en niveau die meer en beter wil leren springen, een kamp met een goede balans tussen ‘rope skipping’ en plezier!”, luidt de intro op de website van de Dutch Rope Skipping Camp. Trainer en internationaal jurylid Sebastien Hoek , die zelf ook nog steeds enthousiast de sport beoefent op het hoogste niveau, legt de plannen voor het winterkamp van 2019 uit aan GymPOWER. “Met ons vijfjarig jubileum wordt dit kamp bijzonder. We gaan feestvieren en dat komt ook in het thema terug. Heel Nederland gaat mee. De deelname uit België had iets meer gekund. We willen op dezelfde locatie als voorheen er één groot feest van maken. Voor de organisatie, voor de vrijwilligers die we na vijf jaar helpen echt iets speciaals willen bieden, en de trouwe kampgangers, die zetten we ook in het zonnetje. Het wordt een intiem ropeskipkamp maar ook speciaal.“

Demo’s op Your Stage KNGU/DG

11-01-2020: KNGU/DG Your Stage Mid-West in Hilversu                      (klik op het plaatje voor meer info)

Rope Skipping Nederland, met haar thuisbasis bij gymsportclub Keizer Otto in Naarden, heeft wat dat betreft de laatste jaren flink aan de weg getimmerd in de ontwikkeling van de sport in de breedte en de hoogte (wedstrijdkant, recreatie en show/demo) door meer bekendheid te genereren bij de doelgroep. Het begon met het geven van clinics en/of demo’s op het IAG sportevent in Den Bosch en de showavond van de OKWN in Beverwijk en het opzetten van een eigen succesvol ropeskipkamp voor beginners en gevorderden.

Daarna is dat verder doorgepakt op uitnodiging bij scholen en (gym)sportclubs en is de ‘crossover’ gemaakt naar andere sporten.  Hoek legt uit: “We staan al twee jaar achtereen met veel plezier demo’s te geven op de NK Polesports van de Paalsport Bond Nederland (PBN). Ook dat is een groeiende sport, met een bond die de NK in een prachtige ambiance goed heeft neergezet. Het is heel gaaf om voor dat publiek te springen. Voor demo’s zijn we altijd bereid om te komen. We komen altijd met liefde!”

Rope Skipping in Nederland groeit zo gestaag qua bekendheid en aantal beoefenaars. Hoek legt uit dat ze de nu mogelijkheid hebben omarmd die de Your Stage Events van de KNGU/DG bieden. “Heel gaaf is dat, met een heel mooi podium, theater, lichten, alles er op en eraan, op recreatieniveau. We kregen veel positieve reacties en uitnodigingen, zoals in Hengelo. Op 11 januari 2020 is het Your Stage Event bij ons om de hoek, in Hilversum. Het leuke daarvan is, dat al onze teams, daar kunnen meedoen en als sporters van andere clubs enthousiast worden, ze zich gelijk kunnen aansluiten. Nederland in beweging qua rope skipping! Het opvoeren van die shows is heel leuk. Daar wordt iedereen enthousiast van, het is een win-win!”

Meer over de internationale ropeskipkamp en de demo bij Your Stage Mid-West staat op de nieuwsmedia van Rope Skipping Nederland en de Dutch Rope Skipping Camp.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | Credit (ingesloten) beelden: © Rope Skipping Nederland © Dutch Rope Skipping Camp, © KNGU/DG © Your Stage Midwest

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.