RG Omnia Cup Aalsmeer viert jubileum

RG Omnia Cup Aalsmeer viert jubileum
Persfoto © SV Omnia RG/© Ilse Huiskens

AALSMEER – Zaterdag 23 november 2019 organiseerde multisportvereniging Omnia 2000 uit Aalsmeer voor de vijfde keer haar internationale ritmische gymnastiek-wedstrijd, de inmiddels in Europa beroemde RG Omnia Cup. Een dag lang, van 9:00 tot 18:00 uur werd er in sporthal De Bloemhof wedstrijdoefeningen getoond aan de jury op A, B en C niveau door gymnastes van clubs uit Zwitserland, Duitsland, België en Nederland in de leeftijd van vijf jaar tot en met achttien jaar en ouder. Een mooie start van het seizoen in deze sierlijke gymsport voor wie acte de présence gaf in onze bloemenhoofstad.

Poster © SV Omnia 2000: Poster RG Cup 2019

GymPOWER sprak na afloop met de bevlogen hoofdtrainster ritmische gymnastiek bij SV Omnia 2000, Ilse Huiskens, die zich wederom ingezet heeft voor de organisatie van dit toernooi dat de Aalsmeerse club en de Nederlandse RG-sport op de internationale sportkaart helpt houden.

 

Viering jubileum en huldiging Lucie Huiskens

Huiskens was tevreden hoe alles zich volgens plan had voltrokken. “Het was de vijfde keer, dus we hadden een jubileum om te vieren. Leuk! Ieder jaar proberen we het iets mooier te maken, dit keer maakten we het heel speciaal. Met een mooie oploop en zwarte doeken aan de zijkant, zoals bij het NK-weekend. Ook heb ik mijn moeder extra in het zonnetje gezet, omdat ze al die jaren zo goed heeft geholpen met dit toernooi.” De appel valt niet ver van de boom. Een jaar geleden alweer mocht GymPOWER op de vierde editie van de RG Omnia Cup moeder Lucie Huiskens interviewen, die aan de wieg van het toernooi gestaan heeft.

Zij legde toen uit hoe het toernooi is ontstaan en heeft kunnen groeien. Lucie Huiskens: “Het is mooi om dit internationaal toernooi te organiseren […] We organiseerden deze wedstrijd voor het eerst, omdat we ook graag een internationale wedstrijd wilden voor de dames op C-niveau. Ook vonden we het belangrijk dat meisjes van één vereniging op dezelfde dag hun wedstrijd konden hebben. In een ongedwongen sfeer kunnen de deelnemers hier hun oefening een keer op een wedstrijd doen, voordat het wedstrijdseizoen start. Zo zijn we zeg maar de ‘Flower Cup van de Ritmische Gymnastiek’. We worden geholpen door alle vaders en moeders van de club, dat is fijn.” Uiteraard ook door sponsoren en daar zijn ze heel blij mee.

Mooie internationale erepodia en extra prijzen

Persfoto © SV Omnia RG/© Ilse Huiskens: zicht op de wedstrijdvloer in De Bloemhof

Naast de mooie internationale erepodia met medaillewinnaars konden ze dit jaar weer drie bijzondere prijzen uitreiken, vertelde Ilse Huiskens. “Miss Expression werd dit jaar onze Manon van der Ploeg van SV Omnia 2000; tot Miss Grace Anne Isabella en tot Miss Flex Danielle Boas van RG Eleganza Center Utrecht. Ze werden gekozen door meerdere juryleden en vrijwilligers die de hele dag de wedstrijd hadden bekeken. Alle drie kregen ze een mooie sjerp. Zo’n originele prijs is toch wel wat anders en voor de gymnasten leuk dat er meer te winnen is dan de normale prijzen.”

Het is een mooie start van het seizoen, beaamde Huiskens. Met op 8 december 2019 ook de tweede Dream Cup in het SKWA in Hoofddorp, wederom georganiseerd door Rhythmic Dreams Gymnastics Academy, de nieuwe topsportclub voor RG die ze samen met voormalig Nederlands kampioene A-lijn Lisa Vos twee jaar terug heeft opgericht. Huiskens kijkt met vertrouwen het nieuwe RG-jaar tegemoet. “Bij SV Omnia zijn we goed op weg, zitten redelijk op de planning en kijken altijd vooruit. Met aan de horizon de landelijke wedstrijden en opbouw naar de NK. Bij RDG Academy ook, nu ook Laila van Es en Valeria Baars zich als beloften gekwalificeerd hebben voor de FIG-wedstrijden in de RG in 2020.” De kwalificatiewedstrijd vond op 3 november 2019 plaats bij GTV De Badhoeve in Amsterdam.

Als trainster met een RG-groep richting NK

Naast Baars en Van Es deden ook zus Yasmin van Es – de Nederlands kampioene van 2018 en de nummer drie bij de senioren A-lijn op het NK 2019 in Rotterdam Ahoy – en acht andere clubgenoten mee aan de RG Omnia Cup 2019. Huiskens die in 2016, zijnde al SV Omnia-trainster, individueel de nationale RG-titel won op B-niveau, was nu te druk bezig met de organisatie van het toernooi, maar net als vorig seizoen is ze vast van plan om weer in een groep richting de NK te gaan.

Zoals in elke andere gymsport laat RG je niet meer los en als het even kan dan sta je zelf graag op de wedstrijdvloer. Met die passie geeft ze training aan haar pupillen en organiseert ze deze toernooien. Dat zie je en voel je aan alles. Meer informatie over het toernooi is te vinden op de Facebook-nieuwspagina en de website van SV Omnia 2000.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst en interview © Casper Beijn | Credit persfoto’s © SV Omnia 2000/© Ilse Huiskens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.