Medailles voor Wilskracht op Martins Cup

Medailles voor Wilskracht op Martins Cup

WERNE – Op zaterdag 23 november 2019 vond in de Ballspielhalle in het Duitse Werne de eerste editie van de internationale Martins Cup plaats, georganiseerd door de lokale gymnastiekvereniging TV Werne ’03. Er namen ritmische gymnastes en groepen deel op A-, B- en C-niveau afkomstig uit België, Bosnië, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Een grote delegatie van RKSV Wilskracht uit Alphen aan de Rijn nam hier deel en behaalde individueel en met de seniorengroep – de regerend Nederlands kampioen -, zeven medailles: drie keer goud, twee keer zilver, twee keer brons. De RG komt weer tot leven in het nieuwe seizoen en hoe!

Elke gymnaste deed op de Martins Cup twee oefeningen met handmateriaal. De gouden medailles gingen individueel naar Femke Barhorst (geboren 2007, A-niveau) en Lishena Battisti (2006, C) en naar de enige groep bestaande uit Cecile Bouman, Maaike van Leeuwen, Minous Bouman, Celeste Bouman en (de dus toch niet gestopte) Melinda Özcan (2003 en eerder, A). De zilveren medailles waren individueel voor Tess Bleyenberg (2006, C) en Nadeche Straathof (2005, C).

De bronzen medailles gingen naar Xarenely Nieuwkerk (2007, B) en Lisa Oosterom (2007, A). Verder behaalden lieten drie gymnasten goede oefeningen zien, maar haalden  net niet het podium: Annika Helder (2009, C) de vijfde plaats, Lisa Oerlemans (2008, B) de achtste plaats en Naomi Barbier-Cuesta (2009, B) de elfde plaats. Wat niet is, kan nog komen en wie in goed gezelschap verkeerd wordt erdoor geïnspireerd!

De gymnastes van RKSV Wilskracht doen in Nederland mee aan de competitie in de eerste en tweede divisie. Met recht is de club heel trots op de behaalde resultaten op dit internationaal toernooi.“Goed gedaan meisjes! We willen de organisatie TV Werne bedanken voor de mooie wedstrijd, trainster Natalia voor de lange dag jureren en Argine en Michelle voor het begeleiden van de meisjes.” Zo’n succes is ook een mooie impuls om aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Organisatie thuisclub tevreden met eigen toernooi

De deelnemers aan de eerste editie van de Martin Cup in Duitsland, die samenviel met de internationale RG Omnia Cup in Aalsmeer waren volgens de organisatie erg enthousiast met het nieuwe toernooi op de internationale sportkalender.  “Voor ons was de competitie een volledig succes. De gymnastes konden we dankzij onze sponsoren belonen met geweldige cadeautjes en voor de eerste drie turnsters per categorie was er altijd een beker. Wij wensen de deelneemsters heel veel succes in verdere competities. Een dikke merci aan alle ouders die ons hebben geholpen met de voorbereiding van de wedstrijd”, schrijft de organisatie van TV Werne ’03 op haar Facebook-nieuwspagina.

De Duitse club kon zelf na het geslaagde toernooi een extra mooi feestje vieren achteraf, want haar flinke selectie van 17 ritmisch gymnastes en een groep (geb 2006-2004) die deelnam aan het  eerste internationale toernooi voor thuispubliek, zorgde voor zeven medailles: één keer goud, drie keer zilver en drie keer brons. Dan heb je je eigen toernooi mooi dubbel en dwars terugverdiend.

Meer informatie is te vinden op de websites en (social) media van TV Werne ’03 / Rhythmische Sportgymnastik & Ballett en RKSV Wilskracht Alphen a/d Rijn. De Nederlandse fotograaf © Bart Treuren van RGym.eu maakte op uitnodiging van de organisatie de foto’s.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | Credit screenshot (inzet) en ingesloten beelden van Facebook-nieuwspagina’s © TV Werne ’03 en © RKSV Wilskracht

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.