OBQ en Be Quick bundelen RG-kracht

OBQ en Be Quick bundelen RG-kracht
Foto © OBQ Leeuwarden

LEEUWARDEN – Vanaf het nieuwe seizoen zullen de ritmisch gymnastes van OBQ Leeuwarden en BeQuick Franeker onder één vlag uitkomen. De gymnastes van Be Quick blijven in Franeker trainen bij trainsters Tessa Sijbrandij en Arjanne Jansma, maar vallen nu onder OBQ. De eerste internationale wedstrijd waarop ze voor het eerst gezamenlijk uitkwamen, werd een groot succes: drie keer goud en één keer zilver op de Martins Cup, georganiseerd door TV Werne 03 / Rhythmische Sportgymnastik & Ballett in het Duitse Werne. Op de RG Omnia Cup van Ritmische Gymnastiek SV Omnia 2000 op dezelfde dag in Aalsmeer deden vier andere gymnastes van OBQ mee. Geen medailles daar, maar wel verdienstelijke prestaties en net zoveel sportplezier voor een mooi begin van het seizoen.

Op zaterdag 23 november 2019 vond in de Ballspielhalle in het Duitse Werne de eerste editie van de internationale Martins Cup plaats, georganiseerd door de lokale gymnastiekvereniging TV Werne ’03. Er namen ritmische gymnastes en groepen deel op A-, B- en C-niveau afkomstig uit België, Bosnië, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Eerder berichten we over het succes van de gymnastes van RKSV Wilskracht uit Alphen aan de Rijn, die hier ook deelnamen. Ook OBQ Leeuwarden kan kond doen van groot succes.

Prima georganiseerd toernooi in Werne en Aalsmeer

Hoofdtrainster Sjanie Hellema van OBQ wees GymPOWER er op dat er ook een groep gymnastes namens OBQ (inclusief die van Be Quick Franeker) hieraan met succes deelnamen. Ze deelde met ons de ervaringen en beelden van de gymnastes. “Dit toernooi werd prima georganiseerd door TV Werne ’03 met deelnamen uit vier landen. Het was voor iedereen een mooie test om een nieuwe oefening voor het komende seizoen te draaien.”
Het was een gezellig en geslaagd toernooi en een mooie start van het seizoen, aldus Hellema. De gymnastes zorgden voor een gouden randje. “Juniores Nijah de Boer en Laura Heijmans wonnen allebei het goud in hun categorie. Nijah op B niveau en Laura op C niveau. Bij de senioren C niveau maakten Amber Hauser en Baukje Post er een mooie strijd van met hun bal en knotsoefening.
Amber won het goud en Baukje het zilver.

Mooie prestaties, leerzame wedstrijden en sportplezier

Ook voor OBQ-gymnastes uit Leeuwarden en Franeker een mooie impuls om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Zeker omdat hun vier collega’s die op dezelfde dag deelnamen aan de vijfde editie van de internationale RG Omnia Cup in Aalsmeer ook een mooie ervaring hadden op het gezellig georganiseerd toernooi. Larissa Zwerver en Emma Andersson werden vijfde en Nadine Hoitinga en Alissa van Vliet zesde. Geen medailles maar net zo goed mooie prestaties, leerzame wedstrijdervaring en bovenal sportplezier. Deze dames genieten er ook van om hun sport te kunnen beoefenen en tonen.

Meer informatie is te vinden op de websites en (social) media van TV Werne ’03 / Rhythmische Sportgymnastik & Ballett en OBQ Leeuwarden (en Be Quick Franeker). De Nederlandse fotograaf © Bart Treuren van RGym.eu maakte op uitnodiging van de organisatie de foto’s.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | Credit foto (inzet) © Bart Treuren/© RGym.eu | Ingesloten beelden van Facebook-nieuwspagina © OBQ Leeuwarden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.