Zilver Tess van der Himst, brons Evy Stet

Zilver Tess van der Himst, brons Evy Stet
Detail persfoto's © Turncentrum Waterland Purmerend/Beemster; fotograaf onbekend

Deze diashow vereist JavaScript.

PURMEREND/BEEMSTER – Op 7 en 8 december 2019 vonden de eerste Voorwedstrijden van het nieuwe seizoen plaats in de Sport Experience hal in Amsterdam. Bij deze wedstrijden gaat het om kwalificatie voor de landelijke wedstrijden die vanaf februari 2020 van start gaan. Turncentrum Waterland was ruim vertegenwoordigd bij de categorieën met verplichte als keuze-oefenstof. Bij de junioren won Tess van der Himst het zilver en in de categorie Pupil II N3 was er brons voor Evy Stet. Daarnaast waren er nog zeven top-tien-klasseringen, waarbij ook volop uitzicht is op doorstroming naar het landelijk turncircuit.

In de junioren senioren categorieën was Turncentrum Waterland ook goed vertegenwoordigd. Debutante in de tweede divisie Tess van der Himst had ook bij de teamwedstrijden al laten zien een echte wedstrijdturnster te zijn. Ze turnt over het algemeen stabiel en zeer netjes. Zij voerde op het onderdeel sprong voor het eerst een tsukahara uit en behaalde met 12,450 punten het hoogste cijfer. Ook op het onderdeel balk scoorde ze 11,000 punten. Op de onderdelen vloer en brug zou haar moeilijkheidsgraad nog iets omhoog kunnen, maar de uitvoering was hier optimaal. Het zilver was voor haar.

Maximum aan bonusonderdelen

Evy Stet opende bij de Pupillen II N3 haar wedstrijd op het onderdeel balk met het maximum aan bonusonderdelen die zij ook nog stabiel uitvoerde. Dit werd beloond met de ruime score van 13,500 punten. Ook bij het onderdeel vloer werd haar oefening gewaardeerd door de jury. Hier scoorde zij 13,400 punten. Een score van 13,000 punten kreeg zij ook voor het onderdeel sprong, alleen bij de brug een wat minder cijfer door een kleine hapering in de oefening. Het werd voor haar het brons in de meerkamp en daarmee behoudt ze uitzicht op de landelijke wedstrijden. In deze categorie een tiende plaats voor Luka Sawade.

Bij de Instappers waren er ook twee top-tien-klasseringen: Lilly Griffioen werd knap zevende en Jaëlle Carrilho tiende in een veld van bijna dertig deelneemsters. Fenna Kind bij de leeftijdsklasse Pupillen 1 en Zoë Schulmeister bij Jeugd 1 zijn de twee vertegenwoordigsters van Turncentrum Waterland in de categorie N2. Kind werd tiende en Schulmeister, die het tweede cijfer op balk wist te behalen ondanks een val, eindigde als zesde. Voor beide turnsters is er nog ruimte voor verbetering en de mogelijkheid voor nog betere klasseringen.

Tweede op balk ondanks een val

Bij de Jeugd 1 N3 turnde Sofie Peschke met een mooi stabiele wedstrijd naar een zevende plaats. Een foutloze stabiele wedstrijd turnde ook Fiene Kemper bij de Jeugd derde divisie. Op balk haalde ze het hoogste cijfer met 11,667 punten. Dit resulteerde in een negende plaats in de eindrangschikking. Ook Megan Veerman turnde hier goed, maar viel met een elfde plaats allround net buiten de top tien. Bij de senioren tweede divisie kwamen twee turnsters in actie. Elske Ruijter eindigde ondanks een val van brug als zesde. Yolin Kramer die voor het eerst bij de senioren uitkwam eindigde hier als achtste.

Volgend weekend, op 14 en 15 december 2019, zijn er opnieuw Voorwedstrijden in Amsterdam. Dan komen er nog ruim vijftien turnsters van Turncentrum Waterland in actie. Meer info over de turnsters van Turncentrum Waterland kun je vinden op de Facebook-nieuwspagina en de website van de club.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst en (ingesloten) beelden: naar ingezonden persbericht en Facebook-nieuwspagina © Turncentrum Waterland | Naam fotograaf onvermeld

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.