Succesvolle tweede Dream Cup in SKWA

Succesvolle tweede Dream Cup in SKWA

HOOFDDORP – Op 8 december 2019 organiseerde Rhythmic Dreams Gymnastics Academy in de wedstrijdhal van het SKWA in Hoofddorp de tweede editie van haar internationale Dream Cup. Bijna tweehonderd ritmisch gymnasten en groepen uit België, Bulgarije, Duitsland, Slovenië en Nederland wisten hun weg te vinden naar dit ambitieus toernooi op de sportkalender. Een mooi vervolg op een topinitiatief van een jonge club en haar hoofdtrainsters Lisa Vos en Ilse Huiskens – de Nederlandse kampioenes van weleer – om de ritmische gymnastiek op de kaart te helpen zetten in ons land. Dat is meer dan een droom: RG leeft en hoe!

De organisatie van de Dream Cup heeft de setting en het programma van het toernooi verder verrijkt en verfijnd door het inzetten van professionals op een aantal vlakken. Op haar website schrijft de club tevreden te zijn met het resultaat en het geboden kijkspektakel: “Wij hopen dat iedereen net zo heeft genoten als wij hebben gedaan. Een lange gezellige en sportieve wedstrijddag, […] prachtige gymnastes en mooie groeps- en individuele oefeningen […]. Iedereen van harte gefeliciteerd met de resultaten! De wedstrijd is goed verlopen en de zaal zag er geweldig uit met dank aan alle vrijwilligers en Briljant Entertainment.”

Als één van de eerste (internationale) toernooien van het seizoen, bood het een mooie kans voor de geroutineerde deelneemsters om weer de draad op te pikken en met concurrentie op niveau uit binnen- en buitenland hun nieuwe routines te testen voor een internationale jury en groot publiek. Voor de beginnelingen in het deelnemersveld van de Dream Cup die hun wedstrijddebuut maakten was het fijn om dat te kunnen doen op eigen bodem in een vertrouwde omgeving. Al bleef het natuurlijk voor iedereen toch een spannende wedstrijd, maar die adrenaline kan een topsporter alleen maar goed doen in zijn trainingsopbouw en sportcarrière.

Ook uit Nederland deden gymnastes van prominente RG-clubs mee. Er werd deelgenomen in diverse leeftijdsklasses en op verschillende niveaus en categorieën. Het was even zoeken voor iedereen naar de juiste vorm en presentatie en de resultaten zijn niet altijd even bevredigend, maar het is nog pril in het jonge seizoen en er kan nog van alles bijgespijkerd worden voor de wedstrijden voor ‘t echie, waar doorstroming en plaatsing voor de landelijke wedstrijden en finales van af zal hangen. Van de deelnemende clubs waren tevreden geluiden op te vangen en vele ervan toonden met trots hun gelauwerde gymnastes op hun nieuwsmedia.

In de middagpauze werd er een demonstratie gegeven door de recreatiegroep van RDGA, begeleid door trainster/coach Kim. Als afsluiting van de wedstrijd liet de selectiegroep een mooie demo zien. Ook altijd leuk van zo’n RG-wedstrijd, om de allerjongsten en de aller besten van de club in actie te zien bij het geven van een showoptreden. Dan zie je de passie , de gratie en het sportplezier die hen vleugels geeft in deze mooie en sierlijke sport waarin ze jaren moeten bouwen aan hun skills en elegante uitstraling. Met de belofte van een derde editie in 2020 vertrok iedereen huiswaarts, want dit smaakt zeker naar meer!

Meer info, inclusief de complete uitslagen, is te vinden op de Facebook-nieuwspagina en de website van Rhythmic Dreams Gymnastics Academy Hoofddorp.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | Credit beeldcitaten inzetfoto en ingesloten posts: © Rhythmic Dreams Gymnastics Academy Hoofddorp/Fotograaf © Richard Donkervliet, © Ritmica Rhythmic Gymnastics Club Alkmaar, © Gymnastiek- en Turnvereniging De Badhoeve Amsterdam en © Rhythcmic Gymnastics Center Eleganza Utrecht

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.