Impressie dag 1 Lumière Cup Eindhoven

Impressie dag 1 Lumière Cup Eindhoven
Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Therry da Silva

EINDHOVEN – Elk jaar weer wordt de internationale Lumière Cup gehouden in IJssportcentrum Eindhoven, georganiseerd door kunstrijvereniging Kids on Ice onder auspiciën van de KNSB. De vierde editie van het unieke en prestigieuze toernooi , geroemd om haar geoliede organisatie en bijzondere locatie, dat Nederland prominent op de internationale (schaats)sportkalender plaatst, wordt van 13 tot en met 15 december 2019 gehouden met een record aantal deelnemers, negenenvijftig teams uit ruim twaalf landen. Tegelijkertijd worden de Nederlandse kampioenschappen synchroonschaatsen gehouden voor senior, junior en jeugdteams op het hoogste niveau. Verslaggevers van GymPOWER nemen dit weekend op uitnodiging van de organisatie een kijkje.

Onder de deelnemers van de Lumière Cup 2019 vele topteams uit Australië, België, Canada, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Polen, Rusland, Zwitserland en Zweden: dertig in de internationale ISU-competitie en negenentwintig in de interclubwedstrijd. Bijna het dubbele aantal deelnemers en landen als vorig jaar en heel veel supporters op de tribunes, aangevoerd door mascottes ‘Mr Orange Man’ en de ‘Dutch Lion’ die iedereen in de juiste stemming brengen.

Er wordt gereden in tien categorieën, naar niveau en naar leeftijd, waarbij naast het eremetaal door een aantal teams – waaronder ook de teams Illumination van thuisclub KOI Eindhoven en Ice United van BKV Den Bosch – ook om de benodigde punten voor WK-kwalificatie gestreden wordt. Spanning en emotie alom met topoefeningen van het hoogste niveau, maar ook veel sportplezier en gracieuze schoonheid in gezellige kerstsferen. Geen betere locatie voor dit sportfestijn dan de Nederlandse Lichtstad!

Deze artistieke sport op het ijs vereist van elk team met zo’n zestien schaatsers een perfecte combinatie van de allermoeilijkste schaatstechnieken met dans, elegantie, lenigheid, acrobatiek, synchroniciteit en samenwerking, waardoor het ook een geweldige sportsfeer en oogstrelend kijkspektakel oplevert voor de toeschouwers in het stadion en de kijkers van de livestream overal ter wereld #Synchronized #Skatinpower #LumièreCup2019 #Eindhoven

Op de eerste dag, vrijdag 13 december 2019 werd de korte kür door de teams in de ISU-categorieën gereden. Aan het eind van de dag volgde de loting voor hun lange küren c.q. finales op zaterdag 14 december 2019 en op zondag wordt de interclub-competitie gehouden. Op het YouTube-kanaal van GymPOWER staat het eerste beeldverslag van de eerste dag, wat een kleine indruk geeft van wat er allemaal te beleven en te bewonderen valt op de Lumière Cup 2019. Dit is te bekijken via de link bovenaan dit artikel.

Meer informatie over de Lumière Cup, inclusief wedstrijdschema, uitslagen, beelden, livestream-link en ticketverkoop, is te vinden op de website en de social media (Facebook-nieuwspagina) van het toernooi. Het verslag en de beeldreportage op locatie van het GymPOWER-verslagteam is te vinden in het andere artikel van GymPOWER: Lumière Cup 2019 in internationale spotlights.

Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credits: (video)beelden en interviews © Casper Beijn, tekst en foto’s © Therry da Silva

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.