Lumière Cup in internationale spotlights

Lumière Cup in internationale spotlights

EINDHOVEN – Van 13 tot en met 15 december 2019 werd in het IJssportcentrum in Eindhoven de vierde editie van de Lumière Cup gehouden, met een verdubbeld sterk en groot internationaal startveld met negenenvijftig teams uit twaalf landen: Australië, België, Canada, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Polen, Rusland, Zweden en Zwitserland. Er werden internationale ISU-wedstrijden voor senior, junior en jeugdteams gehouden daarnaast ook een interclubcompetitie èn het NK synchroonschaatsen onder auspiciën van de KNSB. Eyecatchers waren de senior en junior A teams van Marigold IceUnity, wereldtoppers uit Finland die beiden het goud veroverden, maar ook bijvoorbeeld het Franse team ‘Les Zoulous’ en het Duitse team ‘Skating Graces’ bij de senior A teams, alsmede Team Zhemchuzhina uit Rusland en Les Suprêmes uit Canada bij de junior A teams. Namens Nederland deden negen teams van drie clubs uit Brabant mee – Kids on Ice Eindhoven met zes teams, BKV Den Bosch met twee en SKY Tilburg met één -. Team Ice United won de NK-titel bij de senior A teams, maar de teams van Kids on Ice spanden de kroon met twee keer goud, twee keer zilver, één keer brons, NK-zilver voor Team Illumination, twee NK-titels èn een ticket voor het Junioren-WK. De Lumière Cup 2019 zette Nederland wederom in de internationale spo(r)tlights met spectaculair kijkspektakel van hoog niveau.

Karen Venhuizen van de KNSB is dan ook blij met de internationale synchroonschaatswedstrijd van dit niveau in Nederland: “Het is heel mooi dat we een echte ISU-wedstrijd voor synchroon in Nederland hebben, want ik denk dat je op deze manier heel goed de sport kunt tonen aan een groot publiek. We hebben Nederlandse teams die in opmars zijn, die aan het junior-WK en senioren-WK kunnen deelnemen. Als je dan hele goede teams hier hebt, inspireert dat ook de Nederlandse teams, maar ook het publiek dat weinig synchroonschaatsen heeft gezien. Fantastisch om het hier te hebben. We hebben met de selectie gekeken naar uitzendnormen voor onze teams naar de WK en het zal lastiger zijn om de scores van vorig jaar te behalen, dus dat is een uitdaging met de nieuwe reglementen. Deze discipline is niet Olympisch, maar ik denk dat deze sport wel enorm aan het groeien is en het is mooi om te zien dat het een discipline is waar ook andere schaatssporters kunnen instromen, die niet meer kunnen of willen solo rijden of springen. Het is een teamsport en ook de teamspirit is heel mooi om te zien en dat zet zich door op de tribunes. Het is hier een gekkenhuis!

Mooi een echte ISU-wedstrijd in Nederland

Op vrijdag 13 december 2019 werd de korte kür gereden voor senior en junior teams. Team Illumination uit Eindhoven dat als tweede het ijs moest opgaan, behaalde met 33,12 punten voor een  kür naar vermogen de zesde score in het ijzersterke en mooie veld met tien deelnemers. Met die positie in het tussenklassement leek prolongatie voor de titelverdediger binnen schaatsbereik, want Team Ice United uit Den Bosch behaalde 29,94 punten wat hen bij de korte kür de negende plaats opleverde. Het verschil bedroeg toen nog 3,18 punten in het voordeel van het team uit de Lichtstad, maar het Bossche team had twee punten aftrek en bleek sterk teruggekomen te zijn na een paar jaar van investeren en wederopbouw.  Op zaterdag 14 december 2019 werd het spannend duel te midden van het schaatsspektakel op het hoogste niveau, de jaarlijkse Brabantse klassieker in deze artistieke sport, beslecht door door Team Ice United op het scherpst van de schaatssnede, waarbij het Bossche team dit keer de Nederlandse titel veroverde met een voorsprong van 3,2 punten op Team Illumination: 101,55 versus 98,35 punten. In het algemeen klassement van de ISU-wedstrijd voor Senior A teams op de Lumière Cup 2019 eindigden de twee teams respectievelijk op de achtste en negende plaats.

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Ineke Klaassen: Erepodium ISU-competitie Senior A op Lumière Cup 2019

Het ongenaakbare internationale topteam Marigold Ice Unity uit Finland behaalde – ondanks wat strubbelingen dat aftrekpunten kostte – met liefst 74,95 punten voor een ongelooflijk moeilijke kür van wereldklasse de eerste plaats in het tussenklassement van de internationale wedstrijd, met een straatlengte voorsprong. Daarachter duelleerden de Skating Graces uit Duitsland (44,08) en Les Zoulous uit Frankrijk (40,87 met twee strafpunten) om de tweede en derde plaats, waarbij het verschil gemaakt werd in de score voor technische elementen. Deze teams werden achterna gezeten door Team Starlight uit Zwitserland dat door drie strafpunten moest afhaken en de vierde positie innam (37,44). Team Icicles uit Groot-Brittannië glipte er nog tussen met 35,12 punten voor de vijfde plaats. Achter Team Illumination, met op dat moment de zesde score, kwam Team Phoenix uit België op de voorlopig zevende plaats met 32,64 punten (met drie strafpunten) en Team United Angels uit Duitsland op de achtste plaats met 31,97 punten. Achter Team Ice United, negende, stond na de korte kür Team Magenta uit Groot-Brittannië met 20,29 punten tiende.

Finse Marigold Ice Unity wint Lumière Cup

Het veld bij de junior teams bestond uit meer deelnemers uit meer landen dan bij de senioren. Ook hier was Finland goed vertegenwoordigd, met liefst drie teams met iconische namen die alle drie de top van het klassement bestormden met ijzersterke korte küren. Alleen Team Les Suprêmes uit Canada, dat ook tot de wereldtop gerekend wordt, kon zich tussen dit synchroon schaatsgeweld mengen. Team Musketeers, met de junioren van Marigold IceUnity, was ook onverslaanbaar met 69,98 punten voor een fenomenale kür, maar het Canadese team volgde in haar kielzog met 68,02 punten en verwees de andere twee Finse teams voorlopig naar plaats drie (Team Valley Bay Synchro met 66,66 punten) en vier (Team Dream Edges met 59,98 punten en een strafpunt). Op plaats vijf belandde Team Zhemchuzhina uit Rusland dat 52,75 punten noteerde.

Team Spirit uit Zweden zat hen op de hielen met de zesde score (52,71 punten), het scheelde maar 0,04 punt! Daarachter op een afstandje de andere zeven teams. Team Ice Fire Junior uit Polen op de zevende plaats met 40,72 punten; Team Les Zazous uit Frankrijk op de achtste plaats met 39,40 punten; Team Starlight Junior uit Zwitserland met 30,28 punten;  Team Chrysalides uit Frankrijk op de tiende plaats met 29,87 punten; de Teams Icicles Junior en Solway Stars uit Groot-Brittannië op respectievelijk de elfde plaats met 29,78 punten en op de twaalfde plaats met 29,47 punten. Op de dertiende plaats eindigde Team Illuminettes uit Nederland met 20,83 punten met drie strafpunten en een kür die ruimte bood voor verbetering.

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Ineke Klaassen: Erepodium Advance Novice A ISU-competitie op Lumière Cup 2019
Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Ineke Klaassen: Captain Camilla Sondgren van Marigold IceUnity Finland

Op zaterdag 14 december 2019 werd door de senior en junior teams alsook de jeugdteams de lange kür gereden. Bij de senioren draaide Team Ice United uit Den Bosch bij de Nederlandse teams de rollen verrassend om en behaalde nu met een foutloze tweede kür de zesde score (71,61) voor eveneens de zesde positie, in tegenstelling tot Team Illumination uit Eindhoven dat met een strafpunt de negende score (65,23) behaalde voor de lange kür. Het Bossche team, dat als laatste van de twee reed, greep zodoende met een totaalscore boven de 100-puntengrens spectaculair de Nederlandse titel. Het scheelde zelfs maar 0,08 punt met het Duitse team op de zevende plaats. Er kon dan ook spontaan een flink feestje gebouwd worden op het erepodium. Team Illumination was tevreden naar omstandigheden over de korte kür.

Door het overvolle programma moest bijvoorbeeld buiten de warming-up gedaan worden: “We denken dat het goed is gegaan, er is zeker ruimte voor verbeterpunten, maar voor een allereerste wedstrijd mogen we zeker tevreden zijn. We hielden er rekening mee dat er lagere scores zouden komen dan vorig jaar, met het nieuwe reglement, zoals ook bij de junioren bleek, maar met een score in de 33 hebben we het best goed gedaan. We hebben ook weer buitenlandse teams achter ons gelaten.” Team Ice United uit Den Bosch startte niet optimaal. Rijdsters Maxime Breewel en Jesse van de Sande: “Het is alweer een tijdje geleden dat we voor zoveel mensen hebben geschaatst, maar het is leuk en het ging ook goed. Ook de teamsfeer was er. Als je wat je in de trainingen kan ook op de wedstrijd laat zien, is het oké. We hadden wel een fout bij het moeilijkste element, maar we weten dat we dat wel kunnen.

Choreo’s over Nôtre-Dame en stad Parijs

Team Marigold IceUnity uit Finland pakte helemaal uit met een geweldige, lange kür – een ode aan de Nôtre-Dame te Parijs , poëzie en proza tegelijk op het ijs –  voor liefst 140,30 punten, wat hen het goud bezorgde met de monsterscore van 215,25 punten. De historische brand in de andere Europese lichtstad tijdens het voorjaar heeft internationaal grote indruk gemaakt. Team Les Zoulous uit Frankrijk ging er helemaal voor en ondanks een val die een strafpunt kostte, eindigde het team allround grandioos op de tweede plaats met totaal 135,65 punten na een fantastische lange kür (94,78), opmerkelijk genoeg ook op de muzikale odes aan Parijs, van Vanessa Paradis en Yves Montand. De Skating Graces lieten in hun lange kür een paar steken vallen (bestraft met 1,5 punt aftrek) waardoor ze de vierde score behaalden (88,94), wat hen in het definitief klassement een plek deed duikelen (derde met 133,02 punten). Daardoor konden de Fransen het zilver mee naar huis nemen en daar waren ze heel blij mee.

De captain van het Finse topteam Marigold IceUnity, Camilla Sondgren, verwoordde de blijdschap na de overwinning aldus: “Het is heerlijk om hier te zijn. Het voelde goed. We verbeterden allebei onze ‘seasons bests scores’ en ondanks een niet al te makkelijke voorbereiding hebben we op het ijs echt gestreden. Ik kan niet trotser zijn. We zijn heel blij, ook met de vrije kür. De Notre Dame brandde af in april en onze kür is onze ode aan deze bijzondere kerk en Parijs. We hopen hem zo voor altijd te kunnen koesteren. En dit jaar hopelijk opnieuw wereldkampioen, dat is ons doel.

Starlight uit Zwitserland had op het laatst op meer gehoopt, maar wist in ieder geval met de derde score van de lange kür (90,84) de vierde positie in het definitieve algemeen klassement met 128,28 punten vast te houden. Het erepodium bleek een brug te ver. Het altijd veerkrachtige Team Phoenix uit België wist zich goed te herstellen op de tweede dag van de Lumière Cup met de vijfde score voor de lange kür (76,60) en uiteindelijk de vijfde plaats in het definitief klassement met een mooie eindscore (109,24). Tussen Team Ice United op de zesde plaats en Team Illumination op de negende plaats werden Team United Angels uit Duitsland zevende in de lange kür met 69,67 punten en Team Icicles uit Groot-Brittannië achtste met 69,17 punten.

Deze diashow vereist JavaScript.

In het eindklassement eindigde het Britse team met een heuse disco-medley echter met 104,32 punten op de zesde plaats, een plaats hoger dan het Duitse team dat tot totaal 101,64 punten kwam. Achter de twee Nederlandse teams werd Team Magenta uit Groot-Brittannië wederom tiende met een teleurstellende score 26,67 punten en groot aftrek: 4,50 punten. Team Phoenix was in de ‘Kiss & Cry corner’ zichtbaar blij met de scores. Hun teamcaptain benadrukte: “Vandaag voelde zeer goed voor ons. We werkten goed samen en dat is altijd een fijn gevoel. Iedereen heeft een goede connectie met deze vrije kür. Het is een piratenthema met een zoektocht naar een schat en laat de battle zien tussen twee partijen om de schat te vinden. We hebben steeds een stijgende lijn en een beter en beter gevoel, dus in dit seizoen zitten we op schema. Eerst naar Milaan en Sheffield en dan het WK in de VS is toch waar we ineerste instantie het meest naartoe leven.”

Spannende strijd senior teams om NK-titel

Het op het ijs bij de lange kür ontketende Team Ice United uit Den Bosch streefde voor de Nederlandse titel Team Illumination van de thuisclub voorbij. Met een knappe zesde score voor de vrije kür op swingende klanken die eerder deden denken aan een tropische sfeer dan aan ijs, zorgde het team voor een verhitte onderlinge strijd. Maxime Breewel, na het oorverdovende gejuich na het horen van de score in de ‘Kiss&Cry corner’ buiten adem: “Onbeschrijflijk. Ik heb er geen woorden voor. Het ging echt super goed en als je dan zulke punten krijgt, dan ja…! superblij. Nederlands kampioen.” Voor de coaches van beide Nederlandse seniorenteams gaf de wedstrijd voldoende perspectief voor een mogelijke kwalificatie voor de WK op de komende ISU-wedstrijden in de competitie. Coach Feline van Kempen van Ice United gaf vorig seizoen in een interview met GymPOWER al aan hard te strijden voor terugkeer als beste senior synchroonschaatsteam van Nederland. Nu was Van Kempen euforisch: “Wauw, mijn hart stond stil. Gekkenwerk! Ik ben zo blij dat ze het gewoon hebben gedaan. Iedereen zei dat ze het niet konden, maar ze konden het wel! Ze waren ver, maar zijn weer terug en dat is het belangrijkste.” 

Deze diashow vereist JavaScript.

Hoofdtrainster Angelique Visser van Kids On Ice ziet genoeg kansen voor haar senior- en juniorenteam: “Ik denk dat ze allebei een prima start van het seizoen hebben gehad. Er zijn zoveel dingen die we in de kür niet gehaald hebben, dat ik weet dat er nog zoveel meer in de küren zit. Vanaf hier kunnen we verder werken. En vandaag een val, waardoor je een intersectie mist, dat kost veel punten. We worden tweede en dat wil niemand, maar op dit moment is het prima voor een eerste wedstrijd. In januari en februari hebben we nog wedstrijden voor de kwalificatie voor de WK, dus we plannen nu naar die twee wedstrijden, Gdansk, Polen in januari en in het voorjaar Italië. We hebben de uren wel al gemaakt en er is hard gewerkt aan de choreografie en vanaf nu gaat het om verhogen van de levels en de elementen. We gaan dan zien hoeveel we nog uit die küren kunnen halen en hoe hard we kunnen groeien. We gaan er heel hard aan werken.”

Team Illuminettes kwalificeert zich voor WJK

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Ineke Klaassen: Erepodium Junior A ISU-competitie Lumière Cup 2019

Ook de juniorteams kwamen in actie op de tweede wedstrijddag van de Lumière Cup in Eindhoven. Team Illuminettes had bij de loting op vrijdagavond het balletje met nummer één getrokken en moest dan ook als eerste start aan de bak op de vroege zaterdagochtend. Ze reden naar vermogen een goede lange kür voor 56,81 punten, de dertiende score wat totaal 77,64 punten inhield en wederom de dertiende en laatste plaats. Ze haalden daarmee precies de limiet voor het WK in 2020 en dat was voor hen een feestje waard. In de top van het klassement handhaafde Team Musketeers zich met wederom de beste score voor de beste lange kür (119,34) en de eerste positie in het definitieve klassement te pakken met 189,32 punten. Dat betekende dat de club en het land met de tweede Lumière Cup ging strijken. Hun landgenoten in Team Valley Bay Synchro kropen met 117,38 punten voor hun lange kür één plek omhoog in het klassement (tweede allround met 184,04 punten).

Het Canadese team Les Suprêmes kwam tot 114,72 punten voor de lange kür, waardoor ze één trede terug gingen op het erepodium, maar er wel op bleven staan met totaal 181,74 punten. Team Zhemchuzhina uit Rusland eindigde in de lange kür op de vierde plaats met 113,22 punten en kropen in het definitief klassement ook één positie omhoog met totaal 165,97 punten. Dezelfde score als het derde team van Finland, Team Dream Edges, dat tot 105,99 punten kwam voor de lange kür en daardoor de vijfde plaats in het allroundklassement. Team Spirit uit Zweden noteerde de zesde score (83,19) voor de lange kür, waardoor ze all around zesde werden met 135,90 punten. De andere teams uit Polen, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland en Nederland noteerden onder de honderd punten voor de lange kür en bezetten plaats zeven tot en met dertien.

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Ineke Klaassen

Het juniorenteam Illuminettes uit Eindhoven was na afloop heel blij en opgelucht: “Vandaag zijn we met een goed gevoel het ijs op gegaan. We hebben ervoor gezorgd dat iedereen gefocust is gebleven en als team goed bij elkaar bleef. We hebben het zo goed mogelijk gedaan en dat bleek uit de punten die we hebben gekregen. Met de 77 hebben we geluk gehad, maar omdat we ook deductions hadden met vallen, zaten we er eigenlijk wel ruim boven. Volgende keer nog beter bij de andere wedstrijden. Nu moet de samenwerking er staan. Op een goede dag is 90 punten wel mogelijk. We hebben een nieuw Engels en Belgisch meisje erbij. Dit team is nu al heel lang bij elkaar, de meeste vanaf ‘juvenile novice’ en dus is het teamgevoel er.”

De Britse aanwinst gaf aan heel blij te zijn bij haar nieuwe Nederlandse team en dat ze haar ‘spare year’ dat ze in Nederland is, goed wil benutten. Captain Julia Wieringa: “We hebben twee nieuwe küren, heel anders dan vorig jaar met ‘dear future husband’. Dit jaar is de korte kür Bon Jovi en dat is echt wat anders. Voor de lange kür hebben we wel weer magische muziek van ‘Alice through the looking glass’. Heel toepasselijk voor kerstavond. Het is zo leuk om in de zomer aan die küren te bouwen en het nu op de wedstrijden te laten zien, twee keer naar Engeland en de French Cup en een demo bij de Challenge Cup. We weten nu dat we naar de junioren-WK in Nottingham gaan en het gaat er nu om te bewijzen dat we het kunnen en daar terecht staan.

Zes Brabantse teams in interclubcompetitie

In de categorie ‘Advanced Novice’ in het veld met zeven deelnemers reed geen Nederlands team, ook geen Fins maar wel een team helemaal uit Australië!  De teams in deze categorie reden op zaterdag 14 december 2019, de tweede wedstrijddag van de Lumière Cup, de lange, vrije kür. Team Cool Dreams uit Zwitserland met liefst 62,36 punten voor de korte kür. Gevolgd door Team Berlin Novice uit Duitsland met 59,74 punten op de tweede plaats en Team Starlight Novice uit Zwitserland met 51,97 punten op de derde plaats. Sommige grote clubs kunnen teams in elke categorie opstellen en nemen die mee naar deze internationale wedstrijd. Team Skating Graces Novice uit Duitsland belandde met 48,76 punten op de vierde plaats; Team Ice Dreams uit Groot-Brittannië met 46,66 punten op de vijfde plaats; Team Southern Sky Advanced Novice helemaal uit ‘Down Under’ met 41,42 punten op de zesde plaats; en Team Magic Crystals uit Frankrijk met 40,44 punten op de zevende plaats.

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Ineke Klaassen

In de interclubcompetitie op zondag 15 december 2019 namen negenentwintig teams van zeventien clubs uit zeven landen het tegen elkaar op in zeven verschillende leeftijdscategorieën. Hieraan namen zes teams van drie Nederlandse clubs deel, alle drie uit Brabant: Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. De teams van Kids on Ice veroverden twee keer brons en één keer goud. In de jongste categorie, ‘Basic ‘Novice’, nam Team Illuminice van Kids on Ice uit Nederland de honneurs waar en had het ijs voor zich alleen. Het team behaalde 27,08 punten voor het goud en won daarmee de Lumière Cup èn de NK-titel.  In de categorie ‘Pre-Juvenile’ won Team Le Soleil van MKS Axel uit Polen met 16,40 punten, gevolgd door Team Illumiloops van thuisclub Kids on Ice uit Nederland met 15,28 punten en Team Magenta van Wales Synchronized Ice Skating Academy uit Groot-Brittannië  met 13,75 punten. In de categorie Juvenile won in een iets groter veld weer Team Le Soleil van MKS Axel met 21,79 punten, gevolgd door Team Illumini’s van Kids on Ice uit Nederland met 21,03 punten en Team Ice Fire van SKF Iceskater uit Polen met 19,35 punten. Team Magenta uit Wales werd in deze categorie vierde met 14,86 punten en Team Ice Evolution van KNH uit België vijfde met 14,18 punten.

NK-titel en twee keer brons teams Kids on ice

Team Orion van de Lee Valley London Skating Club uit Groot-Brittannië won met 23,18 punten de competitie in de categorie ‘Adults’. Team Iceclusif van de Gentse Schaatsclub Kristallijn uit België werd tweede met 22,27 punten en Team Illusion van Slough Synchronized Skating Club ook uit Groot-Brittannië derde met 21,87 punten. De categorie ‘Mixed Age’ waarbij de teams schaatsers van diverse leeftijden konden inzetten, had met elf teams het grootste deelnemersveld in de interclubcompetitie van de Lumière Cup. Het lukte hier Team Butterfl’ice van Neausser Schlittschuh Klub uit Duitsland het goud te winnen met 55,76 punten, gevolgd door landgenoten in Team Munich Synergy van ERC München e.V. dat tweede werd met 48,12 punten. Met 47,05 punten werd Team Aviatior van de gelijknamige club uit Rusland derde. Vierde werd Team Ice Fire van SKF Iceskater uit Polen met 40,74 punten. Het bleef Team Phoenix uit Londen nipt voor, dat 40,12 punten noteerde voor de vijfde plaats.

Landgenoten in Team Solway Eclipse van Solway Sk8ing Club werden zesde met 39,98 punten. Scheelde ook niet veel met Team Illuminique van Kids on Ice op de zevende plaats met 39,72 punten. Team Crystallice uit het Belgische Gent werd achtste met 38,06 punten, gevolgd door Team SKY’linis van SKY Tilburg uit Nederland met 28,01 punten voor de negende plaats èn het NK-zilver. Op de tiende plaats Team Ice Angels van BKV Den Bosch met 27,74 punten en Team Magic van Slough Synchronized Skating Club uit Groot-Brittannië werd nipt elfde en laatste met 27,71 punten. Bij de Junioren B won het Team Black Diam’s van Skating Club Compiegne Oise uit Frankrijk met 52,11 punten. Landgenoten in Team Axelines van ACSEL werden tweede met 47,72 punten en Team Magenta uit Wales derde met 31,47 punten. Tot slot wist het Franse Team Black Diam’s in de categorie Senior B het goud te veroveren met 54,54 punten, vòòr de twee Britse teams: Team Aura van Lee Valley London Skating Club werd tweede met 47,79 punten en Team All Stars van Slough Synchronized Skating Club werd derde met 39,68 punten.

Volgend jaar weer Lumière Cup in Eindhoven

Deze diashow vereist JavaScript.

Monique de Brouwer en Ellie van Soest van het Lumière Cup Organisatie Comité waren tevreden en dankbaar voor de inzet van velen voor het slagen van de vierde editie van het toernooi. De Brouwer wist nog te melden dat het weinig had gescheeld of er hadden nog meer topteams meegedaan, zoals uit de Verenigde Staten. “Er zijn eerder dit jaar drie synchroonschaatswedstrijden gecanceld door financiële problemen of te weinig inschrijvingen en daardoor hebben we inderdaad nog verzoeken gehad van de Amerikaanse bond voor haar seniorenteam en voor een Russisch junior- en senior team. Maar die kwamen na de inschrijvingsdatum, dus die hebben we moeten weigeren. We hadden gehoopt dat de internationale scheidsrechter misschien wel toestemming zou geven, maar ze houden zich strikt aan de regels. Hopelijk kiezen de U.S.A. en Rusland volgend jaar wel voor onze wedstrijd. Want in de jaren dat we nu zo gegroeid zijn, hebben we laten zien dat we een stabiele wedstrijd zijn. Volgend jaar in december is er weer een Lumière Cup en we zien graag nog meer topteams komen.”

Meer info en de complete uitslagen zijn te vinden op de Facebook-nieuwspagina en website van de Lumière Cup. Meer van de beeldreportages op locatie van GymPOWER is te vinden op het YouTube-kanaal van de sportredactie van GymPOWER via de link ingesloten bovenaan dit artikel en in het andere artikel van GymPOWER over de Lumière Cup: Impressie dag 1 Lumière Eindhoven 2019.

Artikel en verslag op locatie onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credit tekst, interview en (video)beelden © Casper Beijn | Credit sportfotografie Dag 2 © Ineke Klaassen | Credit sportfotografie Dag 1 © Therry da Silva | Credit ingesloten beelden FB-nieuwspagina’s © Lumière Cup, © SKY Tilburg en © Munich Synergy Duitsland

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.