Friese toppers in It’s a kind of Christmas 

Friese toppers in It’s a kind of Christmas 

HEERENVEEN – Het aftellen is begonnen… nog drie dagen te gaan! Na twee succesvolle edities komt zoals al eerder op GymPOWER aangekondigd ‘It’s a kind of Christmas’ dit jaar met de nieuwe kerstshow: ‘Around the World’. De show neemt je mee in een spannende, muzikale en sportieve reis om de wereld. Op zaterdag 21 en zondag 22 december 2019 zullen meer dan negentig Friese toppers en talenten te zien zijn in de tot theater omgetoverde grote wedstrijdhal van Sportstad Heerenveen. Optredens uit diverse artistieke (gym)sporten en de circus-acrobatiek, op zowel nationaal als internationaal niveau, worden gecombineerd met verrassende muzikale arrangementen. Het Friese evenement vult feilloos het gat op dat valt met het stilletjes verdwijnen van de sportkalender van het jaarlijkse gymgala van gymnastiekunie KNGU/DG. 

Op wereldse kerstmuziek zullen uiteenlopende performances te zien zijn van topatleten van Topsport Noord, WIK-FTC Heerenveen, Adonis Sportacrobatiek Drachten, Demoteam Bewegingscentrum Drachten (BCD), Trampolineschool Heerenveen (TSH), OBQ Leeuwarden en ook van de acrobaten van Van der Lei Showproducties die dit jaar het theater ingingen met de productie ‘Amilia’. Daaronder ook Oranje-internationals die dit jaar afgevaardigd zijn naar EK en WK: Naomi Visser, Vera van Pol en Rick Jacobs uit het turnen; Bram Marskamp en Daan Bergsma uit het trampolinespringen en de acroteams van Acro Academy Noord-Nederland uit Marum.

Orkest en combo met muzikanten uit heel het land

Beeldcitaat Facebook-nieuwspagina © Adonis Sportacrobatiek

De repetities voor de show ‘Around the World’ waren op zaterdag 14 december 2019. Adonis Sportacrobatiek deelt hiervan foto’s op haar Facebook-nieuwspagina en schrijft: “Het showteam van ‘It’s a kind of Christmas’ heeft samen met het orkest een geslaagde repetitiedag gehad. Het belooft een prachtige, wervelende kerstshow te worden. Reis jij ook mee met ons?  Begin je kerstvakantie goed en bezoek één van de voorstellingen, misschien met je turn/acro vriendinnen òf gezellig met het hele gezin!

Sportief en muzikaal hoogtepunt vlak voor Kerst

Met het thema ‘Around the world’ belooft de nieuwe show van ‘It’s a kind of Christmas’ weer een sportief en muzikaal hoogtepunt te worden vlak voor de kerstdagen. ‘It’s a kind of Christmas’, een initiatief van de stichting GyMusic Productions, is een verrassende kerstshow voor het hele gezin waarin live muziek, dans, theater en topsport op een unieke manier samenkomen. Onder leiding van dirigent Hendrik de Boer is een orkest en combo samengesteld van muzikanten uit heel het land, waaronder Thomas Schiphof en Djimmer Vos. In de show passeren kerstklanken uit Afrika, Azië, Latijns Amerika en Australië de revue.

Side-events: muziek- en turnworkshops voor kids

De shows zijn op zaterdag 21 december 2019 om 19:30 uur en zondag 22 december 2019 om 15:30 uur in Sportstad Heerenveen. Speciaal voor kinderen die zelf ook willen ervaren hoe het is om topsporter of muzikant te zijn, worden er op zondagmiddag 22 december 2019 ‘side-events’ georganiseerd. Op vertoon van een ticket kunnen kinderen gratis meedoen met diverse muziek- en turnworkshops. De aanvang is om 13:00 uur en vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie en online kaartverkoop GyMusic.NL

De archieffoto’s bovenaan dit artikel, gemaakt door verslaggever Martine Hooijenga-Le Duc onder persaccreditatie van GymPOWER tijdens de tweede editie van ‘It’s a kind of Christmas’ vorig jaar, geven een kleine indruk wat je kunt verwachten komend weekend. Kijk voor meer informatie over de nieuwe show van 2019 ‘Around the World’, inclusief de online kaartverkoop, op de Facebook-nieuwspagina en op de website van GyMusic Productions. Dit jaar wordt er weer verslag gedaan voor GymPOWER.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst en beelden: naar info persbericht van EH Productions | Fotograaf © Robert van Althuis; Ontwerp banner © EHPdesign | Credit archieffoto’s © GymPOWER/Fotograaf ©Martine Hooijenga-Le Duc | Credit beeldcitaat Facebook-nieuwspagina © Adonis Sportacrobatiek

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.