Grote medaille-oogst op Christmas Trophy

Grote medaille-oogst op Christmas Trophy

WEMMEL – Op 14 december 2019 organiseerde Gymnastique Rhythmique de tweede editie van haar internationale wedstrijd, de Christmas Trophy in de Campus van Wemmel, België. In vijfentwintig categorieën op drie niveaus – A, B en C – deden ruim 177 ritmisch gymnastes mee van diverse clubs uit zeven landen deden mee: België, Duitsland,  Hongarije, Luxemburg, Nederland, Oekraïne en Rusland. Er kon all-around en per oefening een prijs behaald worden. De dertien Nederlandse gymnastes wisten hier beslag te leggen op een mooie oogst medailles: vier keer goud, vier keer zilver en vijf keer brons.

Zilver Veerle Tuinema en brons Matilde Monteleone

Veerle Tuinema van OBQ Leeuwarden pakte in de categorie C 2007 het zilver all-around en daarnaast ook goud met hoepel en brons met bal. Matilde Monteleone van Gymsport Leiden pakte in de categorie C Junior (2004-2006) drie keer brons: all-around en met bal en knotsen. Voorde rest van het eremetaal all-around in de andere categorieën meldden zich de kunstrijders van totaal zeventien clubs:  uit België (7x goud, 5x zilver, 10x brons), Rusland (Ozery , Chekhov), Duitsland (4x goud, 6x zilver, 6x brons), zowel Luxemburg als Hongarije (4x goud, 3x zilver, 2x brons), Nederland  (,1x zilver, 1x brons) en Oekraïne (1x brons).

Wat betreft de resultaten per oefening gingen de medailles voor Nederlandse gymnastes naar: Ariana Schreuder van Gymsport Leiden, goud met bal in de categorie B 2011 en all-around negende. In de categorie B 2008 werden clubgenoten Emily Hendrikse en Sofia Harvas Laranos all-around vierde en vijfde en pakten ze nog vier medailles met hun vier oefeningen: Hendrikse twee keer zilver met de oefening zonder materiaal en met bal; Harvas Larano goud met de oefening zonder materiaal en brons met bal.

Medailles per oefening voor Nederlandse gymnastes

In de categorie B 2010 behaalde Amy Smit van GTV De Badhoeve Amsterdam goud met bal, Jildes Han van Gymsport Leiden zilver met bal en werd clubgenote Victoria Toscano vierde met bal. In categorie B 2012 werd Julia-Sedna Hadithi van Gymsport Leiden vijfde met de oefening zonder materiaal. In de categorie in de categorie C Junior (2004-2006) deden ook mee: Nijah De Boer van OBQ Leeuwarden (vijfde met hoepel), Cato Hartog van GTV De Badhoeve (zevende met hoepel) en clubgenotes Noor Plieger (tiende met hoepel) en Azra Kilic (achtste met bal).

De officiële uitslagen zijn te vinden op de website van RGform.eu. Meer info en beelden zijn te vinden op/via de Facebook-nieuwspagina van de organiserende club Gymnastique Rhythmique Wemmel en van het de Christmas Trophy RG Wemmel 2019.

Artikel © GymPOWER | Credits: tekst © Therry da Silva | beeldcitaten Facebook-nieuwspagina’s © GR Wemmel, © Gymsport Leiden, © OBQ Leeuwarden

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.