NK Runner-Up NBTA laatste van 2019

NK Runner-Up NBTA laatste van 2019
Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Therry da Silva: Senior Large Team Rhythm Girls Dokkum

ALMERE – Op 14 en 15 december 2019 tekende de NBTA voor de laatste nationale titelstrijd van dit kalenderjaar in de artistieke sportwereld, de NK Runner-up 2019, gehouden in het sfeervolle Topsportcentrum Almere. Verdeeld over de twee wedstrijddagen werden in de beginnersklasse 258 routines aan de jury getoond in de disciplines twirling, 1-baton, 2-baton, ‘super-X-strut’ en ‘dance twirl, door twirl-sporters van 67 sportclubs, verdeeld in de categorieën solo, duo, ensemble, small en large team, over de leeftijdsklassen Peewee, Juvenile, Pre-Teen, Junior en Senior en de onderdelen. Vijfenveertig senior solisten van het niveau intermediate konden zich in het onderdeel ‘dance twirl’ hier ook nog plaatsen voor het groot NK in januari 2020. Zoals altijd veel spanning en uiteenlopende emoties, maar zeker ook elegantie en schoonheid in beweging, sportplezier en vernuftige techniek in choreografie en vaardigheden op het titeltoernooi dat ook in de beginnersklasse de bekroning is van een mooie sportcompetitie. Verslaggevers van GymPOWER waren er op uitnodiging en legden de passie, mooie plaatjes en bijzondere verhalen vast.

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Casper Beijn: NBTA-prijzentafel NK Runner-up 2019

Bij het analyseren van de cijfers van dit NK Runner-up komt bovendrijven welke clubs dit jaar de grootverdieners waren op dit niveau, waar zowel de breedtesport als de topsport in NBTA Nederland haar basis en kweekvijver weet. In totaal hadden ruim 199 solisten, 31 duo’s en 73 groepen zich weten te plaatsen voor deze NK-finale in de beginnersklasse. Accelerando Zwijndrecht en Liberté Showgroep Barendrecht hadden de meeste finalisten (negentien) op de wedstrijdvloer in Almere, gevolgd op de voet door Surprise Pijnacker met vijftien. Er werden totaal ruim 102 medailles uitgereikt: 40 keer goud, waaronder negenendertig Nederlandse Runner-up kampioenstitels; 36 keer zilver; en 26 keer brons.

Basis en kweekvijver breedtesport en topsport

Surprise Pijnacker behaalde het grootste aantal medailles (negen), gevolgd door Accelerando Zwijndrecht (acht) en Liberté Showgroep Barendrecht (zeven). Het meeste goud (vijf) werd behaald door drie clubs: Vitality Alkmaar, Accelerando Zwijndrecht en SV Omnia 2000 Aalsmeer. Eén van de gouden medailles van Vitality werd behaald in de klasse ‘senior solo dance twirl intermediate’, Accelerando won er nog drie keer zilver bij, terwijl SV Omnia met louter kampioenstitels de prijzenkast verrijkte. Van de 67 sportclubs behaalden 26 geen podiumplaatsen, maar wel de eervolle vermelding van een finaleplaats. Al bij al een gigantische logistieke klus die de NBTA-organisatie weer goed wist te klaren en waarbij de supporters op de tribune mooi artistiek kijkspektakel te zien kregen.

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Casper Beijn: NBTA-voorzitter Conny van Walraven en wedstrijdcoördinator Janny Wilkes

In de disciplines Twirling en ‘Dance Twirl’ gaven de categorieën solo, duo, ‘small team’, ensemble en ‘large team’ hun allerbest in verschillende leeftijdsklassen. Vooral ‘Dance Twirl’ is een prachtig onderdeel, waarbij in een choreografie op muziek naar keuze, getwirld wordt in combinatie met dans. We zagen mooie choreografieën, van burlesque tot ‘fierce’, actuele thema’s, elegantie en zeker ook opvallend veel talent bij de jongste deelnemers, zoals bij de discipline Twirling, waar de deelnemers al veel gymnastische vaardigheden lieten zien, tijdens de routine of als inleiding van de eindpose.

Je moest je dan ook op basis van tijdens plaatsingswedstrijden behaalde NK-punten weten te plaatsen voor dit finaletoernooi en je kon zien dat er hard aan de routines was gewerkt. Dat levert mooi kijkspektakel op voor toeschouwers. En er deden veel clubs en verenigingen mee, letterlijk uit het hele land, waaronder ook twirl-afdelingen van enkele gymnastiekverenigingen, zoals SV Omnia 2000 uit Aalsmeer en Illusion van TOOS Waddinxveen.

NBTA-voorzitter Conny van Walraven deelde met GymPOWER de visie van de NBTA op deze wedstrijd. “In de NBTA vinden we het heel belangrijk dat ook ‘runner-ups’ aandacht krijgen en hun eigen kampioenschap hebben, om zo te kunnen laten zien hoe ver ze zijn. Zij leven er ook naar toe om een mooi kampioenschap te hebben en vinden het heel erg leuk om mee te kunnen doen. Deelnemen aan het NK Runner-up kan een stimulans zijn om je verder te verbeteren om van beginner naar ‘intermediate’ te gaan en hoger. Het is niet verplicht, maar het kan je inspireren om er een schepje bovenop te doen om in een hogere klasse te kunnen meedoen.

NK Runner-up stimulans voor beginnersklasse

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Therry da Silva: Detail Large Team D Juvenile The Rainbows Roosendaal

Wedstrijdcoördinator Janny Wilkes legde uit aan GymPOWER: “Runner-up bij de NBTA ben je als je in de beginnersklasse deelneemt. Dat zijn dan de jongere kinderen die kunnen doorgroeien naar een hoger niveau, maar er zijn ook genoeg verenigingen die het leuk vinden om twirl te beoefenen als breedtesport en die het sportjaar op dit NK als hoogtepunt afsluiten. Als je het vergelijkt met voorgaande jaren, dan is het aantal deelnemers aan de NK Runner-up dat in de praktijk op het aantal wedstrijddagen in zo’n NK-weekeinde mogelijk is, zeker niet minder geworden. We moeten altijd kijken hoe we ze efficiënter kunnen indelen, zodat het niet te lange dagen worden en daarin moet je dan keuzes maken, maar de interesse voor deelname blijft groot. Er is geen gebrek aan deelnemers. Je kunt zeggen dat de sport groeit, ook gezien het feit dat je hier op het NK Runner-up niet zomaar kan staan en er zeker wat voor moet doen. De dames en heren moeten er hard voor werken om zich in de reguliere wedstrijden voor het NK Runner-up te kunnen plaatsen.”

Coach/trainster Bernice Vergunst van The Rainbows Roosendaal beaamde dat tegenover GymPOWER: “Onze beginners, onze kleintjes, staan sinds jaren weer op het NK, dus daar begint het mee. Het zijn meisjes die allemaal heel fanatiek zijn. Hier begint dat stukje ervaring dan mee. Om op deze manier te beginnen is gewoon super. We zijn er daarom heel trots op, dat ze er dit jaar staan. In de solo onderdelen hebben we ook een aantal sporters die op beide dagen knallen. Het is mooi om de jeugd te zien groeien. Daar moet het uiteindelijk vandaan komen. We hebben aardig wat jeugd op dit moment en om daar zo lekker mee bezig te zijn en dat deze kampioenschappen er dan zijn, is een hele opsteker voor de meiden!”

Twirl is een leuke sport en op het NK staan is kicken!

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Therry da Silva: Senior Ensemble A De Boomtoppers Heerhugowaard

GymPOWER sprak met het enthousiaste A-ensemble van De Boomtoppers uit Heerhugowaard voordat ze opgingen voor hun NK-optreden met het thema natuur, gepast gekleed in pakjes ontworpen met diepgroen als hoofdkleur. Ilse Schuijlenburg, Ayleen Westenberg, Cherelle Kes en Senna Voermans spraken met passie over hun sport en de aanloop naar het NK: “Twirl is gewoon een hele leuke sport om te doen en het is kicken om hier te mogen staan op het NK Runner-up. Het was dan ook hard werken en zeker niet makkelijk: bloed, zweet, tranen èn blauwe plekken! Tijdens de plaatsingswedstrijden moet je een aantal punten behalen voordat je hier mag komen op dit NK. En wij hebben er veel plezier in om er te staan.”

Elke wedstrijd is een momentopname, elke keer weer anders, duidden ze hun ervaringen op de wedstrijdvloer. “Het is wat je zelf doet en wat je team doet op dat moment. Het ging niet vanzelf, het was vechten. Het leuke van een ensemble is, dat je er nooit alleen voor staat. Dat je met meerdere bent in een team maakt je samen sterk! We gaan hier een mooi thema over de natuur laten zien, met bijpassende choreografie en muziek. ‘Mother Nature’ in het algemeen.” Ze vertellen enthousiast, laten een voorproefje zien en peppen zich op voor hun moment in de spotlights op het hoogste podium: “Boomtoppers, wij zijn toppers!”

Afscheids-NK Oranje-ensemble op jubileumdag

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Casper Beijn: Senior Ensemble A Oranje Minnertsga

Een andere groep twirlsters valt op door de felle oranjekleur van de clubkleding. Het is altijd mooi om ‘Oranje’ te zien op een wedstrijd. De groep die meedoet in het onderdeel ‘Ensemble A Dance Twirl’ behoort tot de jubilerende vereniging CMV Oranje uit het Friese Minnertsga, die dit jaar haar 125-jarig bestaan viert. Op dezelfde avond als het NK Runner-up worden de festiviteiten afgesloten met het Slotconcert in de Meinardskerk in Minnertsga. Met  gastoptredens en de première van Retrospective, de fanfare-compositie van Maestro Rob Goorhuis. Voor de Oranje-twirlsporters zal deze dag om meer redenen onvergetelijk zijn: het NK markeert namelijk het afscheid van hun actieve sportcarrière. Er vloeiden na afloop dan ook tranen: van verdriet, maar ook van geluk.

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Therry da Silva: Senior Ensemble A Oranje Minnertsga

Trainster/coach Hariëtte Hijlkema legde uit aan GymPOWER: “Het NK Runner-up is een mooie wedstrijd. We proberen er elk jaar aan mee te doen. Je hebt een doel nodig om naar toe te werken. Vorig jaar hebben we dat gehad, omdat er een aantal meiden gingen stoppen. Dat doel is toen goed behaald. Deze meiden die hier nu staan, gaan hierna ook stoppen, dus ze wilden alles op alles zetten om nog één keertje op het NK te kunnen staan. Het is mooi dat het gelukt is, want plaatsing was nog een dingetje. Je moet NK-punten behalen en pas in de allerlaatste plaatsingswedstrijd hebben we dat toch nog voor elkaar gekregen!”

De keuze voor ‘Dance Twirl’ is een bewuste, vertellen de sportsters: “Vooral omdat het een combinatie is met verschillende soorten dans. Voor het gevoel kun je daar heel breed alle kanten mee op. Met de baton die je in je handen hebt, kun je daar dan veel meer mee. We hebben er ballettechnieken in en hebben muziek met echt een verhaal, dat vertelt dat je elkaar nodig hebt.” Trainster Hijlkema: “Dat was een toevalstreffer. Ik vond de muziek heel mooi en zij ook en in dit geval past het heel goed bij hun afscheid. Alles is op z’n plek gevallen. We sluiten met onze laatste routine er ook als allerlaatste groep de wedstrijddag van vandaag mee af!” 

Eén van de ensemble-leden van Oranje blijkt ervaring te hebben in de gymsportwereld,  Sybrich Wijngaarden: “Ik heb geturnd tussen mijn zevende en mijn veertiende en heb weleens in Heerenveen getraind. Daarna ben ik twirl gaan doen en nu dans ik ook.” Waarom twirlt ze liever dan turnen naast Sanne Wevers? “Ik heb hier allemaal leuke mensen om me heen. De trainingen zijn leuk, het team is leuk. Het is anders dan met turnen.” Trainster Hijlkema: “Dat moet wel, dat ze twirl leuker vindt, want ze is een keer gestopt tussendoor maar toch teruggekomen. Dat zegt ons wel genoeg!” 

Samenwerking, promotie en aparte choreo

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Casper Beijn: Trainsters/coaches Dedication Helmond/Musis Sacrum Bakel

Een vierde club die opvalt in Topsportcentrum Almere in hun felle paarse trainingspakken is Dedication uit Helmond dat in nauwe samenwerking met Musis Sacrum uit Bakel met drie teams staat op het NK Runner-up 2019 van de NBTA. We spreken met trainsters/coaches Tamara Verbeek van Dedication en Krystle Hollander van Musis Sacrum. Verbeek: “Voorheen deden we mee met een large team, maar daar hebben we op dit moment niet voldoende twilsters voor. Dan is de samenwerking met Musis Sacrum een uitkomst. Of het team nou Dedication heet of Musis Sacrum, we zijn gewoon een club! Samen staan we sterk!” Ze trainen twee keer in de week. Het doel van beide clubs is om zo optimaal aan de NK-kwalificaties deel te nemen.

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Therry da Silva: Senior Ensemble A Musis Sacrum Bakel

Hollander: “Het NK Runner-up is echt voor de beginnersklasse. Het twirlteam had promotiepunten gehaald en zijn nu intermediate. Ze draaien nog wel dit NK Runner-up, omdat het afgelopen jaar zijn gepromoveerd en nog niet die punten hadden gehaald in de intermediate-klasse (een niveau hoger). Dus het zal voor hen de laatste keer zijn op de NK in de Runner-up klasse. Volgend jaar wordt het weer een ander verhaal.”

“Dan moeten we nog harder werken om aan de top te blijven”, legde Verbeek, ook twirlster Dedication/Musis Sacrum gedecideerd uit. “Vanmorgen bij het twirlteam speelden toch de zenuwen. We weten dat we beter kunnen. De knop moest bij het danceteam om en we moesten knallen. Dat hebben we bewezen, want de tweede keer ging het supergoed en zijn we er heel erg tevreden over. Op muziek van Defqon komt het jumpen van een aantal jaar geleden weer terug. Het is een hele stoere routine, we konden anders dan anders ons helemaal uitleven!” Het is bijzonder dat er zoveel originele muziekkeuzes zijn.

Hollander legt uit: “De gedachte achter deze choreografie is, dat we altijd op zoek zijn naar iets dat niet standaard is. Op zo’n dag als vandaag zie je altijd wel zo’n beetje dezelfde dingen voorbij komen en wij zoeken altijd naar iets is, dat er niet is. Ik denk dat we daarin uniek zijn. Ook met zulke muziek, want Defqon is natuurlijk iets harder dan een romantische ballad. Ik heb ook wel wat stoere meiden in het team zitten, die dat ook wel heel erg gaaf vinden, ze vinden het fantastisch om te doen. Ze kunnen er even alle energie in kwijt.”

Twee rollen op NK: als moeder en als coach

Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Casper Beijn: Hoofdcoach Inpiration Voorhout Caroline Meijvogel

Uiteraard is Inspiration Voorhout ook goed vertegenwoordigd op het NK Runner-up 2019. De topclub blijft aan de weg timmeren in de hoogte en de breedte, ook met de volgende generatie. Hoofdtrainster/coach Caroline Meijvogel, die dit najaar meeging naar het EK Majorette 2019 in Italië waar ze grote successen boekte als één van de twee bondscoaches en voor het WK in eigen land volgend jaar coach is van het Nederlands WK-pomponteam, had dit jaar een extra bijzondere ervaring op het nationale titeltoernooi.

Meijvogel vertelt GymPOWER enthousiast over haar verrichtingen op de wedstrijdvloer: “Vanmiddag onze Elvira Ekstijn gecoacht in de voorrondes Dance Twirl. Ze heeft het prima gedaan! Vanmorgen begon ik deze dag als moeder. En heb mijn dochter Lily zien staan op de wedstrijdvloer, twee keer met een team van Inspiration. Dus dat was even in een iets andere rol. In januari mag Lily als solo proberen een goed optreden neer te zetten. We hopen misschien op een WK-ticket. En anders zijn we nog steeds trots op haar!”

Beste vijftien solo intermediate naar NK A

In de categorie ‘Solo Dance Twirl Senior Intermediate’ deden vijfenveertig twirlsters mee. Nummers één, twee en drie waren Jetske van de Pol van Vitality Alkmaar, Mireille Heemstra van Vivre Groningen en Esmée de Meulder van The Rainbows Roosendaal. De beste vijftien plaatsten zich voor de Nederlandse kampioenschappen in de hoogste divisie die op 11 en 12 januari 2020 worden gehouden in dezelfde locatie als het NK Runner-up, Topsportcentrum Almere. De NBTA Nederland opent traditioneel dan ook het nieuwe jaar met de eerste NK en kijkt ook uit naar het WK in eigen land in april.

De andere twaalf gekwalificeerden voor dat NK zijn: 4. Natasja Bos van Oranje IJsselmuiden; 5. Mascha Dekker van The Yellow Rainbows Schiedam en Eline Dokter van Volharding Kampen; 8. Iris Opmeer van Accelerando Zwijndrecht; 9. Dafne van den Hurk, Imagination Helmond; 10. Bonita de Ruiter van Accelerando Zwijndrecht; 11. Nikkie van der Luit, KNA Noordwijk, en Elvira Ekstijn, Inspiration Voorhout; 13. Nadine de Wit, TOSS Spijkenisse; 14. Amber Engel van Volharding Kampen; en 15. Mylene Noordeloos, De Boomtoppers Heerhugowaard.

Bij deze ‘intermediate’ solisten was er op zaterdag 14 december 2019 in het onderdeel ‘Dance Twirl’ veel beleving en passie te zien. Natuurlijk deden de medaillewinnaars dat met overtuiging, maar ook bij de anderen waren de routines het bekijken meer dan waard. Of het nu ging om de ‘fierce’ uitstraling van Lisanne van Stiphout of het dansante vermogen van Bonita de Ruiter. Dafne van den Hurk maakte indruk met haar lenigheid en gratie; en met haar elegantie had ze een passende symbiose met de choreografie op haar muziek. Elviera de Graaf wist haar uitgesproken mimiek ook met gymnastische elementen prima te combineren.

Alle Runner-up kampioenen op een rij

Van de negenendertig Runner-up Kampioenen dit weekend, telden Accelerando Zwijndrecht en SV Omnia 2000 Aalsmeer er beiden vijf. Voor Accelerando Zwijndrecht waren dat het ‘Small Team Twirling Juvenile Runner-up’, het ‘Small Team Twirling Junior Runner-up’, het ‘Large Team Pre-Teen Runner up’ en twee duetten: Danique Hulzenboom & Tessa Veenstra in de categorie ‘Duo Twirling Pre-Teen Runner-up’ en Roxanne Seelbach & Sophie de Jong in de categorie ‘Duo Dance Twirl Juvenile Runner-up’. Voor omnisportvereniging SV Omnia 2000 Aalsmeer – bekend in de gymsportwereld om met name successen in het trampolinespringen en de ritmische gymnastiek, – waren dat het ‘Ensemble Dance Twirl Junior Runner-up’ en soliste Isa Spanbroek in de categorie ‘peewee runner-up’ in alle vier onderdelen (1-baton, 2-baton, ‘super-x-strut’ en ‘dance twirl’). Vitality kon op vier kampioenen in de Runner-up klasse bogen: het ‘Small Team Dance Twirl Juvenile Runner-up, Romy Koning bij ‘Solo Twirling 2-baton Pre-teen Runner-up’, Wendy de Graaf bij ‘Super-X-Strut Pre-teen Runner-up’ en Imanie Girigorie bij ‘Solo Dance Twirl Junior Runner-up’. De rest van de Runner-ups-kampioenstitels werden verdeeld onder twintig andere sportclubs: vijf met twee en vijftien met één. De andere Nederlands Runnner-up kampioenen zijn:

Surprise Pijnacker (junior duo Tessa van Ipenburg & Elise Vollebregt met Twirling en het Small Team Dance Twirl Pre-Teen), Evolution Veenendaal (het Large Team Juvenile en het Small Team Twirling Pre-Teen), Maastrichtse Twirling Stars (senior duo Maaike Eggen en het Pre-Teen duo Dyani Stitzinger & Noah Penders met Dance Twirl), Oleander Hellevoetsluis (bij de Pre-Teens Amani Seck met Solo Twirling 1-Baton en het Ensemble met Dance Twirl), The Pink Panters Maarssen (Senior Danique Arlar met super-X-strut en junior duo Charlaine van Wilgenburg & Sabine van Helden met Twirling), Liberté Showgroep Barendrecht (juvenile Ensemble Dance Twirl), Imagination Helmond (senior duo Dewi Kandelaars & Liske Tjio met Dance Twirl), Libertatis Primitiae Brielle (junior Large Team), TOSS Spijkenisse (senior Small Team Twirling), The Rainbows Roosendaal (Pre-Teen Birgit Jonkers met Dance Twirl ), Rhythm Girls Dokkum (senior Large Team), Oranje IJsselmuiden (junior duo Naomi van der Veen & Ilsa Verhoek met Dance Twirl), Spirit Alphen a/d Rijn (senior Eveline Minnee met 1-Baton), Inspiration Voorhout (junior Small Team Dance Twirl), Harmonie Vroomshoop (junior Maud Jansen met 1-Baton), Dedication Helmond (senior Small Team Dance Twirl), The Moonlight Stars Nieuwveen (senior Yvette Fransen met 2-Baton), Desiree NNO Katwijk (junior Merel van der Plas met super-x-strut), Release Dokkum (senior Ensemble Dance Twirl) en Starlight Uithoorn (junior Wendy Teiwes met 2-Baton).

Prachtige kostuums en meerdere dansstijlen

Bij de groepen op zaterdag 14 december 2019 viel op dat ook jong talent een prima onderdeel kan vormen van een mooi geheel. Met souplesse en veel beweeglijkheid zijn ze goed in te zetten in de lijnen en basisformaties van de choreografieën. Daar zit volgens kenners zelfs nog rek in, dus wat kan daarmee allemaal nog meer mogelijk worden? De choreografieën waren volwassen en rijper dan je voorheen zag. Er was veel aandacht besteed aan de prachtige kostuums en er was duidelijk verkend naar meerdere dansstijlen. De thema’s toonden creativiteit zoals het Ensemble A van Diana Tollebeek en het Ensemble D van Liberté Showgroep Barendrecht, maar ook de maatschappelijke betrokkenheid met een demonstratie tegen het mondiale plasticprobleem van het large team van Celebration Zwijndrecht en de actualiteit naar Max Verstappen van Ensemble B van Liberté Showgroep Barendrecht waren uiterst verfrissend.

Het thema circus en show, zeer actueel in 2019 met nummers van de film ‘The Greatest Showman on Earth’, waarvan je choreografieën in allerlei artistieke sporten als ritmische gymnastiek, kunstrijden, dans, turnen, kunstrolschaatsen, voltige, synchroonzwemmen en acrogym gedurende het gehele jaar kon bewonderen, werd prachtig uitgevoerd door het senior Large Team van Rhythm Girls uit Dokkum en The Rainbows Roosendaal. Ook de fierce choreografieën van Twirlpower en Fearless mochten er zijn. En de optredens van het junior Ensemble B van The Yellow Rainbows uit Schiedam en Showgroep Xtreme uit Heemskerk zullen met hun combinatie van expressie, groepssamenwerking en passie nog lang op het netvlies blijven staan. De duo’s waren alleen op zondag. Dat is ook een heel boeiend onderdeel, waarbij het altijd leuk is om het samenspel te zien tussen de beide twirlsters en het gebruik van hun batons.

“We hadden nul drops en bijna geen twijfel!”

Namens twirlafdeling Illusion van TOOS Waddinxveen hadden zich teams en solisten geplaatst voor het NK Runner-up en deden haar drie vertegenwoordigers in deze nationale finale het verdienstelijk. Ondanks dat er geen podiumplaatsen behaald werden, lieten ze veelzijdigheid en originaliteit zien. Het enthousiasme van het Ensemble C van Oleander Hellevoetsluis raakte in het bijzonder. Lorena Willemse één van de vier, stond GymPOWER te woord als een topsporter die dankzij mediatraining weet waar het in een interview in de mixed zone om draait en hoe ze de sport en haar  team positief kan presenteren: “We zijn net klaar en het ging echt heel goed. We hadden nul drops en bijna geen twijfel. Dan is het heerlijk om op zo’n wedstrijd te staan en echt te genieten.”

Meer informatie en de complete uitslagen zijn te vinden op de website en de Facebook-nieuwspagina van NBTA Nederland. De beeldreportage, gemaakt onder persaccreditatie van GymPOWER, volgt nog op ons YouTube-kanaal. Een artikel met interviews en een terugblik op het succesvolle twirljaar 2019 met het EK Showtwirl in Italië, alsmede een vooruitblik op het komende WK van 2020 in Eindhoven, komt nog op en in het GymPOWER Sportmagazine.

Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credit tekst en sportfotografie © Therry da Silva | Credit (video)beelden en interviews © Casper Beijn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.