All you need for a christmas show is SAZ!

All you need for a christmas show is SAZ!
Persfoto © Sportacrobatiek Zwolle | Fotograaf © Isis v.d. Put

ZWOLLE – Op vrijdagavond 13 december 2019 presenteerde Sportacrobatiek Zwolle haar kerstshow ‘All you need is SAZ’ tevens benefietavond in de eigen, uitverkochte Stilohal die voor de gelegenheid omgebouwd was tot theater en mooi versierd. Sporters, coaches, vrijwilligers en alle deelnemers zetten zich belangeloos in om het publiek en de eregasten een avondvullend programma te bieden met volop schoonheid, sportplezier en sfeer. Toeschouwers bevestigden achteraf aan GymPOWER dat het een groots en aangenaam acrobatisch en dansspektakel was en de club beaamde dat het een groot succes was door en voor SAZ.

Vol verwachting en ongeduld in de rij voor de show

Wat het publiek betreft, was dat al vanaf het begin duidelijk. Toen de deuren vanaf 18:00 uur open gingen was het al gelijk een gezellig geroezemoes van een massa mensen in de ontvangstruimte bij de kantine met iedereen die, onder het genot van een drankje of versnapering, elkaar nog even wilde begroeten en de kans benutte om bij te praten. Vol verwachting en eigenlijk ongeduld werd er gewacht op het moment dat in de rij richting de hal kon worden door geschuifeld. Hetzelfde prettige gevoel op Schiphol als je eindelijk richting ‘boarding gate’ mag.

Met nog twaalf dagen te gaan voor kerst was het knap dat je gelijk vanaf het begin van de show in de juiste, kerststemming kwam. Ook hier had Sportacrobatiek Zwolle live zang en muziek geïntegreerd in haar sportshow. De drie jongedames van de band ‘Official Memo’, dé revelatie uit Zwolle, toonden aan waarom hun ster snel stijgende is! Met hun aangename optreden gaven ze de kerstshow een goede eerste do mee en kon de rest aansluiten op een huizenhoog octaaf. Van deze dames gaan we nog veel meer van horen in het nieuwe jaar!

Gastoptredens Official Memo en Society Acrobatics

Het werd al snel duidelijk waar de titel van deze kerstshow op sloeg: ‘All you need is SAZ!’ Veel warmte en veel liefde onderling, ontroerende acts en spectaculaire acrobatiek, alles deed de passie voor de sport en trots op de club flink ontvlammen. Geen mooiere plek om dat heerlijke eindejaars-saamhorigheidsgevoel door je aderen te voelen stromen dan met deze kerstshow, gezellig samen met je dierbaren, kijkende naar wat onze club en de gasten hier op de vloer wisten neer te zetten. Acrobatische gymnastiek is een rasechte theatersport. Met elke oefening geef je eigenlijk een showact weg en als je dat allemaal mooi aan elkaar weet te rijgen krijg je een dijk van een kerstshow!

Ook de eregasten, de acrobaten van Showciety Acrobatics die ook regelmatig hier in de Stilohal trainen en hun sportieve carrière een mooi vervolg geven, lieten met twee acts volop prachtig theatraal en acrobatisch spektakel op hoog niveau het publiek genieten van hun talent en kunnen. Zo zie je dat acrobatische gymnastiek meer is dan een sport en verrijkend is voor je hele leven. Ook andere voormalige sporters van de club gaven acte de présence met mooie choreo’s. De acts wisselden elkaar in een mooi tempo af in de show: groepsacro, solodans, acro-oefeningen en theateracrobatiek. Van recreanten, beginners, gevorderden tot routiniers en ex-gymnasten, iedereen droeg bij met salto’s, tumbling, dans, menselijke piramides en het betere gooi- en vangwerk, beloond met luid applaus van iedereen in de zaal.

Kerstgedachte kreeg ruimte en gezicht in Stilohal

Alles waar lang en keihard voor gewerkt was in de trainingen kwam op een prachtige manier tot z’n recht op de acrovloer in de mooie contouren van de Stilohal in kerstsfeer. De club had geen beter plan kunnen bedenken om iedereen bij elkaar te brengen vlak voor kerst, het beste van SAZ te laten zien om een mooie bijdrage binnen te krijgen voor alle activiteiten en plannen in het nieuwe jaar. De laatste gezamenlijke dans was diep ontroerend. Iedereen kon meedoen, zelfs het meisje in haar rolstoel hoefde niet aan de kant te blijven. Zo ontroerend en zo prachtig! De kerstgedachte kreeg ruimte en een gezicht. Met elkaar, voor elkaar, alles voor de club!

De show deed terugdenken aan de prachtige theatershow ‘SEVEN’ uit november 2018, het samenwerkingsproject waarin de acrogymnasten van SAZ, – jong, oud en ex -, zich van hun beste kant lieten zien en sportacrobatiek hielpen verheffen tot theaterentertainment. Een mooie eindejaarstraditie en goed voorbeeld dat meer clubs in de acrosport best mogen opvolgen. Sportacrobatiek Zwolle mag terecht trots zijn op wat er in korte tijd is neergezet voor deze show. Ook de sponsoren van de loterij zorgden voor leuke prijsjes en voormalig acrogymnaste, fotograaf Isis van de Put voor mooie foto’s voor de herinneringen. Een heerlijke kers op de al heel lekkere taart. Met zoveel ‘clubpower’ kunnen ze bij Sportacrobatiek Zwolle met vertrouwen 2020 tegemoet, want hieruit bleek echt: “All you need is SAZ!”

Meer over ‘All you need is SAZ!’ is te vinden op de Facebook-nieuwspagina en de website van Sportacrobatiek Zwolle (SAZ).

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva met een substantiële bijdrage van een aantal toeschouwers | Credit beeldcitaten Facebook-nieuwspagina © Sportacrobatiek Zwolle (SAZ)/Fotograaf © Isis van de Put

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.