De Ker-Rolls in drie Elemental Circles

De Ker-Rolls in drie Elemental Circles

Deze diashow vereist JavaScript.

KERKDRIEL – Voor de tweeënveertigste keer presenteerde rolschaatsvereniging R.C. De Ker-Rolls haar nagenoeg uitverkochte kerstshow in drieluik, met dit jaar als thema: ‘Elemental Circle’. Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december 2019 kon door een paar duizend toeschouwers genoten worden in haar thuisbasis, het tot theaterzaal omgebouwd sportcentrum De Kreek in Kerkdriel, van drie voorstellingen volop kunstrolschaatsspektakel. Met medewerking van alle leden en de achterban van de club, van elke leeftijd en op elk niveau. Verslaggevers van GymPOWER namen op uitnodiging wederom een kijkje.

Met drie shows was het een vrij intensief weekeind voor de organisatiecommissie, sporters, trainers en vrijwilligers zo vlak voor kerst, maar uit clubliefde, sportpassie en terechte trots hebben ze maanden tot op de vooravond aan gewerkt om de grote schare supporters en sportliefhebbers weer een bijzonder programma aan te bieden waarin ieder eigen creativiteit, sportplezier en talent kon investeren. Fotograaf Jim Numans mocht de voorbereidingen achter de coulissen in beeld brengen. Nog één keer kon ook samen teruggeblikt worden op alle mooie momenten in het afgelopen sportjaar, waarin teams, toppers en talenten van de club wisten te schitteren op de nationale en internationale wedstrijdvloer.

“Op de première-avond moet het echt allemaal lukken”

 

Showtrainster en bestuurslid Sonja Pompen (47) is al jaren eindverantwoordelijk voor de jaarlijkse kerstshow. Samen met de andere trainsters begint ze voor de zomervakantie met de voorbereidingen. Aan redacteur Britta Alink van Het Kontakt Bommelerwaard vertelde ze [CITAAT]: “We richten ons in januari en februari eerst op de Nederlandse-, de Europese- en de wereldkampioenschappen […] “Daarna leggen we als trainsters onze nummers naast elkaar om te kijken hoe we tot een kerstshow kunnen komen.” […] Zelf begon Pompen als meisje van een jaar of acht te trainen bij de Ker-Rolls. “Ik weet nog heel goed hoe spannend het was om mee te mogen doen aan de kerstshow […] Dan zitten je ouders, je opa’s en oma’s, kennissen en onbekende mensen op de tribune naar je te kijken.” De première avond is elk jaar het spannendst, vindt Sonja.”Het is voor ons niet mogelijk om de kostuums tijdens de repetities al te gebruiken. Dus het moet die eerste avond echt allemaal lukken.” [Einde citaat]

Showweekend vol creativiteit, sportplezier en talent

Het Sectiebestuur Kunstrolschaatsen van de Nederlandse Rollersports Bond vaardigde in 2019 een jeugdkwartet, een junior kwartet en een senior grote groep af naar de Europese kampioenschappen showrijden en precisie, alle drie van rolschaatsvereniging RC Ker-Rolls uit Kerkdriel. Ze behaalden twee keer een achtste plaats en een keer een elfde plaats. Op de Cup of Europe, het EK voor junioren, pakte Nederlands kampioen roldans bij de Espoirs heren, Tijmen Hendriks, pakte op dit EK het brons en op de prestigieuze wedstrijd in Frankrijk Open de Hettange èn op de Interland Cup in het Zwitserse Basel het zilver. Naast internationale optredens en prestaties deden diverse clubleden van zich spreken op het NK roldans in eigen huis: Eva Pompen en Kyra Zwanenburg pakten zilver en brons bij de cadetten. Bij de jeugd was er NK-brons voor Nancy van de Zalm en Björn van Beurden pakte de NK-titel bij de junioren. Om wat voorbeelden te noemen.

Het toewerken naar het kerstshowweekeinde was bovendien, net zoals voor alle andere kunstrolschaatsclubs in Nederland, een ideale voorbereiding op het komende seizoen en NK Showrijden in januari 2020, waarbij de nieuwe nummers voorzichtig getest kunnen worden voor een groot publiek. Het thema ‘Elemental Circle’ sloeg op de drie van de vijf natuurelementen – water, lucht en aarde – die uitgebeeld werden in toepasselijke choreografieën die jong en oud op de volbezette tribunes bekoorden. Decors, kostuums, special effects met licht en geluid en vooral de vernuftige accenten en details daarbij, alles droeg bij om de acts aaneen te rijgen tot een mooie show op rolletjes. De setting en locatie gaf de volle ruimte in de lengte en breedte voor de driedimensionale contouren van drie van de essentiële factoren die alle leven èn de mens op aarde doet bewegen.

Massale schaatsgolf in schouwspel van licht en schaduw

Vierentwintig acts passeerden de revue waarbij voor de pauze in het schouwspel van schaduw en licht bovenal heel veel kinderen op de vloer en het massale kunstrolschaatsen de boventoon voerden. Een ware golf aan benen met skates ondergebonden die de kracht van de sport in de club etaleerden. Zoals de muzikale opening met ‘De Duikers’ en het vervolg met de ‘Pareltjes’ die uit de oesters kropen. Twee diapresentaties op levensgrote schermen moesten de sfeer maken en je in de juiste stemming brengen voor elke act. Het licht zorgde ervoor dat het net was alsof de deelnemers op een zebrapad waren van licht en donker. Lastig voor de fotograaf om met tegenlicht de essentie van elke act vast te leggen en tegelijk om in te zoomen op individuele bijzonderheden, zoals de ‘Alien’ uit Hedel die wederom neerdaalde in een vliegende schotel. Deze viel pas goed op toen iedereen van het podium was en de speaker eens ging kijken of hij de landing op aarde overleefd had.

Het succesvolle junior ‘zeeman-kwartet’ kon met ‘Singing with a Swing’ nog een keer ‘Popeye & Olive’ behendig handen en voeten geven op de rolschaats, waarna de vloer bezet werd door vrolijke ‘Beachgirls’ en de groep beminnelijke zeemeerminnen die met ‘Do the Exist’ hun bestaan meer dan bewezen. Om vervolgens verjaagd te worden door de stoere paarse ‘Pirates’ die de exotische Cariben een stukje dichterbij haalden. Het senior kwartet kreeg de zaal stil met haar ‘Sound of Silence’ om deze voor te bereiden op de proportioneel gigantische buitenaardse envasie op rollerskates met ‘Atmospheric Entry’, ‘Happy Aliens’, ‘The Crew’ en het voorgaande topstuk van de grote groep van de Ker-Rols, ‘Universe Mission’, die als nummer twee van Nederland op het EK heeft gestaan afgelopen jaar.

Sprookjesfiguren, eilandbewoners en ‘kerstige’ pracht en praal

Na de pauze volgden de andere helft acts die in sprookjesachtige sferen begonnen met jeugdige heksjes, een magische Harry Potter en feeërieke elementalen om langzaam maar zeker via jawel de eigen ‘tribute to the Greatest Showman’, de winnende inspirator van 2019, af te zakken naar ‘Down Under’ om de dansende eilandbewoners in de Stille Oceaan op te zoeken en te eindige met de pracht en praal van ‘White Christmas’. Al zaten er in verscholen de kiempjes voor de nieuwe nummers voor de NK’s in 2020 , het is en blijft een kerstshow dat wil appelleren aan de kerstgedachte en de daarbij behoren sfeer en stemming.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nog één verslag van een eindejaarsshow zat in het vat waar niks verzuurt. Voor de tweeënveertigste keer presenteerde rolschaatsvereniging R.c. de Ker-Rolls haar nagenoeg uitverkochte kerstshow in drieluik, met dit jaar als thema: ‘Elemental Circle’. Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december 2019 kon door een paar duizend toeschouwers genoten worden in haar thuisbasis, het tot theaterzaal omgebouwd sportcentrum De Kreek in Kerkdriel, van drie voorstellingen volop kunstrolschaatsspektakel. Met medewerking van alle leden en de achterban van de club, van elke leeftijd en op elk niveau. Verslaggevers van GymPOWER namen op uitnodiging wederom een kijkje. Fotograaf © Maurice Smeets maakte beelden van het eerste deel van de show op de zaterdagavond. Het complete verslag is te vinden op de website van GymPower Sportmagazine via onderstaande fotolink. Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credits: tekst © Therry da Silva | Fotografie: © Maurice Smeets (Deel I Kerstshow) | Beeldcitaten Facebook-nieuwspagina © RC De Ker-Rolls Kerkdriel/Fotograaf © Jim Numans en © Marius van der Zalm

Een bericht gedeeld door GymPOWER Sportmagazine (@gympower_sportmagazine) op

Al met al een eindejaarsshow waar de toeschouwers intens van genoten en hun waardering niet onder de stoelen of banken van de tribune lieten. De club is er klaar voor om na het kerstreces er tegen aan te gaan voor nieuwe successen en prestaties in het nieuwe jaar. Meer info en beelden van de show ‘Elemental Circle’ kun je vinden op de Facebook-nieuwspagina en website van R.C. De Ker-Rolls Kerkdriel.

Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credits: tekst © Therry da Silva | Fotografie: © Maurice Smeets (Deel I Kerstshow) | Beeldcitaten Facebook-nieuwspagina © RC De Ker-Rolls Kerkdriel/Fotograaf © Jim Numans, © Marius van der Zalm en Instagram- en Facebook-nieuwspagina © GymPOWER Sportmagazine

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.