Weer prachtige eindejaarsshow in Mierlo

Weer prachtige eindejaarsshow in Mierlo
Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Therry da Silva @ Kerstshow RV Olympia Mierlo

MIERLO – Sportclub RV Olympia Mierlo organiseerde op zaterdag 21 en zondag 22 december 2019 de zestiende editie van haar jaarlijkse Kerstshow met het thema ‘Liefde’. Met hoofdrollen voor een aantal van ‘s Nederlands beste kunstrolschaatsers Roy Broekema, Yvonne Swinkels, voormalig WK-gangster en clubvoorzitter Kristy van Vuure, en talenten Zoë Geerts, Suus Muller en Bindy Bemmelmans; met een bijdrage van live zanggroep ‘Just Friends’ uit Arnhem en de Kerstman ‘himself’ uit het verre Lapland. Te zien was een mooie combinatie van (speciale) kerstnummers en de nieuwe routines voor het NK begin 2020. Met prachtige kostuums, mooie lichteffecten en een decor waar veel zorg aan was besteed, kwam de boodschap bij het publiek prima over. Verslaggevers van GymPOWER namen op uitnodiging een kijkje.

De eindejaarsshow bij Olympia was zichtbaar weer het resultaat van gezamenlijke noeste arbeid op alle fronten. Vele handen maken licht werk maar brengen ook schoonheid in beweging op de rolschaatsvloer. Daar kon met recht op vertrouwd worden om het jaar weer met elkaar in stijl af te sluiten met een show in hemelse sferen die de kerstgedachte en de visie van de club op alle vlakken goed verbeeldde.Veronique Geerts-Driessens: “Het is hier warm en gezellig en daar kun je het thema ‘Liefde’ aan hangen!”

“Je houdt je hart vast, zo mooi!”

De kerstman uit het verre noorden die als elk jaar voor aanvang het publiek op de volbezette tribunes trakteerde op lekkers had er ook weer veel zin in: “Het is hier erg leuk altijd! Ik verheug me elk jaar weer om hier te zijn. De sfeer is hier zo schitterend, de kleuren zijn zo mooi. Je houdt je hart vast, zo mooi!” De lichtshow was er zeker naar. Zo leuk dat de kerstman zelf ook deel uitmaakte van die magie, net zoals clubleden van elke leeftijd en in elke verwantschap elkaar vonden.

Je voelde de spanning en het enthousiasme groeien, terwijl de klok aftikte naar het moment dat het licht uitging en de twee vaste gastvrouwen en presentatrices,  Kristy van Vuure en Vivianne van Bijsterveld, in hun schitterende galajurk hun vlag plantten op de showvloer. De choreografieën speciaal gemaakt voor deze Kerstshow ontroerden diep door de creativiteit op zich al, maar ook door de tot in het kleinste detail uitgewerkte verhaallijn in kostuums, special effects en precisie in synchroniciteit en lijnen.

Rollende rups sierlijk opgerold

Zoals de rollende rups die de show opende voordat het zich sierlijk oprolde tot een bolle cocon, waarna schitterende vlinders de ruimte vulden met hun dubbel gefladder. Je kwam ogen tekort om de bijzondere kostuums en de vernuftige technieken te bewonderen, terwijl tussendoor de de ware kneepjes van de showvakkunst voorbij glipten in prachtige, bijna ongrijpbare bijzonderheden. Het geheel tussen de lichteffecten en spotlights was oogstrelend mooi. Geen woord te veel gezegd door de kerstman met zijn kleine broer.

De solo’s mochten er ook zijn in deze show. Schitterend wat Zoë Geerts hier neerzette, als een jonge ‘Britney Spears’ die ontsnapt aan de sleur van het uniforme leven in de schoolbanken door zich in haar dagdroom uit te leven in acrobatische avonturen op de rolschaats. Haar kunnen gaf ook de toeschouwers de vleugels om met haar meerollend te dromen over klatergoud op smalle wieltjes. Het kwartet van de routiniers van Olympia die (weer) bezit namen van de wedstrijdvloer, toonde aan dat er op talent, behendigheid, sierlijkheid en passie geen houdbaarheidsdatum op te prikken valt. “They are here to stay… Altijd!”

 

Persfoto’s © GymPOWER | Fotograaf © Therry da Silva @ Kerstshow RV Olympia Mierlo

Klatergoud op smalle wieltjes

Tussen twee bijzonder mooie NK-show-nummers in, die de club wijselijk liever nog even verhuld tot op de nationale titelstrijd in januari, werd het publiek getrakteerd op één van de prachtige uitvoeringen – buiten het ballettheater om – van het Zwanenmeer, met een glansrol voor de verliefde prins (Nederlands kampioen senior heren Roy Broekema) en zijn stervende zwaan (Mirthe de Goede, de nummer drie op het NK bij de junioren). Hoe de choreografie van een solo kür vrije dans van het NK 2019 subliem uitgebouwd werd tot een groepsoefening met de hele club en een gastrijder, ongelooflijk knap! Geen pen en geen toetsenbord kan je helpen beschrijven wat deze choreografie en de uitvoering daarvan in Mierlo diep aanraakte.  Om af te ronden voor de pauze met de witte droom van elke Kerst, begeleid door de live klassiekers gezongen door ‘Just Friends’.

Bij de hervatting van de show gloeide de cirkel van het leven op in duizenden lichtjes, met daarna een spectaculaire uitvoering van de doordringende boodschap van het toepasselijke ‘Frozen’ van achter die deur: “Can’t hold it back anymore… Let it go, let it go… Turn away and slam the door…!”. Waarna de verrassende nummer twee (als eerstejaars senior) op het NK 2019, Yvonne Swinkels, het podium kreeg voor een subtiele choreografie op ‘Play that sax’, die haar alle ruimte gaf om haar talent en gratie te etaleren. Swinkels deelde met GymPOWER haar beleving van dit bijzondere sportjaar voor haar, waarbij ze met een goed gevoel terugblikte op de geboekte resultaten en progressie.

Glansrollen in subtiele choreo’s

Na het laatste NK-show-nummer, een hele speciale en originele choreografie die het hart van menig supporter sneller deed kloppen, kreeg Broekema, Nederlands kampioen bij de senior heren en Oranje-international, de vloer voor hemzelf. Het is de tweede keer dat Olympia het grote negentienjarige talent uit het verre noorden, Winschoten, op haar kerstshow in Mierlo mag verwelkomen voor een bijzonder gastoptreden. Hij is het levende bewijs, dat jongens en heren ook in deze sport indrukwekkend spektakel op rolletjes kunnen tonen.“Het is een eer om hier te zijn en het is ook zo gezellig, de sfeer, alles!”

Toen nog de twee laatste nummers: de grappige uitvoering van ‘Slap that base’ en een romantisch en toeristisch uitje naar hoe kan het anders New York in de U.S.A., het land van Broadway, Disney en Santa compleet met een heuse tourbus, schattige elven, kerstmutsen en Olympische ringen. Het slotakkoord werd ook gebruikt om ieder te danken die de show mogelijk maakte, bovenal Jeanne Jansens van de showcommissie, de drijvende kracht achter alles en voor wie ieder in de club de loftrompet klaar heeft staan, voor haar inzet, inspiratie en groot voorbeeld, deelde ook persvoorlichter Lianne Bollars met GymPOWER. Een avondvullend programma om je een goed gevoel te geven en in de juiste stemming te brengen voor de komende feestdagen met familie en vrienden. Wat dat betreft, was het ook goed getimed. Iedereen kon weer op tijd naar huis om nog net de anti-climax in de kickboks-ring van die avond te beleven, als je perse wilde afkicken van alle moois en sierlijkheid op de sportvloer in Mierlo.

Alle sierlijkheid op de sportvloer

In de druk bezochte kon je bijkletsen en napraten en zo horen dat de show ook voor de deelnemers, organisatoren en creatieve managers een bijzondere ervaring was weer. Deze kerstshow is met veel liefde en passie voor de sport gemaakt. Het smaakte voor de toeschouwer dan ook naar meer en dat kan heel snel weer, op het NK showrijden 2020. Dan zijn alle puntjes op de i gezet en kan de sluier opgetrokken worden…

Meer info over haar kerstshow, inclusief meer beelden, is te vinden op de Facebook-nieuwspagina en de website van RV Olympia Mierlo. Het beeldverslag met de interviews van GymPOWER staat op YouTube en is te bekijken via de link bovenaan dit artikel.

Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credit tekst en fotografie © Therry da Silva | Credit (video)beelden en interviews © Casper Beijn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.