Dutch Rope Skipping Camp viert feest

Dutch Rope Skipping Camp viert feest
Beeldcitaat website © DRSC 2019 viert feest!

GOIRLE – Uniek en bijzonder op de kalender is ook de internationale ‘Dutch Rope Skipping Camp’ (DRSC), een recreatief sportkamp dat voor de vijfde keer onder auspiciën van Rope Skipping Nederland  gehouden werd, dit keer van 27 tot en met 30 december 2019 en wederom in ActiveStay in Goirle. Met zo’n jubileum was het thema uiteraard: ‘DRSC viert feest!’ De deelnemers kregen training van de beste rope skippers van Europa, afgewisseld met het nodige sportplezier. “Een hele mooie kans om in een korte tijd veel nieuwe trucs te leren en nieuwe rope skippers te ontmoeten!”

Vier dagen lang werd veel geropeskipt, spelletjes gedaan, een disco gebouwd en vooral heel veel lol samen gedeeld. De groep verbleef in de grote accommodatie van ActiveStay in Goirle, waar alle faciliteiten voor training en verblijf onder één dak te vinden waren. Vorig jaar beviel de datum en deze locatie zodanig dat de organisatie van de DRSC besloot er te blijven en op herhaling te gaan in de week tussen kerst en de jaarwisseling.

De deelnemers werden verdeeld in twee groepen: een groep voor alle kinderen van de basisschool vanaf acht jaar en een groep met middelbare scholieren en ouder. Uiteraard werden er ook activiteiten en een training met alle deelnemers samen gedaan. De jongste groep trainde een keer per dag en de oudste groep tot twee keer. Met deelnemers uit België, Duitsland, Oostenrijk èn Nederland en ook dit jaar in de trainersstaf Europese toppers: Timna Kretschmer en Jonas Kretschmer uit Oostenrijk en Luna de Vlam uit België.

Aan elk feestje komt een einde. Zo dus ook aan het ‘Dutch Rope Skipping Camp’ 2019. De organisatie noemt het een geslaagd evenement en heeft vertrouwen in de toekomst: “Wij willen alle deelnemers, vrijwilligers en betrokkenen bedanken voor hun inzet, energie en enthousiasme. Zonder jullie geen rope skipping kamp. Op naar de volgende vijf jaar!” Voor wie het gemist heeft blijft de belofte van volgend jaar weer over en wellicht een kamptrui – nieuw in het DRSC-aanbod – als deze op tijd besteld was.

Zo innoveert en timmert Rope Skipping Nederland gestaag aan de weg om deze sport een brede basis te geven in Nederland. In het nieuwe jaar wacht weer een mooi programma. met als eerste tussenstop het Your Stage Event van de KNGU/DG op 11 januari 2020 in Hilversum. Meer info en beelden zijn te vinden op de Facebook-nieuwspagina, de website en het YouTube-kanaal van de Dutch Rope Skipping Camp.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst en beeldcitaten foto’s en vlogs © Dutch Rope Skipping Camp 2019

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.