Kersttoernooi in Nijmegen sluit 2019 af

Kersttoernooi in Nijmegen sluit 2019 af
Beeldcitaat Facebook-nieuwspagina © De Hazenkamp Gymsports: winactie kaartjes Kersttoernooi 2019

NIJMEGEN – Wat wedstrijdsport betreft werd het jaar op zaterdag 28 en zondag 29 december 2919 afgesloten met het Kersttoernooi in de SportQube in Nijmegen, waaraan 450 deelnemers meededen: turners en turnsters in de eerste, tweede en derde divisie. Een mooi en gezellig kersttoernooi dat zich met recht een vaste plek op de sportkalender heeft veroverd en de kracht van de herboren thuisclub, De Hazenkamp Gymsports, goed etaleert in haar riante ‘dome’ die de GymPOWER Sportaward voor ‘Innovatie van 2018’ won.

“De perfecte gelegenheid om te kijken naar de laatste turnelementen en interessante combinaties!” aldus de uitnodiging aan de sportliefhebbers en supporters om te komen kijken, maar ook een uitstekende prikkel voor de deelnemers om zo vroeg in het seizoen wat ze nu al in petto hebben te testen op de wedstrijdvloer èn een buitenkansje om eens rond te kijken in één van de modernste en mooiste sportaccommodaties van Nederland. Moest er een paar jaar terug bij de eerste edities van het toernooi nog uitgeweken worden naar de Jan Massinkhal, tegenwoordig kan het turnspektakel met alle side-events in eigen huis.

Sfeer en setting in SportQube

De sfeer en de setting in de mooi versierde, ultramoderne SportQube waren er ook naar. De Hazenkamp Gymsports realiseerde vorig jaar samen met andere sportverenigingen, medische partners en onderwijsinstellingen en de gemeente Nijmegen een plek waar sport ademt en leeft en een verrijkende kruisbestuiving plaats vindt waar menige bij op jaloers zou zijn. Tijdens het Kersttoernooi kon je de impact en de werking ervan in de praktijk zien. Misha Tilanus van de organisatiecommissie kon dan ook op de website van De Hazenkamp Gymsports achteraf schrijven wat veel deelnemers, bezoekers en toeschouwers beaamden: “Wat een geslaagd weekend! Met plezier kijken we terug op een mooi en gezellig kersttoernooi.”

De organisatie van het Kersttoernooi van De Hazenkamp Gymsports had dit jaar naast wedstrijden een bijzonder programma samengesteld met side-events, dat de faciliteiten van de SportQube ten volle benutte. Naast het kijken naar mooi turnen in de wedstrijdhal, kon in de springzaal gesprongen worden door wie geen moment en mogelijkheid wilde missen om te bewegen. Ook was er elders in het gebouw een overdekte ‘kerstmarkt’ met o.a. de kraampjes van de sponsoren van het toernooi. Als klap op de vuurpijl hield Wim Zegers, de nestor van de Nijmeegse club, een interactieve workshop waarbij hij uit de eigen rijke ervaring kon putten: ‘Een eigen accommodatie: een droom, een wens of een must!’ 

Spannend veel turnspektakel

Ondanks het eindejaarsreces wisten veel clubs ‘acte de présence’ te geven in Nijmegen met een flinke delegatie turnsters en/of turners en dito supporters op de tribune, wat het twee stevige en spannende wedstrijddagen maakte met veel turnspektakel. Wellicht dat juist in dit weekend, het intervallum tussen de drukte voor kerst en de jachtigheid voor oud-en-nieuw, het goed werkt om er even tussenuit te zijn en de focus te leggen op een prestatie in waar je goed in bent en/of wat je erg leuk vindt. Gymnasten ontspannen in het streven naar opperste perfectie van beweging en hebben het juist moeilijk als ze er twee weken tussenuit zouden moeten in een stilte zonder storm. En als je de berichten bekijkt op de diverse Facebook-nieuwspagina’s of Instagram-accounts, dan is het Kersttoernooi dit jaar ook weer een schot in de roos geweest.

Zo’n mooi turntoernooi, wellicht staat het weer op de sportkalender in 2020 en kan GymPOWER er weer live verslag van doen. Meer informatie en de complete uitslagen zijn te vinden op de website van De Hazenkamp Gymsports en de Facebook-nieuwspagina van het Kersttoernooi Nijmegen.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | Credit beeldcitaten © De Hazenkamp Gymsports, © GV Mobilee Woerden en © WIK-FTC Heerenveen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.