Nominatie ‘Romeo & Julia’ voor IWGA-prijs

Nominatie ‘Romeo & Julia’ voor IWGA-prijs

LAUSANNE – Het Italiaanse mixed paar Davide Donati en Michela Castoldi uit de aerobic gymnastiek is dit jaar genomineerd voor de prestigieuze prijs ‘Athlete of the Year 2019’ van de IWGA, organisator van de vierjaarlijkse Wereldspelen (The World Games) waar deze sport al jaren prominent op het programma prijkt.

Alweer elf jaar terug dat de laatste Nederlands kampioenen bij de senioren, junioren en jeugd in deze artistieke gymsport hun kunnen konden tonen tijdens het Groot-NK-Finale-weekend, toen nog ‘Fantastic Gymnastics’ van de KNGU/DG in Rotterdam Ahoy, èn Nederland mochten vertegenwoordigen op de Europese kampioenschappen #Whataretheydoingnow In de wereld van de internationale gymnastiekfederatie International Gymnastics Federation – FIG en de Europese gymnastiekunie UEG – European Union of Gymnastics bestaat, bloeit en groeit deze gymsport zodanig dat dit Italiaans koppel wereldtoppers deze grote eer te beurt is gevallen te midden van wereldtoppers uit andere topsporten.

Italiaans sportkoppel valt grote eer te beurt

Samen prachtige sportcarrière opgebouwd

De twee Italianen, die elkaar al hun leven lang kennen en sinds 2010 een sportduo vormen, volgen in de voetsporen van het Russisch mixed acropaar Marina Chernova en Georgii Pataraia dat begin vorig jaar historie schreven door genomineerd te worden namens de acrobatische gymnastiek en deze sportprijs daadwerkelijk te winnen. De twee Italiaanse wereldtoppers, ook wel plagerig ‘Romeo & Julia’ genoemd, kunnen bogen op een prachtige carrière die ze samen opbouwden in de afgelopen elf jaar.

Na twee wereldtitels en twee keer de winst te pakken in de FIG World Cup serie in hun categorie (mixed pair) voegden ze de gouden medaille op de Europese Spelen van 2019 in Minsk. Bovenal maken ze met hun skills maar ook met hun passie voor en toewijding aan de zware conditiesport wereldwijd grote indruk. In de nominatie voor de Athlete of the Year-prijs citeert de IWGA Castoldi om dit aan te tonen: “Aerobic gym is alles wat we ooit wilden doen en om daarin ook de beste te zijn, maakt ons blij. We doen ons ding met onze favoriete mensen en het is het meest bijzondere dat we hebben!”

Aan de leiding van vijfentwintig kandidaten

Het Italiaanse duo staat vandaag 9 januari 2019 met 4.145 stemmen hoog en droog op de eerste plaats. Een goed begin van deze online race, maar er zijn nog veel dagen te gaan en iedereen kan elke 24 uur zijn stem uitbrengen (op twee kandidaten). Er zijn vijfentwintig kandidaten in vijfentwintig sporten door de IWGA in de voorronde van deze sportverkiezing geselecteerd. Als het maar om sporters gaat die heel succesvol waren in 2019 en de sport die ze beoefenen op het programma van de Wereldspelen staat, waar ze ook wel wat gewonnen zouden moeten hebben.

Ook voor bijvoorbeeld de danssport is een Russisch koppel geselecteerd: Armen Tsaturyan en Svetlana Gudyno die ook al tien jaar samen aan de weg timmeren met massa’s wereltitels, Europese titels en andere medailles op de IWGA World Games en andere internationale titeltoernooien in het ‘Latin’ stijldansen op zak hebben. Zij hebben op dit moment 1.221 stemmen.

Meer weten en zelf online een keuze maken op welke twee kandidaten je wil stemmen, kan op de website van de AotY2019-sportverkiezing.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | Credit beeldcitaat inzetfoto en ingesloten posts: website en video’s YouTube © IWGA – Athlete of the Year 2019 Candidates;  Twitter © International Gymnastics Federation – FIG; Instagram-account © Davide Donatie

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.