2e Dutch Trampoline Open in Alkmaar

2e Dutch Trampoline Open in Alkmaar
Persfoto © Stg Dutch Trampoline Open | Fotograaf © Persburo Martin Mooij: DTO 2018 Alkmaar

ALKMAAR – In sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar is uiterlijk nog weinig zichtbaar van het grote internationale trampolinetoernooi wat hier op 14 en 15 maart 2020 zal plaatsvinden. Toch wordt er achter de schermen al vele maanden hard gewerkt door zowel de sporters als de organisatie om de tweede editie van het Dutch Trampoline Open tot een groot succes te maken. Het wordt de ultieme krachtmeting in eigen huis. Meer dan vierhonderd elite trampolinespringers uit alle hoeken van de wereld worden verwacht. Het hele weekend zullen er wedstrijden plaatsvinden voor teams, individueel en synchroon.

Het is nog donker als om 8:00 uur in de ochtend Jordy Mol (18) en Niamh Slattery (20) zich bij hun trainer Sven Mooij melden in de trampolinezaal van sportclub Triffis in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Terwijl het eerste handjevol schaatsers zich in het ochtendschemer warm rijdt op de schaatsbaan van De Meent, beginnen Mol en Slattery gemotiveerd aan hun krachtoefeningen. Het is de eerste training van de dag. Na school en studie, Mol wil dit jaar zijn examen HAVO behalen en Slattery studeert psychologie, staat er voor de twee en hun clubgenoten in de middag nog een training op het programma.

“Van dit soort ervaringen word je betere sporter”

Persfoto archief © GymPOWER | Fotograaf © Casper Beijn: clubgenoten Roel Teillers en Jordy Mol, nummers 1 en 2 op NK 2019 in R’dam Ahoy (klik op deze foto voor het interview met GymPOWER)

De talentvolle Jordy Mol zal dit jaar zijn debuut zal maken bij de World Cups voor senioren. Hij kijkt uit naar de wedstrijd in zijn eigen trainingscomplex. De dag begint vroeg voor de springer uit Nibbixwoud. Voor dag en dauw reist hij naar Alkmaar om zijn ultieme droom te kunnen verwezenlijken. Mol stelt vastberaden: “Ik hoop op het Dutch Trampoline Open een nieuw puntenrecord te springen. Wat het zo bijzonder maakt, is dat er heel veel goede springers komen naar een wedstrijd in je eigen hal. Ook train je de week ervoor met verschillende buitenlandse springers. Dat is heel leerzaam.”

Mooij, president van het Dutch Trampoline Open en hoofdtrainer van trampolinevereniging Triffis Alkmaar knikt instemmend: “In de eerste plaats organiseren we deze wedstrijd om onze sporters beter te maken. Zij krijgen dicht bij huis een prachtige krachtmeting met leeftijdgenoten van over de hele wereld. Van dat soort ervaringen word je altijd een betere sporter.”

Rondom de wedstrijd zijn er verschillende teams die in de hal van Triffis in sportcomplex De Meent Bauerfeind te gast zijn voor een trainingsstage. Mooij: “Ook in die weken kunnen onze sporters optimaal profiteren van het hoge niveau wat sommige clubs en teams meebrengen.”

Prachtige delegaties, en zelfs topland Japan!

Persfoto archief © GymPOWER | Fotograaf © Casper Beijn: Niamh Slattery op WK-kwalificatie 2019 in sportcomplex De Meent Bauerfeind Alkmaar (Klik op deze foto voor het interview met GymPOWER)

Niamh Slattery heeft ondanks haar nog jonge leeftijd al aardig wat ervaring opgedaan op het wereldpodium. In 2018 en 2019 is zij voor Nederland op WK’s voor senioren uitgekomen. Net als Mol is ook zij vast van plan om te scoren in eigen huis.

Slattery vertelt enthousiast “Mijn verwachtingen van het Dutch Trampoline Open dit jaar zijn ontzettend hoog! Dat we opnieuw zo veel wereldtoppers een podium kunnen geven in Alkmaar is heel bijzonder. Er is zo’n sterk deelnemersveld dat een finale halen een uiterst goede oefening eist. Dat zegt genoeg over de kwaliteit van de wedstrijd, en die finale daar gaan we natuurlijk voor!“ 

“We hebben ook deze editie weer enkele prachtige delegaties, met als hoogtepunt nationale selecties uit Duitsland, Zweden, Italië, Zwitserland, Polen, en zelfs topland Japan!”, vult Mooij zijn pupil aan.

De Meent Bauerfeind matcht ambities Triffis

Mooij, – in zijn actieve sportcarrière zelf één van de toptrampolinespringers van Nederland -, denkt terug aan de beginjaren: ”Een groot trampolinetoernooi in Alkmaar op de kaart zetten is iets waar we al van dromen sinds we onze club zijn gestart in 2004. Toen we met Triffis de prachtige accommodatie van De Meent Bauerfeind betrokken, hadden we een plek in Alkmaar die matchte met onze ambities. We wilden dat dit toernooi direct een hoogwaardig niveau zou hebben en daarmee een aantrekkelijk toernooi zou zijn voor top-trampolineclubs en nationale selecties van over de hele wereld.“

Mooij, – die bij de eerste editie ook hielp met het uitreiken van de prijzen -, zet uiteen dat er met vele handen heel hard gewerkt is om het evenement direct goed op de kaart te zetten. Dit door middel van social media en communicatie. Het plan was succesvol. In de eerste editie namen er al top landenteams deel en kwamen er meer dan driehonderd springers uit de hele wereld naar Alkmaar.

Mooij: “We wilden overbrengen dat dit toernooi echt een toernooi is waarbij presteren hoog in het vaandel staat. De mond-op-mond reclame en de goede naam die deze wedstrijd toen heeft gekregen heeft er toe geleid dat deze keer meer dan vierhonderd deelnemers uit achttien verschillende landen en drie continenten: Europa, Australië en Azië op de trampoline hun oefeningen gaan laten zien.”

WK-waardige ervaring, supertoffe wedstrijd

Tijdens het Dutch Trampoline Open zal sportcomplex De Meent Bauerfeind weer tot in alle hoeken de sfeer uitademen van een internationaal topevenement. Zo is er een aparte inspringhal, een stretch- en ontspanningsruimte en een prachtig aangeklede wedstrijdhal.

Mooij: “Met het Dutch Trampoline Open bieden we een WK-waardige ervaring aan onze sporters. Voor toeschouwers is het ook echt een supertoffe wedstrijd; we hebben topsport, een DJ die extra sfeer toevoegt in de hal en spannende finales met een heel hoog niveau. Dit is echt spectaculair en ik zou iedereen die nieuwsgierig is, aanmoedigen om 14 of 15 maart 2020 gewoon te komen kijken!”

Meer informatie over het Dutch Trampoline Open is te vinden op de website en Facebook-nieuwspagina van het toernooi.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst: persbericht © Stg Dutch Trampoline Open | Credits beelden en beeldcitaten: persfoto (inzet) © Stg. Dutch Trampoline Open | Fotograaf: © Fotopersburo Martin Mooij: DTO 2018 (uitsluitend bij publicatie van dit persbericht rechtenvrij);  ingesloten Facebook-nieuwsfoto prijsuitreiking DTO 2018, promovideo 2e DTO 2020 en aftermovie 1e DTO 2018: © Stg Dutch Trampoline Open; persfoto’s onder accreditatie archief © GymPOWER | Fotograaf © Casper Beijn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.