Derde KNSB Cup in De Meent Bauerfeind

Derde KNSB Cup in De Meent Bauerfeind
Persfoto © AIJC | Fotograaf © Piet van Es/© Pietures.nl

ALKMAAR – In de aanloop naar de Nederlandse kampioenschappen annex de internationale Challenge Cup in het kunstrijden komende maand werden er al in Dordrecht en Eindhoven twee selectiewedstrijden georganiseerd voor kunstrijders in de hoogste divisie. De derde en tevens laatste KNSB Cup wordt verreden op 18 en 19 januari 2020 op de Meent Bauerfeind in Alkmaar.

Om deel te kunnen nemen aan het hoogste niveau van de landelijke competitie in deze artistieke schaatssport dient elke kunstrijder aan het begin van het seizoen aan te tonen dit niveau te beheersen met het behalen van een bepaalde schaatsvaardigheidstest per categorie. Op ten minstens één van de drie KNSB Cups dient vervolgens een technische limiet gereden te worden om in aanmerking te komen voor een ticket voor de finale. De te behalen puntenlimieten zijn per leeftijdscategorie verschillend.

Goede traditie voor Alkmaarsche IJsclub (AIJC)

Voor de Alkmaarsche IJsclub, De Meent Bauerfeind en Alkmaar Sport is het goede traditie geworden om eenmaal per seizoen de cup te mogen organiseren. De kwalificatiewedstrijd vindt inmiddels voor de zesde keer plaats in Alkmaar. Tijdens de wedstrijd in Alkmaar verschijnen zeven rijders voor AIJC Kunstrijden aan de start: Katya ElKalaani (14 jaar), Alessia Ballirano (14 jaar), Kaylee Moree (14 jaar), Billy de Munk (14 jaar) en Melissa Hopman (15 jaar) (allen Advanced Novice) en Iris Groot (17 jaar) en Lika Brons (18 jaar) (beiden junioren).
Op zaterdag 18 januari 2020 vindt de wedstrijd plaats tussen 9:00 en 17:00 uur en op zondag 19 januari 2020 tussen 10:00 en 16:00 uur. Toegang is gratis, bezoekers zijn van harte welkom op de tribune van sportcomplex De Meent Bauferfeind en Horeca TRCK is het gehele weekend geopend voor heerlijke versnaperingen. De wedstrijd in Alkmaar wordt wederom live uitgezonden via Facebook door Show Your Skill.Online. AIJC-Sponsor Karin’s Schaatssport uit Dordrecht is de gehele zaterdag aanwezig met een pop-up store in de ijshal en fotograaf Piet van Es van Pietures.nl legt de deelnemers op beeld namens de wedstrijdorganisatie.

Challenge Cup & NK kunstrijden 2020

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, een sport spelen en tekst
De Uithof in Den Haag is van 20 tot en met 23 februari 2020 het toneel voor de Challenge Cup en het Nederlands kampioenschap kunstrijden onder auspiciën van het Sectiebestuur Kunstrijden van de KNSB. Dit is een toernooi waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd vanaf tien jaar tot de senioren de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met topatleten uit andere landen. Ook de nationale titels staan op het spel. De beste Nederlandse kunstrijder in iedere categorie wordt Nederlands kampioen.
Daarnaast dient de wedstrijd als voorbereiding en laatste kwalificatie voor de internationale toprijders op de WK’s voor senioren en  junioren. De Challenge Cup is en blijft een zeer gewaardeerd internationaal kunstrijtoernooi en  past goed in de ambitie om het Nederlandse kunstrijden op olympisch niveau te krijgen en tegelijkertijd de sport onder een groot Nederlands en internationaal publiek onder de aandacht te brengen.
Meer info over de derde KNSB Cup in Alkmaar en de Challenge Cup & NK kunstrijden 2020 kun je vinden op de Facebook-nieuwspagina en website van de organiserende club AIJC Alkmaar en van het Sectiebestuur Kunstrijden van sportbond KNSB en haar website.
Artikel © GymPOWER | Credit tekst en beelden/beeldcitaten: persbericht © AIJC Alkmaar, © KNSB kunstrijden SBK, fotograaf © Piet van Es van © Pietures.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.