Grote interesse voor Open Tribunedag

Grote interesse voor Open Tribunedag
Beeldcitaat Instagram © Eric Boonstra-Holland: Open Tribunedag Heerenveen 2020

HEERENVEEN – Afgelopen zondag 19 januari 2020 werd in de Epke Zondeland-turnhal van Sportstad Heerenveen weer een Open Tribunedag georganiseerd door Topsport Noord. Publiek kon voor een tientje vanaf de tribune een kijkje nemen tijdens de training van Topsport Noord, waarbij naast de jeugdige talenten ook de eredivisie-turnsters van Topsport Noord trainden. Onze correspondent in Noord-Nederland ging voor GymPOWER nieuwsgierig een kijkje nemen bij dit eerste turnevenement van het jaar, waar een glimp op te vangen was van de ‘Dutch Road 2 Kyo 2020’.

De tribune bij de trainingshal was goed gevuld met rond de honderdvijftig belangstellenden. Veel ouders namens hun kroost mee die volop genoten van het dagje uit met hun turnheldinnen. Wel was opvallend dat er net zoveel volwassenen als kinderen op de tribune zaten. Voorafgaand aan de training konden de bezoekers voor vijf euro meer handtekeningen ontvangen van topsporters zoals olympisch kampioene balk Sanne Wevers, olympiër Vera van Pol en huidig Nederlands kampioene meerkamp Naomi Visser. Ook konden ze met de dames op de foto te gaan.

Epke en Sanne gaan voor de Spelen

Dit jaar geen herenturnen op de vloer. Epke Zonderland, die samen met Sanne Wevers het turnboegbeeld van Topsport Noord is en er daarom altijd bij is voor de fans op de Open Tribunedag, moest dit feestje aan zich voorbij laten gaan in verband met zijn voorbereidingen op de FIG World Cups. De Olympisch rekkampioen van 2012 legde aan de NOS Sport van de week uit in het turncentrum dat naar hem vernoemd is, dat hij alles op alles aan het zetten is om hoge scores te halen in de komende wereldbekerwedstrijden om zodoende alsnog een ticket te veroveren voor zijn vierde Spelen, die van de zomer in Tokio, Japan, worden gehouden. Voor dat doel wijkt even alles.

 

Tijdens de open training in Heerenveen werd er door de speaker, Eric Boonstra-Holland, informatie gegeven over trainen bij Topsport Noord en werden diverse interviews met de aanwezige topsporters gehouden. Sanne Wevers gaf aan in de afrondende fase te zitten hoe haar balkoefening er moet gaan uitzien richting de Olympische Spelen en daar dan de komende maanden qua training hard op in te gaan zetten om dit klaar te hebben tijdens het NK wat tevens een kwalificatiemoment wordt.

Stevige strijd voor Team Nederland

Vera van Pol wil graag naar het komende EK en geeft aan dat de mogelijkheid tot plaatsing voor het team richting de Spelen een stevige strijd zal gaan worden nu er nog maar vier in plaats van vijf dames per team heen mogen. De bescheiden en nuchtere Naomi Visser laat nog weinig los of haar mogelijke kansen op deelname aan het os team en geeft aan wel te zien hoe het loopt. Wel kon ze vertellen dat ze nog gaat deelnemen aan een FIG World Cup.

 

De nieuwbakken eredivisie senioren Merel Pouw en Lisa van Rozen vertelden in het interview met de speaker, dat hun doelstelling ligt bij het behalen van het minimale puntenlimiet om het komend jaar in het Nederlands team te mogen blijven participeren en die deelname veilig te willen stellen. Een nobel streven voor deze turnsters die vorig jaar nog bij de junioren uitkwamen en zich nu moeten opwerken naar het hoge niveau binnen de seniorenselectie van het Nederlandse damesturnteam.

Handtekeningen, selfies en inspiratie

Na ruim drie uur de training bekijken ging het publiek tevreden en met handtekeningen en selfies weer naar huis. Met nieuwe inspiratie en stimulans om zelf beter te gaan turnen of om hun turnheldinnen te volgen in dit Olympisch jaar, onderweg naar Tokio 2020. Een mooi initiatief van Topsport Noord om belangstellenden een kijkje te gunnen in dit topturnbolwerk van Nederland.

Meer over de Open Tribunedag is te vinden op de website en de Facebook-nieuwspagina van Topsport Noord Turnen.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst: correspondent  GymPOWER in Heerenveen (naam en adres bekend bij onze sportredactie) | Credit beeldcitaten © Tosport Noord Turnen; © NOS Sport;  Instagram speaker © Eric Boonstra-Holland

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.