Dutch International Contest in Heerlen

Dutch International Contest in Heerlen
Persfoto © GymPOWER | Fotograaf Therry da Silva: Jordy Erens namens Nederland op WK 2018

HEERLEN – Op zaterdag 25 januari 2020 organiseert KWV De Heidebloem in sporthal De Varenbeuk in Heerlen voor de zestiende keer het ‘Dutch International Artistic Cycling Contest’ (DIACC), onder auspiciën van wielerbond KNWU. Een unieke wedstrijd in het kunstfietsen op Nederlandse bodem met een groot veld aan internationale deelnemers.

De wedstrijddag begint om 11:00 uur en bestaat uit verschillende rondes. De DIACC 2020 is uitgeschreven voor kunstfietsers in diverse leeftijdscategorieën en niveaus: basisschoolleeftijd, jeugd, junioren, senioren en teams (viertallen). Bij voldoende belangstelling komen ook één-wiel-rijders in actie.

De wereldtoppers uit deze sport komen met name uit Duitsland, maar ook in andere Europese landen en andere werelddelen kent deze artistieke en acrobatische wielersport haar gepassioneerde beoefenaars en talenten. Ook in Nederland en België. Wie kennis wil maken met deze acrobatische sport op hoog niveau moet komende zaterdag in Heerlen zijn.

KWV De Heidebloem is één van de weinige clubs in Nederland met ‘indoor cycling’ in het sportaanbod: artistiek fietsen – het turnen op een speciaal hiervoor gemaakte fiets dat aan voltige in de hippische sport doet denken – en ‘cycleball’, een balsport op de fiets waarbij twee teams van twee wielrijders elk de bal in het net achter de tegenpartij tracht te krijgen met ook een speciale fiets hiervoor.

De club nodigt alle sportliefhebbers uit om een mooie wedstrijd te komen kijken en de sporters te komen aanmoedigen. De entree is gratis. Meer informatie is te vinden op de Facebook-nieuwspagina en website van KWV De Heidebloem.

Artikel © GymPOWER | Credit info en poster © KWV De Heidebloem | Credit persfoto archief © GymPOWER | Fotograaf © Therry da Silva: Regerend Nederlands kampioen Jordy Erens van KWV De Heidebloem op de WK 2018

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.