Eerste voorronde NK Cheer in Den Haag

Eerste voorronde NK Cheer in Den Haag
Persfoto © GymPOWER | Fotograaf © Yoshida Rosenboom: Cheerleaders Turnz Amsterdam Gymnastics in actie op NK 2019 DCAD

DEN HAAG – Op zondag 26 januari 2020 wordt in Den Haag de eerste voorronde gehouden voor het Nederlands Kampioenschap Cheerleading van cheerbond Dutch Cheer and Dance (DCAD), aangesloten bij de NOC*NSF. Cheerleading op Nederlandse bodem: ‘Bring on the Cheer!’

In Nederland zijn inmiddels circa vijfentwintig cheerleading-verenigingen, waarvan een groot gedeelte mee zal doen aan de wedstrijd op zondag 26 januari van cheerbond Dutch Cheer and Dance. De afgelopen jaren is Nederland enorm gegroeid qua cheersport. In iedere regio zit wel een vereniging waarbij zowel meisjes als jongens vanaf zes jaar trainen om net zo goed te worden als hun helden uit ‘Cheer’, zoals Gabi Butler, La’Darius Marshal en Jerry Harris.

‘Cheer’ één van best bekeken Netflix-series

‘Cheer’ dat een Amerikaans collegeteam volgt op weg naar het grote kampioenschap, is op dit moment één van de meest bekeken Netflix-documentaires. De reacties op deze serie zijn positief en een ware ‘eye-opener’ dat cheerleading een topsport is waarbij veel van atleten wordt verwacht.

Duo Masters vierde op WK Cheerleading

“Als nationale cheerbond faciliteren we graag een omgeving waarbij groei, sportiviteit en professionaliteit bovenaan staan”, aldus DCAD in haar persbericht. “Iedereen is dan ook van harte welkom om een kijkje te nemen in de Nederlandse keuken van cheerleading en bij interesse koppelen we potentiële leden graag aan één van de clubs die ons land rijk is!”

Kom kijken en sluit je aan bij een cheerclub

Dat Nederland inmiddels een goede internationale vertegenwoordiging heeft, is niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft een team van Djalita uit Utrecht in november 2019 een vierde plaats weten te behalen op het WK Cheerleading 2019 in Takasaki, Japan.

Meer informatie over de eerste voorronde van het NK in Den Haag is te vinden op de Facebook-nieuwspagina en de website van de DCAD.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst: naar persbericht © DCAD | Credit foto archief © GymPOWER | Fotograaf © Yoshida Rosenboom: Actie team Turnz Amsterdam Gymnastics op NK 2019 in Amsterdam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.