Nationaal Duet ook op NK 2020 in SKWA

Nationaal Duet ook op NK 2020 in SKWA
Foto © Casper Beijn: Nationaal Duet Noortje en Bregje de Brouwer in actie voor het jurypanel op het NK 2019

HOOFDDORP – Op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020 organiseert de KNZB in samenwerking met de lokale vereniging ZPCH de Nederlandse kampioenschappen synchroonzwemmen voor senioren en masters in het zwembad van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp. Voor het Nationaal Duet Noortje en Bregje de Brouwer is dit de eerste testwedstrijd in het internationaal wedstrijdseizoen dat moet leiden naar definitieve kwalificatie voor een historisch optreden namens Nederland op de Olympische Spelen over een half jaar in Tokio.

Tijdens de gecombineerde nationale kampioenschappen voor solisten, duetten en teams van de twee verschillende leeftijdscategorieën komen 107 senioren en 74 masters aan de start, die twee soorten uitvoeringen zullen laten zien in het SKWA-zwembad: de technische op zaterdag en vrije op zondag. “Het kampioenschap staat garant voor een mooie sportieve strijd’, aldus het persbericht van de KNZB.

“De NK staat garant voor een mooie sportieve strijd”

Dit is meer dan een understatement voor deze prachtige Olympische zwemsport die, op elk niveau en elke samenstelling, zowel artistiek als acrobatisch oogstrelend en adembenemend kijkspektakel biedt. Deze NK is één van de mooiste momenten van het jaar om alle toppers en talenten van Nederland in deze sport te bewonderen.

Goede voorbereiding op kwalificatie voor de Spelen

Het optreden van de tweeling De Brouwer die al jaren aantoont van wereldklasse te zijn is daarbij een kers op de taart. Gezien het belang dat op het spel staat dit jaar, kwalificatie voor de Spelen, wordt verwacht dat het Nationaal Duet op haar best zal zijn. De KNZB legt in haar persbericht uit: “Het NK een  is voor het Nationaal Duet Noortje en Bregje de Brouwer een voorbereidende wedstrijd in aanloop naar het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Tokio. Tijdens dat toernooi – begin mei – zal het duet moeten excelleren om kwalificatie voor de Spelen te realiseren. Het NK is voor hen een eerste trainingswedstrijd.” 

Vanaf nu zijn echt altijd te zien in het SKWA in Hoofddorp

Het  SKWA heeft er wat dat betreft alle vertrouwen in. Van de week werd – net als voor Oranjeturnster Eythora Thorsdottir in de race naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro – de trappen in het sportcomplex, waar de tweeling dagelijks traint bij ZPCH onder leiding van bondscoach Esther Jaumá Cayuela, een fotokunstwerk met het motto van het Nationaal Duet onthuld: ‘Hoe moeilijker de prestatie, hoe mooier het succes’. Dit moet een extra hart onder de riem zijn voor de zussen De Brouwer, die inmiddels regelmatig verblijd worden met steunbetuigingen en bijdragen van gulle sponsoren die hen graag ondersteunen in hun heroïsche strijd voor Olympische kwalificatie. Ze waren er in ieder geval meer dan blij mee, dat ze vanaf nu altijd te vinden zijn in het SKWA.

Meer informatie over het NK synchroonzwemmen 2020 voor senioren en masters en de online kaartverkoop is te vinden op de website van de KNZB. Meer over het Olympisch traject van het Nationaal Duet is op haar Facebook-nieuwspagina en ook op de website van de KNZB te vinden.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst: naar persbericht KNZB | Credit ingesloten post Facebook-nieuwspagina © Nationaal Duet | Credit inzet: persfoto archief © GymPOWER; fotograaf © Casper Beijn: Nationaal Duet Noortje en Bregje de Brouwer in actie voor het jurypanel op het NK 2019 in het zwembad van Sportstad Heerenveen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.