Stars on Ice Cup is in 2020 KNSB-bokaal

Stars on Ice Cup is in 2020 KNSB-bokaal
Persfoto archief © Stars on Ice Cup 2019: Zoetermeers clubteam wint zelf op eigen toernooi

ZOETERMEER – Stichting Kunstschaats Academie Stars on Ice houdt op 25 en 26 januari 2020 voor de negende keer de Stars on Ice Cup op de ijsbaan van het Silverdome in Zoetermeer. Vanaf dit jaar is dit toernooi ook opgenomen in de bokalencompetitie van schaatsbond KNSB. De club biedt een aantrekkelijk programma met nationale en internationale deelnemers en nodigt sportliefhebbers uit om te komen genieten van het kijkspektakel. De toegang is gratis.

De belangstelling voor de wedstrijd is groot, ook vanuit het buitenland. Er hebben zich bijna vierhonderd kunstrijders gemeld in diverse niveaus en leeftijdscategorieën – van drie jaar tot senior –  voor dit toernooi dat uitgegroeid is tot een prominent evenement op de artistieke sportkalender. Voor een aantal Nederlandse deelnemers telt de wedstrijd mee in de bokalencompetitie van de KNSB als respectievelijk vierde en vijfde wedstrijd in de M- en B-categorieën. Het wedstrijdcircuit ‘Solo Bokalen’ wordt gejureerd in het ‘klein systeem’ en zal uitmonden in de KNSB Bokalen-finale.

Het gaat hier bovenal om het clubteamklassement

Daarnaast doen er ook andere kunstrijders uit o.a. België, Luxemburg, Duitsland en Rusland en Nederland mee. Vorig jaar wonnen de Nederlandse talenten Roos van der Pas en Melissa Hopman goud en zilver in de categorie ‘Advanced Novice’, waarbij ze het zilver aan de Belgische Jolien Jennes lieten. Al gaat het bij de Stars on Ice Cup bovenal om het clubteamklassement, waarbij een club de Stars on Ice bokaal kan winnen door de inzet van al haar kunstrijders, onafhankelijk van niveau en leeftijd.

De Stars on Ice Cup wordt jaarlijks gehouden in het Silverdome, waar de selectie van de Zoetermeerse club onder leiding van trainster Angelique Lew zes dagen per week traint en gebruik maakt van alle faciliteiten. Het tweedaags toernooi dat jaarlijks wordt gehouden, is ooit opgezet om clubs de gelegenheid te geven aan een wedstrijd deel te nemen met al hun kunstrijders in verschillende leeftijdscategorieën.

De Stars on Ice Cup blijft in Zoetermeer

Vorig jaar won de thuisclub zelf de felbegeerde bokaal

De Zoetermeerse club met circa honderdtwintig leden won vorig jaar zelf weer eens de felbegeerde bokaal (inzetfoto) en heeft dit weekend de uitdaging om deze weer thuis te houden. Het wordt een intensief weekendje voor iedereen. Wat de tijden en het programma betreft is, het toernooi met vierhonderd deelnemers zwaar bezet. De wedstrijden beginnen om 7:00 uur ‘s morgens en duren tot 22:00 uur. De organisatie van de club en haar bataljon vrijwilligers doen hun uiterste best om iedereen het naar de zin te maken. De gezellige sfeer is bij de Stars on Ice Cup altijd troef.

Daar de Stars on Ice Cup een formele KNSB Bokaal is geworden zal ook de officiële livestreamer van de KNSB, Show Your Skill.Online, present zijn om deze wedstrijd live te verslaan. Dit is op zaterdag 25 januari 2020 te bekijken via deze link en op zondag 26 januari 2020 via deze link. Meer info is te vinden op de Facebook-nieuwspagina en de website van de organiserende club.

Artikel © GymPOWER | Naar persbericht, inzetfoto (archief SoI 2019) en info © Stars on Ice Cup Zoetermeer 2020

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.