Donar Team Cup eerste turntoernooi 2020

Donar Team Cup eerste turntoernooi 2020

DEN HAAG – In het weekend van 25 en 26 januari 2020 organiseert sportclub GV Donar voor de tweede keer de Donar Team Cup. Een turntoernooi voor clubteams waarbij ook individuele prijzen te winnen zijn. Dit jaar vind het toernooi in Overbosch plaats in Den Haag. Het bleek inderdaad een blijvertje op de kalender die dit keer het Olympisch jaar mag openen, waarin alle Nederlandse sportharten hard kloppen voor hun turnheldinnen en -helden in de race naar Tokio 2020.

Het Haagse toernooi is bedoeld voor teams met drie of vier turnsters die uitkomen in de onderbouw N3, D1 of D2 of bovenbouw derde, vierde of vijfde divisie. Deze deelneemsters krijgen de kans te schitteren en hun kunnen en passie voor de turnsport te tonen op een groot, landelijk toernooi in de battle met mede-turnsters op hetzelfde niveau.

Ieder teamlid turnt op een toestel mee en de beste drie per toestel tellen mee voor het teamresultaat en bepalen de eindpositie in het klassement. Het beste clubteam gaat naar huis met de Donar Team Cup-beker 2020. Ondanks het wedstrijdelement is de sfeer ongedwongen en ontspannen en valt er heel wat sportplezier vast te leggen.

Daarnaast kun je met je eigen scores individuele toestelmedailles winnen. Dat is de charme van dit gezellige toernooi, waarbij je je kan inschrijven op het toestel waar je je het liefst of het best op turnt en de rest kan laten. Of je moet zo fanatiek zijn dat je je team aan een hoge klassering of aan de Donar Team Cup-beker wil helpen natuurlijk.

De inschrijving voor de tweede editie van dit leuk toernooi geschiedde al in het eerste weekend van november 2019. De eerste editie was zo geslaagd en in de smaak gevallen dat na dat weekend de inschrijving weer gelijk gesloten kon worden. GymPOWER was er vorig jaar bij op uitnodiging voor een reportage en toen al konden we vaststellen dat de Donar Team Cup een blijvertje was op de turnsportkalender. De ingesloten (beeld)verslag. Ze hebben woord gehouden in Den Haag. Dat kunnen we weer gaan bekijken komend weekend.

Donar Team Cup wakkert turnvuurtje aan

Meer informatie over de Donar Team Cup Den Haag 2020 staat op de Facebook-evenementenpagina en Facebook-nieuwspagina van de Donar Team Cup, alsook de Facebook-pagina en website van de organiserende club, GV Donar Den Haag.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst: naar persbericht © Donar Team Cup | Credit inzet: persfoto archief © GymPOWER | Fotograaf © Casper Beijn onder persaccreditatei van © GymPOWER Sportmagazine

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.