Support Jordy Mol naar de wereldtop!

Support Jordy Mol naar de wereldtop!
Persfoto © GymPOWER | Fotojournalist © Casper Beijn: Interview met Jordy Mol in de mixed zone op NK Clubteams 2019-2020 in Oss

NIBBIXWOUD – Trampolinespringer Jordy Mol van TV Triffis Alkmaar mag Nederland in 2020 vertegenwoordigen op onder andere de wereldbekerwedstrijden in Bakoe, Azerbeidzjan, en Brescia, Italië. Om die reden is hij een crowdfundactie begonnen via Talentboek.nl. Topschaatser Irene Schouten steunt hem naar de wereldtop en lanceerde zijn nieuwe actie, mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Botman uit zijn woonplaats, Nibbixwoud.

De nu achttienjarige Mol begon in 2013 met trampolinespringen en kan samen met een keur aan (inter)nationale toppers en talenten in de selectie van trampolinevereniging TV Triffis, – erkend in 2014 door gymnastiekunie KNGU/DG en de NOC*NSF als talentopleidingscentrum (TOC) -, elke dag trainen in de moderne trampolinehal in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Een TOC is een regionaal trainingscentrum middels faciliteiten en coaching het kwaliteitsniveau biedt om talenten tot op internationaal topsportniveau op te leiden.

Ontpopt zich als begenadigd trampolinespringer

Na jaren trainen en zich ontwikkelen in deze topsport onder begeleiding van hoofdtrainer en coach Sven Mooij, ontpopt Mol zich als een begenadigd trampolinespringer op eredivisie-niveau met groot toekomstperspectief. Hij kan als senior topsporter vanaf nu meedoen aan internationale topwedstrijden en de wereldtop gaan bestormen, met als ultiem doel: deelnemen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, Frankrijk.

Mol is met individueel springen vice-kampioen van Nederland en won samen met clubgenoot Roel Teillers brons met synchroonspringen op het NK 2019 in Rotterdam Ahoy.[Rectificatie tekst in video.] Dat is een grote prestatie en verdienste omdat er in Nederland nu een ijzersterke generatie heren meedoen op het hoogste niveau van het trampolinespringen en de concurrentie dus groot en sterk is. In het najaar van 2019 kwalificeerde hij zich voor de Wereldkampioenschappen voor junioren in Tokio, Japan, maar ook voor de FIG World Cups in 2020.

World Cups zijn leerzaam, belangrijke en kostbaar

Met Team E-1 van zijn club TV Triffis – met ook regerend Nederlands kampioen Bo Bet, WK-ganger Niamh Slattery en topspringster Lara Schut in het team – werd op 18 januari 2020 de nationale teamtitel behaald in de eredivisie. Mol is overigens ook één van de beoogde kandidaten voor de EK 2020 in Gothenburg, Zweden.

In de mixed zone op de NK Clubteams 2019-2020 in sporthal De Rusheuvel in Oss vertelde Jordy Mol aan GymPOWER over zijn plannen en doelen: “Ik mag dit jaar Nederland vertegenwoordigen op de World Cups in Bakoe en Brescia. Hiervoor moet ik mijn eigen kosten en die van mijn meereizende trainer en een jurylid betalen. Hieraan meedoen is voor een trampolinespringer heel leerzaam en belangrijk voor progressie. Kostbaar, maar ik heb er alles voor over!” [Zie verder het bovenaan dit artikel ingesloten YouTube-filmpje voor meer van dit interview met GymPOWER.]

Nieuwe Talentboek-actie met steun Bakkerij Botman

Naast opleiding en topsporttraining (26 uur per week) werkt Jordy er ook hard voor om de nodige fondsen te verdienen om het meedoen aan internationale topwedstrijden en zijn daarmee sportcarrière mogelijk te blijven maken. Zijn ouders hebben tot nu toe een groot deel van zijn sportcarrière bekostigd, maar nu hij volwassen is en zich ontwikkeld heeft naar het hoogste niveau in zijn sport stijgen ook de kosten en daarom zet hij zich in om de financiën rond te krijgen.

Wie hem daarbij extra kan en wil steunen, is de hardwerkende Mol heel dankbaar. Dat kan bijvoorbeeld via Talentboek.nl waar hij een nieuwe crowdfundactie begonnen is, die gesteund wordt door Bakkerij Botman uit zijn woonplaats Nibbixwoud. Topschaatser Irene Schouten steunt hem op zijn weg naar de wereldtop en hielp hem de nieuwe actie te lanceren. Ze mocht als eerste een pakje heerlijke Botman-spritsen ontvangen en proeven. Elke donateur van € 25,00 op Talentboek.nl krijgt van Mol ook zo’n pakje heerlijke koeken bezorgd, vers gebakken door Botman uit eigen bakkerij.

Lees meer hierover op de website van Talentboek.nl en support trampolinespringer Jordy Mol naar de wereldtop! Meer over de spritsen kun je vinden op de website van Bakkerij Botman. Meer over het trampolinespringen bij de TOC in Alkmaar en de sportcarrière van Jordy Mol kun je vinden op de website van TV Triffis Alkmaar.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva | Credit (video)beelden en interview © Casper Beijn | Beeldcitaat en info actie Talentboek.nl  via Facebookpagina © Jordy Mol

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.