Shanna Appelman wint Nationale Winterspelen

Shanna Appelman wint Nationale Winterspelen
Beeldcitaat detail Facebookpagina © Shanna Appelman - Foto erepodium CrossFit The Nationals- Winter Games Den Bosch 2020

DEN BOSCH – Op 11 januari 2020 werden in de Brabanthallen in Den Bosch de CrossFit Nationals Winter Games 2020 gehouden. Shanna Appelman van CrossFit Heerhugowaard won de wedstrijd in de hoogste divisie bij de dames – Platinum Female -. In de all-around ranking halverwege het wedstrijdseizoen staat ze derde. Er wordt in deze ‘gym-sportwereld’ met groot respect gesproken over haar prestaties.

Er zijn inmiddels meerdere (ex-)sporters, trainers en anderen uit de gymsportwereld tegelijk of in een tweede sportleven actief met CrossFit. Appelman is één van de bekendste en succesvolste. Ze heeft na een vruchtbare carrière in de tunsport de draad weer opgepakt in deze zware fitness-sport die zich toelegt op het kweken van het andere soort ‘gym-power’.

Comeback in CrossFit na schouderoperatie

Na het ondergaan van een schouderoperatie maakte Appelman, voormalig turnster, gewaardeerde turntrainster/coach, personal trainer en sportmasseur, grote naam in haar nieuwe sport CrossFit. Na het winnen van drie van de voorgaande online wedstrijden in 2019 zette ze de live Nationale Winterspelen 2020 op haar naam.

‘The Nationals’ is een CrossFit-competitie waarbij in zes fitness-work-outs verspreid over tien maanden wordt gezocht naar de meest fitte atleet in elke divisie. Work-outs worden gedaan in je eigen box (sportclub). De beste atleten van iedere divisie mogen deelnemen aan de live events, namelijk de Winter- en Zomerspelen. De lopende competitie begon op 1 augustus en 26 september 2019 en zal eindigen op 16 mei 2020.

Verplicht je work-outs filmen en insturen

Er zijn jaarlijks prijzen te verdienen in het online algemeen klassement. De top twintig van de eerste helft van het seizoen wordt uitgenodigd voor de Winterspelen. De top twintig van de tweede helft wordt uitgenodigd voor de Zomerspelen. Opmerkelijk detail in een tijd dat de sportwereld dichtgemetseld wordt met uiteenlopende beeldbeleidsregels bij sportbonden: om mee te dingen naar de prijzen, moet je al je work-outs filmen en insturen. Er wordt ook een clubklassement bijgehouden.

Op haar Facebookpagina beschrijft Appelman hoe ze door de vier work-outs kwam op de Nationale CrossFit Winterspelen en wat ze heeft moeten doorstaan om deze titel te bemachtigen. De gedreven sportvrouw die weer actief kan zijn op het hoogste niveau, bedankte haar supporters voor de steun: Dat was hard werken vooral toen Anne van Mierlo naast je even een eind sprint ging inzetten, maar ik kon net voor blijven! Eerste op wod 4 \kdf  en dus eersteste overall 🏆🙂 Thanks voor alle aanmoedigingen.

Ze bestormt de CrossFit-top van Nederland

Appelman wordt onder anderen gefeliciteerd door Roald Tromp (54), eigenaar van CBD Sports, fanatiek CrossFitter bij CrossFit Flames XL in Amsterdam. “Na haar schouderoperatie, begon Shanna, één van onze atletes, met CrossFit en nu bestormt ze de top van Nederland in deze sport.”, schrijft hij op de Facebook-nieuwspagina van CBDsports.nl

Meer informatie over CrossFit en The Nationals Winter Games 2020 alsmede de complete uitslagen zijn te vinden op de website van Crossfitters.nl en de website van Thenationals.nl

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva o.g.v. info en beeldcitaten: Facebook-(nieuws)pagina © Shanna Appelman en © CBD sports

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.