21ste Eindhoven Diving Cup in volle gang

21ste Eindhoven Diving Cup in volle gang
Persfoto archief © GymPOWER | Fotograaf © Maurice Smeets

EINDHOVEN – In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven is de éénentwintigste editie van de internationale Eindhoven Diving Cup in volle gang. Op de eerste wedstrijddag, donderdag 30 januari 2020, waren er al mooie sprongen te zien en werden dito resultaten geboekt. Ruim 170 deelnemers uit achttien landen geven acte de présence op het populaire toernooi dat het nieuwe jaar voor de schoonspringers inluidt in de aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio. Ook Team Nederland met o.a. Europees kampioenen Inge Jansen en Celine van Duijn en YOG-finalist Dylan Vork, is daarom van de partij. Het wedstrijdprogramma loopt door tot en met zondag 2 februari a.s.

De Eindhoven Diving Cup is de grootste internationale schoonspringwedstrijd in Europa en doet een belangrijke bijdrage aan de sport in`Nederland in het algemeen en in de Brabantse lichtstad en de regio in het bijzonder. Niet voor niets is het motto: “Where the future stars compete!” Wethouder Stijn Steenbakkers vereerde het toernooi in de thuisbasis van PSV Schoonspringen met de officiële opening op de eerste dag.

Een groots toernooi voor progressie en inspiratie

Dertig teams nemen deel, waarvan sommigen van ver buiten Europa. In de diverse leeftijdscategorieën wordt er solo gesprongen van de 1 -en 3-meterplanken en van diverse hoogtes van de toren. Daarnaast wordt er bij de heren en dames synchroon gesprongen van de 3-meterplank.

“Het is een groots toernooi waar alle sporters uit elke leeftijdscategorie de ruimte krijgen om zich van hun beste kant te kunnen laten zien, om zich te verbeteren en om inspiratie van elkaar op te doen. Niet verwonderlijk dat het aantal inschrijvingen nog steeds elk jaar stijgt. Tijdens de komende Eindhoven Diving Cup vinden er gedurende de vier wedstrijddagen zo’n 400 starts plaats”, meldt de organisatie terecht trots in haar persbericht.

Schoonspringers Team Nederland ook op EDC 2020

De schoonspringers van de Nederlands selectie onder leiding van KNZB-bondscoach Edwin Jongejans neemt ook deel aan de Eindhoven Diving Cup, in aanloop naar de Olympische Spelen. Celine van Duijn zal in Tokyo in actie komen op de toren, Inge Jansen op de 3-meterplank. Samen hopen ze zich later dit jaar nog te kwalificeren op het onderdeel 3 meter synchroonspringen

Iedereen die de Eindhoven Diving Cup wil bezoeken is van harte welkom in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, Antoon Coolenlaan 1, Eindhoven. De wedstrijden op vrijdag 31 januari 2020 zijn tot 18:30 uur, op zaterdag 1 februari 2020 van 9:00 tot 18:45 uur en op zondag 2 februari 2020 van 9:00 tot 15:00 uur.

Meer informatie, inclusief het complete wedstrijdschema is te vinden op de website van de Eindhoven Diving Cup. Op Instagram, YouTube, Facebook en Twitter is het evenement te vinden @Eindhovendivingcup. De wedstrijden zijn via YouTube ook live te volgen.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst: Naar het pers- en nieuwsbericht van de © Eindhoven Diving Cup en de © KNZB | Credit inzet archieffoto © Fotograaf Maurice Smeets onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credit beeldcitaten Instagram © PSV Schoonspringen en © Dylan Vork

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.