NK Micro-Teamgym 2020 in Nijverdal

NK Micro-Teamgym 2020 in Nijverdal

NIJVERDAL – Op zaterdag 1 februari 2020 worden de Nederlandse kampioenschappen micro-teamgym georganiseerd door gymnastiekvereniging Fysion in samenwerking met de Landelijke Technische Commissie van gymnastiekunie KNGU/DG. Een primeur voor deze acrobatische gymsport, die de sportliefhebbers volop springspektakel op minitrampoline en airtrack zal bieden tussen 9:00 en 19:00 uur in sporthal Kruidenwijk in Nijverdal.

Met de deelname van ruim zestig teams van twintig sportclubs uit heel Nederland op A-, B- en C-niveau en in drie verschillende leeftijdscategorieën (jeugd, junior en senior) staat in Nijverdal een keur aan topgymnasten die hun beste sprongkracht op minitrampoline en airtrack willen tonen in de strijd om de felbegeerde eerste nationale titels in deze jonge gymsport.

Minitrampolinespringen en airtrack-tumbling

Teamgym is de internationale/Europese versie van het groepsspringen dat in Nederland op grote schaal wordt beoefend. Alleen het onderdeel groepsdans ontbreekt nog op het eerste Nederlands kampioenschap (micro)teamgym. Aan het leren beheersen van dit belangrijke onderdeel in teamgym wordt keihard aan de weg getimmerd, getuige bijvoorbeeld de danslessen bij H.S.V. 1946 in Hoek van Holland (zie ingesloten Facebook-post).

De deelnemende teams treden aan namens Be Quick Franeker, LOVA Vroomshoop, CGV Urk, CSC’45 Heerenveen, KEV Vriezenveen, DOS Dronrijp, DOS Udenhout, GV Leeuwarden, SHELL Oudehaske,Swentibold Sittard, GV Veenwouden, MTV’69 Middelburg, GV Fysion Nijverdal, HSV 1946 Hoek van Holland, Quick Gym Oldenzaal, STAR Dordrecht, SV TWello, TV United Amstelveen, TVC Coevorden en Turnschool Rijssen (TSR).

Groepsdans ontbreekt op NK Micro-Teamgym

Op nationaal niveau zijn er overigens op dit moment drie teams in een voorbereidingstraject richting de Europese kampioenschappen Teamgym die van 14 tot 17 oktober 2020 gehouden zullen worden in Kopenhagen, Denemarken: een senior mixed team, een senior damesteam en een senior herenteam [rectificatie]. Wellicht dat ze een demo kunnen geven op de NK in Nijverdal.

Meer informatie over de NK Micro-Teamgym 2020 in Nijverdal is te vinden op de Facebook-nieuwspagina van de LTC Groepsspringen & Teamgym van de KNGU/DG. Meer info over het Europese titeltoernooi van 2020 in Kopenhagen, inclusief de online kaartjesverkoop, is te vinden op op de website van EK-Team NL en ook op de Facebook-nieuwspagina en website van de EK Teamgym 2020.

Artikel © GymPOWER | Credit info © LTC GRS & TMG KNGU/DG | Credit beeldcitaten (inclusief inzet) © KNGU/DG LTC Groepsspringen & Teamgym en © H.S.V. 1946 Hoek van Holland

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.