Turnsucces voor Turncentrum Waterland

Turnsucces voor Turncentrum Waterland

PURMEREND – De turners en turnsters van Turncentrum Waterland uit Purmerend en Beemster zijn goed bezig geweest en hebben de voorwedstrijden met groot succes weten af te ronden. Bij de dames werd in Amsterdam gestreden om plaatsing voor de landelijke wedstrijden in Wormer werd dit gedaan door de heren. En niet zonder succes. De turners behaalden drie gouden en een zilveren medaille in de wacht gesleept. In Amsterdam gingen de dames naar huis met goud en twee maal brons. Daarnaast zijn er maar liefst twaalf turners en turnsters in de tweede tot en met de vierde divisie doorgestroomd naar de landelijke wedstrijden.

In Wormer werd door trainer/coach Emilia Ric-Doe een hattrick gescoord. In de drie categorieën waarin haar pupillen uitkwamen, werd drie keer goud behaald! In de laatste kwalificatiewedstrijd voor de Instap derde divisie turnde Zeeger Kamper naar de eerste plaats. Ook Dean Asherov turnde met een vijfde plaats in de top van het klassement en beiden hebben daarmee plaatsing veilig gesteld.

Hattrick: drie keer goud in drie categorieën

Voor de Instap vierde divisie was het de eerste kwalificatiewedstrijd en Finn Struving turnde ondanks de zenuwen bij zijn allereerste wedstrijd ook naar het goud. Jordi Lagas die al een jaar meer ervaring heeft won zilver bij de pupillen vierde divisie. Marijn van der Eerden maakte het succesvolle weekend compleet door het goud te winnen bij de Jeugd vierde divisie. Zeer knap omdat hij na een zware enkelblessure een lange periode heeft moeten knokken om weer op dit niveau uit te kunnen komen en dit direct bekroont met de hoofdprijs. Een gouden medaille en tevens een ticket voor het NK.

Bij de dames waren vorig weekend al tien turnsters doorgestroomd naar de landelijke wedstrijden. Ook nu werd door de turnsters van de N3 en tweede en derde divisie goed geturnd. Bij de Jeugd tweede divisie behaalde Julia de Boer zilver ondanks dat halverwege de oefening haar muziek haperde. Ze turnde gewoon door en scoorde net als bij balk, brug en sprong hoge cijfers. Verrassing was hier Liz Brand die een foutloze wedstrijd turnde. Daar waar ze vorige wedstrijd nog genoegen moest nemen met een plek in de middenmoot won ze nu brons. Zij stroomt net als teamgenotes Julia de Boer en de tweeling Lindsey en Esmée Ettema door naar de landelijke wedstrijden.

Na stabiele voorwedstrijden landelijk turnen

Dit deed ook Maartje Hennephof bij de junioren derde divisie die dankzij twee stabiel geturnde voorwedstrijden dit jaar opnieuw landelijk mag gaan turnen. Mexx de Vries turnde naar haar eerste goud bij de senioren tweede divisie. Dit talent heeft het afgelopen seizoen wat pech gehad op wedstrijden waardoor er nooit helemaal uit kwam wat er in zit. Met deze foutloze wedstrijd en eerste plaats heeft ze kunnen laten zien wat ze echt in huis heeft. Renske Slijkerman turnde in deze categorie eveneens voldoende om voor de achtste keer deel te mogen nemen aan de landelijke wedstrijden.

Hiermee komt het totaal in de tweede tot en met de vierde divisie bij de dames en de heren derde en vierde divisie op tweeëntwintig deelnemers. Daarnaast hebben zich bij de heren ook vijftien turners in de eerste tot en met derde divisie rechtstreeks geplaatst voor de landelijke kwalificaties en bij dames acht. Maar liefst vijfenveertig gymnasten zullen Turncentrum Waterland landelijk vertegenwoordigen. Daarvan zullen er diverse ook te zien zijn op de landelijke halve finales voor dames die op 9 en 10 mei 2020 in het eigen sportcomplex De Beuk in Purmerend georganiseerd worden.

Meer informatie hierover is te vinden op de Facebook-nieuwspagina en de website van Turncentrum Waterland Purmerend en Beemster.

Artikel © Gympower | Credit tekst en foto’s: naar een persbericht van © Turncentrum Waterland

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.