Troost voor missen Denzz Shownight

Troost voor missen Denzz Shownight
Fotograaf © Dolf Geenen

VENLO – Op 11 april 2020, de zaterdagavond voor Pasen, stond de derde editie van de Denzz Shownight gepland in De Maaspoort Theater & Events in Venlo. De sporters en trainers van Denzz Paaldansstudio – met een grote traditie in show-poleacts en voor hun act ‘Witte Wieven’ in Pole Evolution genomineerd werden voor de GymPOWER Sports & Media Awards 2019 –  hadden afgelopen half jaar hard gewerkt en zestien acts voorbereid om de toeschouwers een mooie show voor te schotelen. Begin maart vonden de pre-generale repetities plaats en het zag er veelbelovend uit…en toen ging heel Nederland in quarantaine. Het heeft niet mogen zijn dit jaar, maar in de paaldansstudio in de grote Noord-Limburgse gemeente weten ze: van uitstel komt geen afstel. Hier komen ze samen nog sterker en beter uit!

GymPOWER sprak met Niky Geenen, enthousiast en talentvol nieuwkomer bij Denzz, die vertelt wat haar nieuwe sport en de club voor haar betekent in deze tijd. ‘Flattening the curve’, in afwachting van wanneer de shownight wel doorgang kan vinden. Die kans komt nog.

Hoe gaat het nu met je?

“Alles goed hier. Gelukkig heb ik zelf een paal thuis, dus ik kan enigszins mijn trainingen thuis zelf doen. Hij staat wel in de tuin, dus dat heeft een nadeeltje als het weer iets minder is. Er zijn heel veel online lessen nu te volgen via Denzz en dat varieert van yoga tot Pilates tot Mobility classes, om de kracht en flexibiliteit te behouden en dat is wel super fijn. Je hebt ook het gevoel dat het contact blijft, met je instructeurs, met elkaar. Dat vind ik wel heel fijn. Ik ben geen lesgever, maar lesvolger en ik volg veel.”

Welke lessen volg je online?

“Niet alles, want elke dag komt er iets nieuws op, maar ik probeer wel een paar keer per week zo’n les te volgen. We hebben ook allemaal de groepsapp, eigenlijk vanwege de show die op stapel stond en het is leuk om elkaar daarin op de hoogte te houden met leuke filmpjes en foto’s. En elkaar uit te dagen en challenges te maken om de move van de week te proberen. Dan stuur je daar een foto van door en dat houdt de motivatie wel vast. Het is wel heel leuk dat je toch het gevoel hebt, dat je samen aan het trainen bent.”

Hebben jullie ook challenges?

“Ik en een trainingsmaatje sturen elkaar elke week een klein programmaatje met bijvoorbeeld drie spins, klim en zit en een handstand-variant. Dat moeten we dan uitvoeren en we wisselen er foto’s en filmpjes van uit. Dan ben je vooral weer eens andere dingen aan het trainen dan wat je uit je zelf zou doen. Ik ben erg geneigd te doen wat ik al kan, of waar ik me lekker bij voel en als iemand anders je dan zegt wat je kunt proberen, pusht je dat om weer iets nieuws te doen.”

De huisdieren doen ook mee?

“Nou, dat nog net niet, maar ik moet mijn hond er echt bij weg slaan! Die vindt het heel interessant als ik ga trainen. Hij zit er letterlijk met z’n neus bovenop. Ik heb er een foto van. Hij wil echt weten wat ik aan het doen ben. In de groepsapp kwam er een filmpje voorbij waarbij iemand een online les aan het doen was. De kat was erbij gaan liggen en daarna kwamen er gelijk allemaal foto’s en filmpjes van allemaal huisdieren die bij de paal staan of meedoen. Dat is wel heel grappig.”

Welke online les is het leukst?

“Ik heb een les Pilates gedaan. Dat had ik nog nooit gedaan. Dat is wel leuk, dat ik nu dingen probeer die ik op de dansschool nog nooit had geprobeerd. Ik heb ook een les yoga gedaan en juist de afwisseling vind ik fijn. Iedereen kan meedoen, van beginnend tot gevorderd niveau. En vooral van Pilates dacht ik ‘Dat is wel mooi om op te pakken als we weer op de dansschool kunnen trainen’. Misschien probeer ik wel eens aerial hoop, maar ik denk toch dat mijn hart het meest zal blijven uitgaan naar paaldansen. Het is niet alleen het lichamelijke stuk dat je mist, het trainen, maar ook het samen zijn met elkaar en de gezelligheid, even dat uurtje ontspanning tijdens inspanning dat je dan mist. Het is wel erg fijn dat dat je via de online lessen en de Whatsapp toch contact kunt houden met elkaar.”

Troost voor de gemiste show?

“Ja, precies. Aan de Denzz-shownight zou ik als deelnemer meedoen. Dit zou voor mij de eerste keer zijn. Ik vond het heel spannend. Naarmate de datum dichterbij kwam, kwamen ook de zenuwen. We hadden al een pre-generale gehad, waarbij Louk en zijn vrouw keken of het plaatje klopte, qua kleding en qua ritme en tips gaven ‘let nog even op je hand, let nog even op je voet’. Zo kregen we ook het zelfvertrouwen dat het een hele toffe act kon worden. Het was zo goed geregeld. Over alles was nagedacht en alles was tot in de puntjes verzorgd. Ik had het gevoel dat er niets mis kon gaan… Zo erg. Nu hebben we wel meer tijd om te oefenen. Het was al heel spannend, al een drempel om me op te geven, maar ik heb wel het vertrouwen dat het weer een keer doorgaat, misschien later dit jaar. De acts zullen nog even supertof zijn. Het is gewoon even wachten.”

Denzz-showacts zijn beroemd…

“Ik heb al die acts van al die vorige shownights bekeken en daar kon ik aan zien dat het niet zomaar paaldansacts waren. Er komen allerlei attributen bij. Er was een vuurspuwer, speciaal licht en geluid, een bijzonder decor. Het zijn stuk voor stuk echte shownummers in een echte show. Het is supertof om daaraan deel te nemen. Ik denk dat in onze acts het plezier en de passie heel goed te zien is. Dat is vooral waarom wij acts hebben, die zeker zouden passen in een programma als Holland’s Got Talent! We stralen uit dat we het supertof vinden om te doen. Paaldansen is de allerleukste sport van de hele wereld. Ook bij de act van de ‘Witte Wieven’ tijdens Pole Evolution 2019 zag je dat. Het is zo op elkaar afgestemd, zo goed getraind. Ontzettend goed. Zelf weet ik niet of ik zou durven om aan een grote tv-show mee te doen, ik zou eerst moeten ervaren hoe het meedoen aan een show bevalt. Maar ja, misschien een kleine rol, met een attribuut…dat wil ik best wel doen.”

Pole is niet alleen wedstrijdsport

“Ja, absoluut. Dat zie je aan de acts van de voorgaande Denzz-shownights. Ook zag ik Kristy Sellars die vorig jaar meedeed aan Australia’s Got Talent en die won. Zij had een paaldansact met op de achtergrond een bewegend decor. Ze gebruikte dat interactief.  Er bewoog van alles in dat decor en dat nam zij mee in de act. Het was dan net of ze iets aanraakte en er daardoor een regenboog kwam of iets anders. Echt heel erg tof! Het viel me op dat ze echt een verhaal vertelde. Er zat heel veel gevoel in en de passie voor de sport kwam er heel goed in naar voren.”

Deze sport eist veelzijdigheid…

“Ja, lenigheid, conditie, kracht ook, absoluut. Dat is het leuke als je een uurtje les hebt of thuis zelf traint, dan train je ook al die facetten. Ongemerkt ga je er in een paar weken zo gigantisch in vooruit, dat je op alle vlakken veel meer kan. Een simpel voorbeeld, we waren in de tuin aan het werken en ik moest een zware kruiwagen van A naar B brengen. Dat lukte makkelijk. Dat had ik kort daarvoor niet hoeven te proberen.”

Meer informatie over Denzz Paaldansstudio en haar online lessen is te vinden via de Facebook-nieuwspagina en de website.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst en interview © Casper Beijn | Credit verstrekte foto (inclusief cover): © Dolf Geenen | Credits beeldcitaten Facebook-nieuwspagina © Denzz Paaldansstudio Venlo

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.